Arta de a trăi

iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Lună: octombrie 2007

Un surîs

Un surîs nu costă nimic dar te poate îmbogăți cum nici n-ai visat. Cu cît îl vei dărui mai des cu atît te vei îmbogăți mai mult. Un surîs durează doar cîteva momente dar amintirea lui poate fi eternă. Nimeni nu e atît de împlinit încît să nu mai aibă nevoie măcar de un surîs; nimeni nu e atît de lipsit de merite încît să nu primească măcar un surîs.

Dăruiți un surîs mai ales celor care nu pot să-l dăruiască pe al lor. Zîmbiți mai des. Nici nu știți cui îi veți lumina ziua și viața cu surîsul vostru de o clipă!

Vînturile, valurile …

Se pare că nimic nu ne mai lasă să ne complacem în indolență și inerție. Sîntem constrînși să ne transformăm, să ne adaptăm, să ne îmbunătățim. Pînă și clima ne obligă să facem efortul de a ne adapta mereu și mereu la noi și noi condiții de viață. Veteranii spun că pînă și în vremea războiului de acum 60 de ani lucrurile păreau a fi mai așezate și mai stabile decît in zilele noastre.

Totul ne îndeamnă la transformare. Majoritatea oamenilor vede în aceasta o continuă sursă de stres, de angoasă. Însă trebuie să priviți în toate acestea oportunitatea de a vă cunoaște, de a vă îmbunătăți, de a vă explora noi și noi calități. Mizați pe valorile care s-au dovedit a fi perene. Bunatatea, compasiunea, înțelepciunea, generozitatea, prietenia sînt valori care au supraviețuit tuturor schimbărilor care au avut loc în viața oamenilor și a planetei. Toate aceste valori au rezistat vînturilor, valurilor și au conferit protecție celor ce s-au refugiat în ele.

Ca un paradox, în aceste vremuri de schimbări ample și rapide noutățile sînt puține in pagina noastră web, revista n-a mai apărut din luna mai, dar, cu toate acestea, cei care citesc revista sau cei care abia ne descoperă sînt la fel de mulți. As vrea sa deveniți mai activi în dezvoltarea acestei reviste și în general în dezvolatrea artei de a trăi. Poate aveți propuneri de a vorbi despre arta de a trăi și altfel decît sub forma unei reviste online. Sîntem deschiși la sugestii. Nu veniți în pagina web doar ca să vedeți dacă a mai apărut ceva nou. Cînd găsiți ceva bun nu vă opriți doar la a vă bucura de ceea ce ați găsit, ci căutați să faceți să crească ceea ce ați găsit bun. Gîndiți-vă la arta de a trai ca și cum ar fi proiectul vostru.

De acum cele mai bune propuneri și articole vor fi recompensate. Sînt cîteva edituri care ne pun la dispoziție o serie de cărți pe care le vom oferi ca premii. Vă așteptăm! Speranța noastră că vor apărea noi și noi colaboratori este neschimbată chiar dacă pînă acum acest lucru s-a confirmat într-o măsură foarte mică! Speranța este și ea una din valorile care au rămas mereu în sufletele oamenilor indiferent de zbuciumul sau acalmia vremurilor!

Să aveți o viață frumoasă! Pentru că pînă la urmă rămîn acestea trei: dragostea, credința și nădejdea! Dragostea pentru arta de a trăi, credința în valorile perene și universale ale vieții și nădejdea că vor mai apărea articole noi.

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén