Cum iubim ?

Diana-Adela Ioniţă

Toate articolele scrise de Diana-Adela Ioniţă

Două cuvinte. Te iubesc. Le auzim poate deseori şi nu mai reacţionăm cu bucurie. De ce să nu credem în dragoste?

Două cuvinte. Te iubesc. Le spunem de multe ori fără să o simţim. De ce să ne amăgim sufletul?

Două cuvinte. Te iubesc. Cîteodată, sîntem siguri de dragostea noastră şi totuşi ne e greu să le rostim. De ce să fugim din calea adevărului?

Luaţi-vă un răgaz pentru a (re-)citi cîteva rînduri despre iubire… Şi folosiţi fiecare clipă pentru a spune „te iubesc” celor dragi !

„Iubeşte-mă cînd o merit cel mai puţin; atunci am nevoie cel mai mult!” (Proverb chinezesc)

„Oricîtă pasiune ar exista între un bărbat şi o femeie, judecata îşi situează la un moment dat partenerul numai pe verticală. Acest moment nu poate fi evitat. Nici pasiunea cea mai mare nu absolvă pe nimeni de această poziţie esenţial umană. Ceea ce îţi rămîne dintr-un om e ceea ce îl abstrage din animalitate: gîndirea lui, cuvintele, gesturile. Orizontalitatea erotică este cel mai perisabil element al unei legături. Ai să vezi, într-o zi, că numai spiritualitatea rămîne dintr-o iubire…” (Ileana Vulpescu)

„Doar pentru că cineva nu te iubeşte cum ai vrea, nu înseamnă că nu te iubeşte cu toată fiinţa lui” (Gabriel Garcia Marquez)

„Cine iubeşte trebuie să ştie să se piardă şi să se regăsească” (Paolo Coelho)

„Iubirea e plăcere de durere şi căutare de negăsire” (Constantin Noica)

„În general, oamenii trec pe lîngă lucrurile esenţiale. Unii le mai şi văd, şi e plăcut să te întîlneşti cu cu cineva şi să constaţi că a avut aceleaşi gînduri ca tine. Farmecul existenţei este că nu te poţi baza pe nimic. Totuşi, cele mai importante lucruri în viaţă sînt: iubirea, memoria şi umorul. Ceea ce salvează cele mai proaste şi ingrate împrejurări, ceea ce este esenţial, este totuşi iubirea. În viaţă poţi să fii un dobitoc sau poţi să te salvezi. Si nu poţi să te salvezi decît iubind pe cineva mai mult decît pe tine însuţi. Dacă iubeşti pe cineva, nu poţi să nu fii tont. Iar dacă iubeşti pe cineva şi iubirea este împărtăşită, nu poţi să nu fii fericit” (Alexandru Paleologu)

„Îngerii o numesc bucurie cerească, diavolii chin infernal, oamenii iubire”. (H. Heine)

„Un Eros pur, realizîndu-se în curgeri spontane de viaţă, ne va scăpa de chinurile şi tentaţiile marelui dezgust şi avîntări în seninătăţi, de singurătăţi, de ultimele noastre singurătăţi, şi de timpul în care murim şi care ne moare”. (Emil Cioran)

Copyright © 2000-2011 Arta de a Trăi. Toate drepturile sînt rezervate.