Despre jertfă

Maria Dan

Toate articolele scrise de Maria Dan

Părintele Iustin Pîrvu a făcut 17 ani de puşcărie pe vremea comunismului. Întrebat despre lecţiile învăţate la şcoala suferinţei a răspuns:

„Am învăţat că omul rămîne om în orice situaţie dacă îl are pe Dumenzeu aproape, în suflet, în inimă. Cei care n-au avut credinţă au căzut primii. În perioada creştinării în Imperiul Roman un rob a aflat că stăpînul său a fost condamnat la moarte de către păgîni. S-a dus iute acasă, a îmbrăcat hainele stăpînului după care s-a înfăţişat înaintea prigonitorilor. A fost luat şi ucis în locul stăpînului său. Tot aşa s-a jertfit Mîntuitorul pentru noi toţi..! în închisorile din perioada comunistă o mulţime de creştini au murit pentru ca poporul român să aibă destin.

O maică era odată lîngă un bolnav şi curăţa nişte răni care miroseau urît. Ea voia să-l ajute pe omul acela care era în necaz şi cineva care a trecut pe acolo i-a zis: Eu n-aş face asta nici pentru un milion de dolari. Şi maica a răspuns: Nici eu pentru un milion de dolari n-aş face, dar pentru Dumnezeu fac! Asta înseamnă să ai credinţă, să faci ceva ce n-ai face pentru lumea asta întreagă, dar pentru Dumnezeu faci. Şi dacă nu faci să ştii că eşti în lipsă cu credinţa. Dar dacă ai credinţă biruieşti şi-l ajuţi şi pe altul să biruiască.”

Copyright © 2000-2011 Arta de a Trăi. Toate drepturile sînt rezervate.