iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Fericirea de azi!

Merită să puneți în practică un lucru cît se poate de simplu. Spuneți-vă: SÎNT FERICIT! Aici, acum în această clipă SÎNT FERICIT! Apoi zimbiți! Spuneți-vă în multe moduri și mai în serios și mai în glumă și ca un copil și ca un adult, repetați-vă de mai multe ori, timp de cîteva minute – SÎNT FERICIT! Apoi mai rămîneți cîteva minute în tăcere, cu simțurile trezite la maxim pentru a percepe ceva miraculos, ceva misterios, ceva ce va veni să vă pătrundă în suflet… FERICIREA!

Nu trebuie să mă credeți, verificați!

Previous

Bucuria de ieri…

Next

Cîți oameni atîtea universuri

2 Comments

 1. cristina

  „…asteptarea vigilenta care urmeaza”…Ma bucur de aceasta completare, dragul meu Cristian…
  Vad in starea de conectare la dumnezeire de care vorbesti, prin tot ceea ce avem ca instrumente ale autocunoasterii-senzorial si extrasenzorial- acelasi sens pe care l-am intalnit in practica reala a Rugaciunii…Dar ca sa avem un punct de referinta in discutie,o sa fac trimitere la isihasm .
  Apostolul Pavel numeste trupul „templu al Duhului Sfant care este in voi” (I Corinteni 6,19) si localizarea portii catre Sine isihasmul o face in INIMA.Dupa metanii si mesajul adresat divinitatii, urmeaza faza tacerii si a solitudinii pentru a auzi vocea lui Dumnezeu si a deveni constienti de prezenta Sa.
  Daca starea pe care o accesam de data aceasta este fericirea, prin afirmarea ei cu toata credinta si prin evocarea unor trairi precedente, sa nu ne asteptam doar la un cumul de „amintiri” pe care le vom retrai ca esenta, ci la o noua valenta misterioasa si cu totul extinsa pt constiinta in care , anterior, am fost fericiti…Cam asta cred ca se primeste in tacerea si receptivitatea de care vorbesti-drept raspuns al Sau- si multumesc Cristian ca iata, esti un traitor autentic care isi inscrie fericirile acolo Sus,
  … cu daruire pt noi
  O alta tema de meditatie conexa cu aceasta ar fi sa cugetam cateodata asupra cauzelor pt care ne gasim nefericiti,nu de putine ori. Asa ca la finalul dialogului nostru o sa pun un indemn pt mine insami si pt toti,ca… ori de cate ori ne bagam prin alegeri pripite fiinta intr-un colt care nu ne poate cuprinde intregi,sa cautam iesirea in Larg
  cu o incredere infinita!
  …In Largul Sau!

 2. Cristian Ţurcanu

  Completare. Cheia acestui exercitiu nu este faptul ca va spuneti SÎNT FERICIT! Cheia este asteptarea plina de vigilență care urmează după aceea. În acele cîteva minute, cu simțurile încordate la maxim, cu mintea aproape oprită, stînd la pîndă pentru a surprinde pasii luminii care va veni, se află ascunsă cheia producerii unor adevărate miracole.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén