Beatitudinea

Florica Steva

Toate articolele scrise de Florica Steva

Printr-o transcendere totală a structurilor mele, prin care toate legăturile mele cu orice formă a manifestării par a fi brusc tăiate, anihilate, ajung fulgerător în infinitul cel fără de formă.

Acolo, în Împărăţia Tatălui Ceresc, trăiesc dăruirea totală către Dumnezeu, acea dăruire sublimă şi plină de iubire în care, într-o absolută nuditate a sufletului simt că nu mai iau cu mine nimic din ceea ce am fost "eu" pînă acum. Totală libertate şi copleşitoare fericire!...

Apoi Beatitudinea coboară prin creştetul capului în mine în planul sufletului. Simt cum sufletul meu vine în contact cu Spiritul prin atingere, ca şi cum sufletul ar avea simţ tactil. Ce minune!

Prin atingere, ca printr-o îmbrăţişare, are loc comuniunea dintre suflet şi Spirit, iar această atingere generează în mine o altă Beatitudine, cu altă nuanţă, tot intensă, infinită, în care predomină iubirea.

Urmează, după un timp, o a treia fază. Beatitudinea coboară la nivelul fizic al manifestării, care sînt chiar eu, fiinţa mea şi inundă pur şi simplu corpul meu fizic.

Ca un martor din afara corpului meu fizic, percep cu uimire cum fiecare celulă a sa, fiecare atom, se umple de beatitudine.

Corpul fizic, el însuşi, se bucură, trăieşte bucuria de parcă ar avea o conştiinţă de sine stătătoare, cît şi capacitatea de a trăi Beatitudinea. Nu pare verosimil, totuşi chiar aşa este !

Simt că în acelaşi proces de coborîre a Beatitudinii, venită "de sus", treptat, pe toate straturile pînă "jos", în planul fizic, cineva – Maestrul meu spiritual sau poate Dumnezeu, Maestrul Suprem – lucrează cu mine pentru a mă învăţa ceva. Ce anume, deocamdată nu ştiu. Este ca şi cum acel "CINEVA" uneşte, în subtil, structurile "de sus" cu cele "de jos" ale fiinţei mele, proces misterios, minunat, fascinant, de UNIFICARE.

Copyright © 2000-2011 Arta de a Trăi. Toate drepturile sînt rezervate.