iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Daruri neprețuite

Sîntem doar o mică părticică dintr-un întreg, sîntem într-un flux al vieții alături de oameni care poate gîndesc și sînt diferiți de noi, dar au aceeași nevoie de iubire, bunătate, atenție, respect, apreciere ș.a.m.d. Un dar extraordinar pe care îl putem oferi în această perioadă celor dragi este ascultarea. Lasă celor dragi senzația că poți să-i auzi, senzația că poți să-i înțelegi, senzația că ești acolo pentru ei, senzația că ființa lor este foarte importantă pentru tine. Dăruiți în această perioadă încredere. Veniți către oameni cu o inimă plină de încredere, cu o briză proaspătă de optimism, cu sufletul plin de bunătate. Arătați că sînteți bogați prin faptul că puteți oferi bunătate. Porniți mereu de la premiza că oamenii sînt buni, chiar dacă ați fost sau veți mai fi dezamăgiți. Doar un om extrem de puternic poate să ofere mereu și mereu bunătate. Fiți oameni puternici! Dăruiți celorlalți încredere și întîmpinați cu bunătate oamenii pe care îi întîlniți. Mai bine să acordați încredere unui om care vă va înșela decît să țineți la distanță un om cu inima bună și sufletul însetat de iubire. Din punct de vedere juridic, în cazuri de ambiguitate, mai bine rămîne liber un om vinovat, decît să condamni un om nevinovat!

Să petrecem zile în care să nu mai fim centrați pe nevoile și dorințele noastre, zile în care să fim mai atenți la nevoile și dorințele celor dragi! Nu este suficient să le luăm un cadou. Este necesar să-i facem pe cei dragi să simtă că sînt importanți pentru noi, că au un rol vital în viața noastră, iar acest lucru nu-l putem obține doar cumpărînd daruri. Trebuie să găsim o cale de a le înflori inima. Oferind celuilalt încredere, bunătate, ascultîndu-l sincer, fără a-l judeca, îi putem oferi darul neprețuit de a se simți liber, de a se simți înțeles și acceptat așa cum este.

Previous

Gînduri, păreri, idei, prejudecăți

Next

Nașterea luminii

1 Comment

 1. cristina

  Sarbatorile…Mereu le traiesc cu sentimentul asta de iubire sfanta si nu ca nu as fi sincera in restul anului, dar parca vine asaaaa, liantul ala magic in structura mea!… ma simt fundamental”unita” eu in toate cate sunt si in Intreg, unime in Dumnezeu…
  Hmmm…stiti cum e?!? de parca-mi curge serul adevarului prin vene si…Doamne!!! simt ca deasupra mea Universul tine in mana o crengutza de vasc: nici un secret al Iubirii si al Luminii nu mai poate ramane prizonier in fiinta…, mi se deschid bratele-bratele fiecarei celule-,
  … imbratisez !

  Scriu si zambesc, incerc sa impartasesc cu voi aici prin rezonanta, parte din inima …va impartasesc si va ascult totodata, asa cum ne-a indemnat Cristian…!

  „Lasă celor dragi senzaţia că poţi să-i auzi, senzaţia că poţi să-i înţelegi, senzaţia că eşti acolo pentru ei, senzaţia că fiinţa lor este foarte importantă pentru tine…”
  Ati observat ca instrumentele noastre de perceptie, astea din fizic …sunt mai corelate cu cele eterice in timpul considerat, de fiecare, sacru?…de SARBATORI?
  Ma intorc in amintire la „simtul sacrului”, respir mai adanc din mine ca intreg ,…din aerul pur si inghetat de iarna si
  …iubesc

  „…Trebuie să găsim o cale de a le înflori inima. ”
  La multi ani ,dragilor!…LA MULTI ANI IN CONSTIINTA ,
  drum bun:
  … tie, mie, fiecaruia dintre noi in plecari si veniri- convergentze pe calea infloririi din inima-
  si aceea sa ne fie Iubirea:
  …prea-plinul Ei!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén