Puritate

Hristina Lavrik

Toate articolele scrise de Hristina Lavrik

A trăi în Puritate nu este o profesiune,
Este o formă de viaţă...

Cele cinci simţuri ne permit să percepem doar o mică parte din realitate. Tot ceea ce noi vedem, atingem şi simţim există, însă o lume vastă de energii subtile, potenţialităţi, aure, impregnări psihice sînt prezente permanent. Există printre acestea călătoriile inimii, dimensiunile la limita dintre viaţă şi moarte, locurile de forţă. A fi uman în acelaşi timp constituie prezenţa a mai multor corpuri: altele decît cele materiale, ce ne fac a fi mai subtili şi în acelaşi timp invizibili.

Aşa cum spunea marele spirit iluminat care a fost Johann W. Goethe „Lumea spirituală nu este separată, este inima noastră care e închisă şi moartă”.

„Cred într-Unul Dumnezeu, Tatăl Atoţiitorul, Făcătorul cerului şi al pămîntului, al tuturor celor văzute şi nevăzute...” în acest mod recităm rugăciunea pe care am învăţat-o cînd eram copii şi o repetăm cînd ajungem adulţi fără să ne gîndim măcar o clipă ce semnificaţie are.

Albul nu este alb. Negrul nu este negru. Puritatea este impuritate. De ce oare, noi oamenii, care avem atîtea calităţi, nu putem distinge Lumina de Întuneric şi invers?

Viaţa este miraculoasă, plină de culori luminoase şi obscure, lucrurile mici în aparenţă sînt de fapt cele mai grandioase. Este important să ştim a trăi fiecare moment cu recunoştinţa Marelui Dar ce ne-a fost dat.

Putem găsi puritatea firească în multe lucruri şi ea se poate identifica cu cele mai frumoase flori, stări, fluturi, pietre, ape, spectrul luminos. Dar, în momentul în care ne detaşăm de aceste materialităţi şi privim în intimitatea spiritului pur aflăm adevărul. Puritatea nu este ceva palpabil sau definit printr-un contur, ea este însăşi substanţa vieţii.

Noi, ca şi fiinţe umane, ne putem defini cu ajutorul purităţii. În acest mod am putea atinge acea stare angelică, divină chiar.

Ce este mai frumos decît un copil? De ce ne place verdele crud de primăvară? Iubim crinii. De ce oare, pentru miros sau pentru culoare? Atît de sublimi ni se par fluturii vara! Au ceva în plus faţă de noi? Şi vulpea spunea micului prinţ: „Nu se vede bine cu inima: esenţialul este invizibilul ochilor”. Şi vulpea avea dreptate.

Te invit să asculţi liniştea acestei nopţi... să fixezi privirea pe o stea... acesta pare că îţi surîde... liniştea te face să simţi inima ta care bate de fericire şi plină de puritate...

Te sărut comoara mea!

Copyright © 2000-2011 Arta de a Trăi. Toate drepturile sînt rezervate.