iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Efortul fizic

Una dintre sursele fericirii o constituie și munca bine făcută. Realizarea cu succes a unei lucrări, care, eventual, a necesitat mari eforturi, conferă întotdeauna o satisfacție autentică și profundă. Lucrul bine făcut te împlinește. Satisfacția este cu atît mai mare cu cît prin eforturile tale ai ajutat pe cineva să-și rezolve o problemă. Efortul fizic intens, realizat în concordanță cu starea de sănătate și vîrsta pe care o ai, aduce întotdeauna o stare de liniște, de bucurie, de satisfacție. După astfel de eforturi, oamenii sînt mai luminoși, mai veseli, mai toleranți, mai fericiți. Realizați eforturi fizice intense din cînd în cînd și vă veți convinge! Dacă nu aveți de făcut lucrări care să necesite efort fizic, faceți măcar sport! După numai o jumătate de oră de eforturi fizice intense,sufletul vă devine mai luminos, mai fericit, mintea se eliberează de griji, de pălăvrăgeala inutilă. De asemenea, efortul fizic intens, făcut în concordanță cu starea de sănătate pe care o ai, este o soluție ideală de a elimina stressul. Efortul fizic realizat cu înțelepciune, ajută la regenerare, la starea generală de sănătate și îmbunătățește capacitatea de a resimți cu ușurință stări de bucurie.

Previous

O oră pe zi

Next

Observații și zîmbete

1 Comment

  1. Bagal...

    macar o ora pe zi de sport te ajuta sa te linistesti, sa te relaxezi si iata ca astfel te deschizi….te deschizi catre lumina, bucurie, implinire…:)

    Daca in aer liber e mai greu de ajuns, fiind inconjurati in mare parte de ciment, atunci macar acasa putem face ceva util. Va mai aduceti aminte de exercitiile de miscare de la ora de sport din scoala generala: pasul piticului, fandari laterale, sprint…etc 🙂 ?
    Se mai face acum sport in scoala generala si liceu?
    Ar contribui mult la starea de spirit a adolescentilor, le-ar deschide apetitul pentru plimbari in natura, i-ar face mai veseli , mai optimisti si mai profunzi….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén