iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

ÎN INIMĂ

Am creat această pagină pentru a avea un loc în care să ne întîlnim și să vorbim fără o temă anume. Sub formă de comentariu putem să scriem aici despre orice simțim să ne transmitem unii altora. Aștept sugestii și pentru titlul acestei pagini căreia deocamdată i-am spus „DIN INIMĂ”

157 Comments

 1. Sofia

  Iubind un vis,
  o speranță de iubire,
  crește în inima-mi pustie
  Gândesc că odată
  voi gusta din tine
  Un strop din apa fericirii

  (pentru el)

 2. Nark

  Pup și eu cu ochii mei.

  Copyright @ Christina.

 3. It is a thankful of the desire for it to exist

  Intuneric

  Si m-as intreba singur cu mine ,

  Cine-i intuneric si cine-i lumina ?

  In a lumii intamplare ,

  Cine-i umbra si cine moare ?

  Chiar totul sa fi fost ceata idealurilor lumesti ?!

  De ce toate te intreaba pentru ce mai traiesti !

  De ce cu mintea tot incerci sa cuprinzi,

  Speranta de clipa traita pentru sine ,

  Crezand ca m-as putea renaste intr-o alta lumina.

  Pe piatra gandirii sale nu se citeste pe lumina ,

  As lasa totul sa se inteleaga pe un mormant.

  salbatic nadajduiesc la viata clipele ce-au ramas;

  patruns de-al mortii glas …As vrea sa mor.

  De dor , de fara tine , in chin si gol ;eu nu te las !

  Cum as putea sa ma lepad de gandirea ce-mi sunt?!

  Cand tu in lumina te imprastii , esti lumina.

  Ce nu pot sa pricep,atras de intuneric,

  Departandu-ma de tine , eu pot sa ma inteleg !

  Nu e moarte insasi o ultima lumina!

  Caci irosindu-ma pe mine, eu voi sa ma desprind

  De soarta unei clipe , tu ma-untuneci!

  Ca mereu atras de-a demonului rece privire,

  Chiar moarte incepi sa o intelegi.

  Ti-ne demonul legat de tine ,

  Nu te rupe de intuneric.

  Feeretic de salbatic,

  Tu invata calea vietii

  Pe intuneric.

 4. Cristian Ţurcanu

  Fericirea constă în a fi fericit!

 5. Ana

  In ce consta fericirea?

 6. angelica

  Cristinaaaa, mi-era dor de tine , de poeziile tale.
  Ganduri bune si multa bucurie ….
  Si de Cristianu, imi este dor si de o vorba…

 7. cristina

  Iertările

  Mă iartă apa când o beau,
  Mă iartă timpul când îl stau
  Și… dintre tot ce nu s-ar vrea,
  Îmi iartă tot, făptura ta;

  De mine, floarea din cuvânt,
  Se scutură. Mă iartă, vânt,
  Căci pun și eu amar pe flori,
  Un verb să plângă în culori.

  Și îmi întind pe fân cosit
  De temeri, trupul dezvelit
  Să mă săgete mila Sa
  Cu asprele iertări și ea,

  mireasmă! Nu vedeți c-apoi
  Mă-ntoarce clipa, semn pe foi
  Și mi le rupe cu păcat –
  Unde-i iertarea, cât am dat?!

  Un pumn cu gheață și omăt,
  O virgulă în ce nu văd
  Sau… din măsuri de-argint pătat,
  Un singur sfanț de briliant!

  Îmi iartă, apă, când te beau,
  Te-oi scrie-n pagină pe șleau
  Mă iartă, mir de fân cosit
  Căci mâini ce taie… te-au iubit…

  Iar cât trudesc să scriu, aș vrea
  Să iert și eu greșeala mea
  Că n-am știut să mă conțin,
  Și-am dat din mine… prea puțin!

  Mă iartă toate cât n-am spus –
  Mă iartă timpul cât s-a dus
  Și dintre tot ce nu s-ar vrea,
  Îmi iartă tot… făptura Ta…

  Shanti Nilaya

 8. marianghelu

  Momentele in care m-am simtit mereu plin de energie, fericit, entuziasmat, au fost acelea in care am facut ceea ce iubesc sa fac. Am vazut asta la fiecare om de succes. Sa continui sa faci ce iubesti, sa pui foc in acel lucru, iti da energie si sentimentul de implinire creste.

  De aceea se spune ca la fel de importanta in viata este calatoria catre succes si fericire ca si destinatia in sine. Nu poti ajunge stresat si nefericit, la fericire. Sunt lectii pe care le invatam zi de zi si asta trebuie sa ne ajute, nu sa ne blocheze.

  De cele mai multe ori, plictiseala, oboseala, dezamagirea, frustrarea, sunt consecinte ale activitatilor pe care le facem fara pasiune. Lipsiti de bucurie. Lipsiti de viziune. Lipsiti de altruism. Lipsiti de curaj. Toate aceste lipsuri isi aduc roadele intr-o zi, roade care sunt lipsite de substanta, de miez. Stari de goliciune, neimplinire si non sens. Sentimentul de abandon nu e departe de acestea.

  Lipsa puterii de a spera, de a iubi si de a lupta pentru ceea ce visai candva sa fii si sa ai vine din abandonul tau de a face cu pasiune, cu credinta, cu iubire ceea ce viata si Dumnezeu a pus in tine sa faci.

  Eu am experimentat ambele pozitii si chiar acum sunt intr-o „reglare” a acelui ciclu care armonizeaza toate lucrurile si ma ajuta sa imi fac calatoria extraordinara.

  Iubesc cu pasiune sa ajut oamenii. Recent am incheiat cu succes un capitol extrem de dureros pentru o familie din Gilau, care era pe punctul sa isi piarda casa cu etaj, gradina mare, curte si totul, ca urmare a unei greseli facute de capul familiei, semi-analfabet, atunci cand a semnat un contract de vanzare-cumparare in loc de contract de imprumut, si s-a trezit peste noapte ca „si-a vandut” casa. Familia era victima unei inselaciuni.

  Am deschis mai multe procese. Pur si simplu.
  In ultimii doi ani si jumatate am trecut prin iad cu acest caz. Totul parea pierdut. Peste tot unde am fost sa ajut acest caz, am vazut coruptie, indiferenta, pasivitate. Atata respingere si prostie din partea institutiilor statului roman, aduce cu siguranta dorinta de a renunta.

  Am renuntat in mine insumi la acest caz de 20 de ori pe zi, dar ceva totusi m-a tinut.

  Ceva imi dadea putere din nou, sa continui. Eu cred ca este pasiunea pentru a ajuta, pentru a vedea pe cineva ca se ridica din nou, ca i se schimba viata in bine.O familie compusa din peste 15 membri care este pe cale sa ajunga pe drumuri deoarece nu are absolut nici macar o singura sansa, este un factor motivator daca iti pasa de ce se intampla in jurul tau.Nu o spun pentru a ma evidentia, dar chiar am ajuns sa cheltui pentru acest caz, sume importante din banii familiei mele si am luat chiar imprumut sume importante pentru a sprijini acest caz dificil, pana la capat. Nu am facut nimic iresponsabil, dar am facut ceva nascut din pasiune. Am investit in cazul asta. Sursa puterii mele zilnice era pasiunea si credinta ca vom reusi, ca am reusit sa infruntam raul fara frica.
  Poate si faptul ca tipul care l-a inselat pe acest om, a mai facut-o cu altii si am auzit ca o femeie de pe str Horea chiar s-a sinucis, dupa ce si ea a fost inselata si a pierdut totul, mi-a crescut determinarea. De cand ma stiu, ma simteam incantat sa fiu „justitiar” in anumite situatii. Sa contribui la a aduce dreptatea in viata cuiva e o placere si bucurie pentru mine.

  Cu resurse financiare limitate, dar mai ales cu pasiune am reusit sa intoarcem lucrurile de la „total pierdut” la aproape „total castigat„. Mai avem putin si totul se finalizeaza cu bine.

  A fost extrem de greu pentru mine deoarece pe langa asta am mai avut inca 1001 chestii de rezolvat, jobul, proiecte stagnate de relansat, inimi de imbarbatat, vizite de facut, copii de crescut.

  Am inteles mult mai bine acum de ce au reusit cei care au reusit. De ce sunt fericiti cei ce sunt fericiti. De ce au putere, energie, viata, altii iar unii sunt deprimati, tristi, nefericiti, mereu neimpliniti, dezamagiti de viata.

  Succesul, energia, fericirea fiecarui om, star TV, sportiv, sau din diferite domenii ale vietii, a fost si este pentru ca ei au facut cu pasiune lucrurile. Si cand depui eforturi mari ceva iti da totusi energie. Pasiunea asta le-a dat putere sa ajunga la destinatie.

  Ei fac lucruri care sunt mai presus de ei insisi, dincolo de propriul ego, de propriul interes si fac ceea ce iubesc sa faca, iar acest ciclu le da energie, viata, implinire, succes, iar obstacolele care apar, sunt doar dovezi si motive ca ei trebuie sa continue calatoria.

  Ce ai face zi de zi si daca nu ai fi platit sa faci? Care este pasiunea ta? Faci cu placere ceea ce faci acum? Iubesti ce faci si faci ce iubesti? Iti este viata guvernata de curaj, altruism, creativitate sau de frica si limitare?

  Poti renunta la ce faci acum pentru a-ti schimba viata? Sau ai uitat ca ce faci tu acum era pasiunea si bucuria ta maxima candva? Ai uitat?
  Cand te simti obosit si fara sens, descurajat si dezamagit, nu uita ca raspunsul la lipsa unei vieti fericite si cu sens, se afla probabil in lipsa de pasiune cu care gandesti, simti si faci lucrurile de zi cu zi, in relatii, in cariera, in credinta sau in alte aspecte ale vietii.
  Blog: Viata in mainile tale

 9. marianghelu

  Un important om de afaceri cu foarte mulți bani realizează la vârsta de 55 de ani că nu a făcut nimic cu propria viață în ciuda faptului că situația materială i-ar fi permis să facă. A avut un moment în care a decis să renunțe la activitatea sa și a plecat în căutarea răspunsului. Întrebarea este simplă: care este sensul vietii sale? . A călătorit mult a stat de vorbă cu fel și fel de oameni de la cei mai simpli la cei mai complicați sau învățați.

  A ajuns într-un final la un călugăr și l-a întrebat:

  – Cum știu care este misiunea mea, cum aflu care este scopul vieții mele, care este sensul vietii mele?

  Atunci călugărul l-a poftit la o plimbare. Au mers de-a lungul râului până au ajuns la un loc unde apa era mai adâncă cât să ajungă până la brâu.

  – Am să te rog să intri în râu cu mine.

  Apoi după ce ai intrat, cam până la jumătatea albiei, călugărul i-a spus:

  – Ține-ți respirația și bagă te rog capul în apă.

  Zis și făcut, omul băgă capul în apă și-și ținu respirația. Atunci călugărul îl apucă cu o forță uriașă de spate și-l presă și mai mult în apă. Speriat omul începu să se zbată din toate puterile și mai când să-și dea sufletul. Călugărul îl eliberă din strânsoare, iar omul scoase afară capul disperat, cu pupilele dilatate, cu fața schimonosită și trăgând aer în plămâni cu disperare.

  – De ce mi-ai făcut asta, vrei să mă omori, urlă umilul om, uitându-se cu disperare la călugăr!

  – Fiule, ce-ți doreai mai mult acolo, când erai scufundat?

  – Nu-mi doream nimic, vroiam doar să ies la suprafață să respir!

  – Ei bine, atunci când îți vei dori să faci ceva atât de mult așa cum vroiai să respiri, abia atunci vei ști că ți-ai găsit misiunea!

  Amândoi plecară și își văzură de drum.

  Vedem aici nu o morală ci mai degrabă o lecție. Atât timp când ne întrebăm dacă A sau B ne este misiunea, înseamnă că aceea nu este misiunea. Atunci când o vom găsi cu siguranță vom ști care este sensul vietii noastre pe acest pământ. Practic dacă nu vom fi siguri sau nu vom ști, înseamnă că încă nu am găsit-o.

 10. marianghelu

  De-a lungul vietii sale, omul isi pune o gama larga de intrebari legate de viata, in ce sa creada, unde poate gasi fericirea, daca exista, dar cele mai multe framantari sunt cu privire la destinul sau, al vietii pe pamant, gandindu-se de multe ori la un sens al vietii. Nu este suficient sa traiesti, omul ar trebui sa stie si pentru ce sa vietuiasca.

  Oamenii de stiinta au fost preocupati de aceasta problema, cautand sa dea diferite raspunsuri, mai mult sau mai putin valoroase, cu adevarat. Este intrebarea care a marcat intreaga umanitate, pe tot parcursul existentei sale. Este una dintre cele mai importante intrebari care s-au pus vreodata.

  Pe de o parte, religia vine si ne da un raspuns categoric, in aceasta privinta. Astfel, Biblia, prin regele David, ne avertizeaza care este adevaratul sens al omului pe pamant:
  „Singura si cea mai mare fericire a omului pe pamant este de a se apropia si de a-l cunoaste pe Dumnezeu”. Iisus Hristos ne scoate de la intuneric la lumina, aratandu-ne drumul si directia pe care sa o urmam: „Eu sunt Calea, Adevarul si Viata” (Ioan, 14,6). Sfintii lui Dumnezeu ne arata, deopotriva, sa mergem pe calea crucii. Sfantul Serafim de Sarov lasa un testament crestinilor: „Scopul vietii crestine este dobandirea Duhului Sfant”.

  Pe de alta parte, stiinta moderna ne aduce raspunsuri pertinente, cu argumente si interpretari stiintifice. Iata, spre exemplu, Sigmund Freud, inventatorul psihanalizei, spune ca sensul vietii este principiul placerii.

  Un alt om de stiinta, Alfred Adler, medic si psiholog, pretinde ca sensul vietii este principiul puterii. Apoi, omul de stiinta Victor Frankl, medic si psiholog, spune ca sensul vietii este principiul credintei. Frankl sustine ca nevoia de sens a omului este fundamentala si ca, de indata ce omul gaseste un rost vietii sale, in pofida vitregiilor sortii, el devine capabil sa faca fata triadei tragice.

  Lipsa sensului existential, lipsa telului in viata, lipsa visului de indeplinit, acestea sunt adevaratele cauze ale bolilor psihice ale fiintei umane, care cunosc o crestere spectaculoasa, in ultimele decenii. Iata cauza fundamentala a maladiilor mileniului al III-lea – vidul spiritual, care trebuie sa stea in atentia societatii zilelor noastre.

  In alta ordine de idei, Biblia, de aceasta data prin Ecclesiastul prezinta realitatea dureroasa si amaraciunea fiintei umane: „Oare, ce-i ramane omului din toata munca lui si din grija inimii lui cu care s-a trudit sub soare? Toate zilele lui nu sunt decat suferinta si indeletnicirea lui nu-i decat necaz; nici chiar noaptea n-are odihna inima lui. Si aceasta este desertaciune!”

  Oricare ar fi luata in calcul, din variantele prezentate, ceea ce conteaza cu adevarat sunt: sinceritatea, increderea, credinta si optimismul propriei persoane. Sensul vietii nu vine din afara, ci din puterea launtrica a fiintei umane, din telul propus, dar si din perseverenta si tenacitatea cu care luptam pentru realizarea acestuia.

  In consecinta, viata este un dar de la Dumnezeu si ea are sens in orice conditii, chiar si in cele mai grele, mai mizerabile situatii.

  Asadar, orice tel al vietii poate fi atins, depinde numai si numai de noi sa dam un sens vietii noastre, sa dam libertate puterii launtrice de a ne ridica, de la vizibil la invizibil, de la imposibil la posibil, de la moarte la viata, de la viata la viata vesnica.

  Stefan Popa – Cluj-Napoca
  http://www.crestinortodox.ro/religie/care-este-sensul-vietii-137598.html

 11. angelica

  Buna dimineata,
  Cu acelasi rol al vietii , am fi toti copii la indigo. Fiecare avem o menire-un rol-o lectie.
  Cu aceeasi tema: sa invatam sa iubim .
  Imi vine in minte: Love is all around. and this: Love is in the air….
  Ganduri bune

 12. Draupadi

  …as spune ca singurul rol pe care-l avem de simtit, de trait este iubirea…fara cuvinte! E usor….?

  Angelica draga, eu mereu voi fi aici chiar daca nu am cuvinte….
  Va imbratisez pe toti cei ce odata ne-am intalnit aici….

 13. valentin

  Stie cineva care este rolul nostru pe pamant?

 14. angelica

  Ce frumosi eram odata….nu-i asa?
  Pentru ca….ne intalneam mai des, aici si lasam picaturi din timpul nostru.
  Si era bucurie si era veselie !
  Sunteti cumva indragostiti?
  hmmmm, mai vrem iubire ! Un gand cald trimit ….

 15. ~

  🙂 Cand se pierd reperele, cand totul se… descatuseaza haotic, e momentul respiratiei firesti, simple, cu ratiune curata in inima vie. Trezirea!

 16. angelica

  De nu sunt aici, eu sunt mereu cu voi.!
  Voi…unde sunteti? Cristianule, Cristina, Draupadi….
  Hai , ca uite un An Nou a inceput ! Schimbare la fiecare?
  O noua poezie,
  Va provoc , pe fiecare, a scrie……
  Un somn lin si-o dimineata calda! Si iar si iar ….fug , dar sunt aici pentru…sarut !
  Aceeasi Angelica

 17. angelica

  ganduri, ganduri….dar si cuvinte :
  Bucurati-va ! Si multumiti cat mai des….zambiti si imbratisati !

 18. cristina

  Vara de poveste sa avem ! va imbratisez , mult…

  Inger dinadins

  Ingenunchez ca si salcamii
  Cand isi ingenuncheaza floarea
  Si pe altar ma dau minunii,
  Parfumului ce-mi umple zarea…

  Iar de mi-e clipa prea caduca
  Ca floarea ninsa din cais,
  De cate ori iti sunt pe duca,
  Tu imi esti inger…dinadins !

  Ingenunchez, ma rog tacerii
  Cuvintele in val se sparg
  Si-n stancile din largul marii
  Se risipesc- picturi de mag

  din vernisajul lumii mele-
  ori de pe boabele din vii,
  Cand sufletul cernit te cere
  Inger imi esti,…fara sa stii !

  Imi plec de taine coronita
  Pe frunte ce mi-ai pus candva,
  Si ochii imi ascund dorinta
  -unde ma duc, cand nu-s a Ta?!-

  Ingenunchez ca-n ritualuri
  De Ifigenii date-n dar,
  Nu ma salveaza zeitatea
  Mitologiilor, macar…;

  Sa fiu altarurilor smirna,
  Caisilor, floarea-napoi,
  Sa fiu picturilor culoarea
  Si clipei sa fiu pol de doi,

  In Rugaciune toate-s spuse !
  Se-nchide cartea… M-ai atins..?!
  Caci peste toata inchinarea,
  Te simt -esti inger… dinadins!

  …suntem unul

  Ma scol cand poala noptii inca tine
  Un cer de lacrimi verzi deasupra ta,
  Ca ochii mei indragostiti de tine
  Si plec sa te-ntalnesc, altundeva…

  Pe varfuri trec usor sa nu te sperii-
  Respiri profund, te simt cum adormit
  Ma urmaresti subtil, printre puzderii
  de stele…Si-ti las somnul linistit…

  Numai un pic de tot intorc privirea-
  nu mi-e deloc usor! ce mult as vrea
  sa te ating, sa-ti daruiesc iubirea
  Si- abia apoi sa plec in lumea mea…

  E-acolo…printre roiuri presarata,
  de galaxii … E locul absolut
  In care suntem unul , dintr-odata,
  Si-i locu-n care noi ne-am cunoscut…

  Te-mbratisez, iti spun si-mi spui cuvinte
  Ce pe Pamant nu suna-n chip firesc,
  in limba focului din trup si minte…
  Aici iti spun din suflet : te iubesc!

  lumea ta, lumea mea…

  Cum treci, mai mereu cu o mie de gânduri
  Și eu cum aștept ca să treci mii de rânduri !
  La ceasu-nserării,noi raze-mi pun salbe
  Atingeri de Lună peste perlele albe …

  De-aș fi, n-ar conta…de nu sunt, ar pieri
  Pe chipu-ți sculptat, un surâs inimii
  Sunt zâmbet erupt din adâncul tău pur
  Mă simți și aduci primăveri ,stropi în jur

  Nu știi?! te-nflorești…Pasul tău calc-apoi
  Ca și cum ai avea trup, o mie de ploi
  Și din fiece picur o oglindă îmi fac,
  Tu,… ploaia Iubirii, eu nufăr pe lac….

  Și-ți ies înainte, ochii tăi să-mi sărute
  Sânii goi, ochii mari din petalele ude
  Dăruită-n Iubire până pleci să mă rog
  Ahhh,Lună, dă-mi trup din lumini și din foc

  Ca-n fiece dată când te-apleci peste pagini
  Să mângâi cu literi vis de-a lumilor margini,
  Poveste să-mi faci ! De n-aș fi, n-ar conta ,
  Dar sunt și iubesc- lumea ta,…lumea mea !

  Perla albastra

  Ma faci sa rad, ma faci sa plang, sunt vie
  Si noaptea trece-n zori, abia,…abia
  Citesc din carti, citesti din poezie
  Si-mbratisati suntem …altcineva

  Vin raze pretutindeni si ne-aduna.
  Cu Dumnezeu in toate si in noi,
  e bine… Si e Soare si e Luna
  si e senin si…suntem amandoi!

  Scap foile din mana.Curg prin vene
  din literele lor scantei…,scantei…
  Imagini strecurate printre gene
  te-aduc….Si te cuprind in ochii mei

  Adorm, sau poate doar ma-ntorc in mine
  Din Cer ne cant-o pasare maiastra
  Si devenim ca-n paginile pline
  Eu- nufar alb, tu -perla Lui albastra…

  nevoia de tine…

  Uneori, fac iluzii în noi, estuar
  Mi-i barca legată de tine, la mal-
  Nu știu cât mă duce , nici cât mă conține,
  În mine mai simt doar nevoia de tine !

  Te chem și mă chemi ,alintat pe sub gene,
  Îmi treci Rugăciunea prin unda de vreme
  Și văd slab contur, estuarul dispare,
  Odată cu el, barca mea-n larg de mare

  Mă prind albe nopti,caut loc pentru pași
  ”În urmă pe ape flori de nuferi să lași”
  îmi spui,… si nu știu de mi-e rău ori mi-e bine…
  În dansul acesta simt nevoia de tine !

  Vii…Apele-ți verși din amurg… ritualuri,
  Mă legeni pe brațele pline de valuri.
  Adoarme și gândul, povestea se duce,
  Trei degete-ating trupul meu, în răscruce ;

  E de închinare, e de aripi și sens
  Să prind între ele un întreg Univers,
  În numele Lui- Tată, Duh Sfânt și Fiu-
  Trăiri cad din pulberi de stele ,târziu…

  Nu, nicio fărâmă de-argilă pe gând
  Nu sparge Lumina de mal, prea curând !
  M-așteaptă, Iubite, azi simt, mă conține
  Ca ultimă stare, nevoia de Tine…

  să nu te știu, melancolie…

  Ți-aș curge-n trup ca o culoare,
  În ochi , ca Luna la apus
  M-aș pune-n sânul tau, ardoare,
  Aș sta cand tot se va fi dus

  Și ți-aș plăti pe tot simbrie
  În mări de-azov m-aș aduna,
  Să nu te știu, melancolie
  Tu, strop sărat sub geana mea…

  M-aș pune în oglinzi cu nuduri
  De cer desprinsă, fulg topit
  La Carul tău aș prinde fluturi ,
  Zerouri de la infinit

  Și cat ar ține lungă seara ,
  Pe timpul meu nimic să dai
  Să nu-ți știu gustul și povara,
  Ți-aș pune stelele din Rai

  Nebuni, nebună nebunie
  Doar joc pe scenă să te-mpart
  Și masca ta de tragedie
  S-o scot din chip , în ultim act ,

  De mine toată să te scuturi
  Cu ce-ai fi vrut, ce-ai fi sortit
  La carul tau aș prinde fluturi-
  Zerouri, de la infinit…

 19. cristina

  de dor de dor de dor, ahhh…ce Doamne sa aleg?! Din atatea nuante, cred ca ma pun sa caut poezia veche pe care o stiti :))) Va iubesc!

  un timp,…rescris

  Ravasul meu e catre tine…
  Trasez din nou meridiane,
  Sa-mpart Pamantul mult mai bine,
  S-ajung sa-l pun in a ta cale

  si… mov crengutelor ce inca
  In vara sunt reale, fac –
  pe-o pagina mult mai adanca,
  sa-ti infloreasca …liliac !

  …Mi-e dor sa fiu a ta si-a mea-
  Masurile sa ti le-ncurc ,
  Sa dorm in respiratia ta
  Si-apoi,in mine… sa ma duc

  Sa stric in lume minutarul
  din timpul linear, ce curge,
  Sa-ncalc trecutului hotarul
  Si sa ii fac un Cer… mai dulce

  Pe el, doar stele sa-nfloreasca
  din pura respiratia ta –
  In nopti ,cu mine te-nveleasca,
  Doar roua ,ce mi-e lacrima ;

  Eu azi scriu litere invers
  Siii… pasii, mi-i petrec in spate
  Sa te-ntalnesc acolo-n vers,
  In timpul ce nu se mai poate,

  si-n dor! Nu-i dor din cel ce doare,
  E Sfanta-n el Iubirea mea:
  mai mult- o sincronicitate,
  in care uit…a respira…

  🙂 si ceva mai nou….

  O mie și una…
  nicicând nu mai mult
  O mie și una ,
  sub pleoapă ascund ;
  împart tot minutul ,
  cu inima bat…
  o mie și una
  povești de-ascultat !

  O mie și una
  de suflete am ,
  în floare și-n frunza
  desprinsă de ram…
  Spre cer ,meteoric
  invers drum , ca stele :
  o mie și una
  din visele mele !

  O mie și una
  de puncte terestre ,
  se luptă s-ajungă
  să treacă-n nori, peste…
  Și-apoi , să unească
  cu cele astrale ,
  O mie și una …
  de părți cardinale !

  Îmi schimbi propoziții
  și versul la doi…
  Împarți, pui condiții
  o mie de ploi ,
  și una mai rece…
  Eu cad insa-n toate:
  o mie și una de Seherezade !

  te aștept la ora florilor de ceai…

  Când cu vorba dulce să te-aduc la mine
  Mă gândeam,în noapte -nu știu ce făceai-
  Dar,promisiune sa îți fac mai bine :
  Te îmbii cu ora florilor de ceai ;

  Să-ți descriu orașul, tot atâta-mi pare
  Cât în scrinul vremii, mâna-aș afunda
  Ca și cum acolo, aș găsi scrisoare,
  ilizibil tristă…timp de altcândva

  Liliacul toarce în miros destinul,
  În culoare, fi-vor toate câte-un pic
  Număr de petale ,nuanțând nimicul
  Infinitul mare-n infinitul mic

  Și prin pastelate mări diamantine
  Îți vorbesc în seară, când te pierzi pe-alei,
  Căutând ca-n stele dacă zic de bine
  pentru-a ta Iubire,… florile de tei .

  Cum se lasă ‘astăzi’ în eternitate ,
  Pe la fiecare colț de stradă,simți-
  Ca un sol e Cerul ,un mesaj în toate
  De străvechi papirus, duce de la sfinți…

  Să-ți descriu orașul , știu că nu se poate-
  Scris cuneiforme , vin’ de vrei să ai!
  Inima-mi trădează cruda realitate :
  Te aștept la ora, florilor de ceai!

  din versurile mele, Cristinuta: petala de iris…
  http://www.youtube.com/watch?v=ACpNWHO-L2Y

  scrisori de la fereastra mea …
  http://www.youtube.com/watch?v=POzH8DjT7CM

 20. Draupadi

  Cristina,

  imi e dor de poeticul din tine…..

  umple-ne cu o poezie de dor…

 21. cristina

  fetele mele dragi, multumesc si eu pt cat de frumos suntem aici, impreuna ! va fac un dar…sper sa va distrati cu el 🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=q118U-nHp4Y ; Versurile mele in interpretarea lui Adrian, clip facut de noi… si…

  sarutul tau…

  Sarutul tau in zori cand inca
  Lumina doarme in boboci,
  E ca o fuga-clape albe-
  Pe degete cu cari te rogi,
  Si imi alergi tacute note
  pe trup…Cad boabele de roua
  Pe unde ma atingi, Iubire,
  Si raze cad, de Luna Noua…

  Scripturile isi zic versete
  Nocturnele fac val in jur,
  Tu imi agati din ‘nalt in plete
  Agat de stele si…conjur
  Ca orice față mai zeiasca
  Ne vede Dragostea, sa vina
  Sa spuna de mai sunt in ceruri
  Asa pian si pianina?!

  Tu canti, nu stii de vise alte
  Pe nuferi albi- mijloc de rand-,
  Iti treci cu degetele toate
  Nota cu nota ,gand cu gand ,
  Compui din tot ce simti si este
  -un rau se face-n univers-
  Un alt destin , alta poveste…
  Ah, ma saruti si canti intens !

  N-ai cum sa uiti,de noi doi stie
  Bagheta unui dirijor-
  Esti partitura-n simfonie,
  Nocturna, do diez minor
  Iar eu ma las supusa Lunii
  Cea Noua- raze-n par ceresti-
  Iubitule, hai, ma saruta
  Si scrie-i trupului… povesti

  …Alte Scripturi isi zic versete
  Cu ras si plans, fac val in jur
  Tu imi agati din ‘nalt in plete
  Agat de stele si…conjur
  Ca orice față mai zeiasca
  Ne vede dragostea, sa vina
  Sa spuna de mai sunt in ceruri
  Asa pian… si pianina !

 22. Draupadi

  un dulce dor inaltator… plin de visare, indragostire, mister…asa percep poezia ta …
  Multumim Cristina!
  Va imbratisez fetelor, In Inima!

 23. angelica

  Cine…are inima deschisa?
  Primavara sa-l inunde,
  Dragostea sa nu-l scufunde .

 24. angelica

  Cristina mea…Cristina noastra! Esti minunata!
  Am fost in Iasi….de multe ori…dar nu te-am cautat…rusinica mie!
  Las” c-am sa revin….
  Fii binecuvintata!

 25. cristina

  La multi ani, iubitele mele fete…Sarbatoare cu Iubire sa avem! Pup mult…

  cu ochii mei…

  Cand se desprinde noaptea si merge stea sa-si culce,
  O clipa-ncremeneste pe cer…Stiu ca esti treaz!
  Citesti sau scrii poeme pe rima care-aduce
  Intotdeauna lacrimi, in ochii mei… turcoaz

  Si te resorb din Luna , te integrez din vise
  In plasmuire vie te beau!… ma-mbeti si zbori
  Cu buze-ti dau racoare, cu rime-mi dai promise
  alinturi…Tac in ceruri minuni, ce vor fi zori

  Tarziu, tarzie calea- ca valul frust cand cere
  o palma-n plus din plaja, sa-si puna infinit
  O raza face drumul vazduhului de miere,
  Mi-i aurie calea,… ma duce,… te-am gasit!

  Si mi te prind la umeri, sfiala mea sa aiba
  Perechi de aripi, Unul sa fim.De ce zambesti?!
  Ahhhh, cum ma-mbii cu jocul si cat imi e de draga
  Secunda-ncremenita, cand te copilaresti

  E cea in care noaptea decide stea sa-si culce-
  Tu transformat in aripi ma’nalti, eu dorm…Esti treaz!
  Si pagina de carte din mana ta mi-aduce
  Poem ce-mi plange-n vise cu ochii mei,…turcoaz

  o ploaie nebuna…

  Ai vazut vreodata o ploaie nebuna
  Fara vant, fara nori , fara gust de furtuna?
  Ma desprind de pamant – zbor de vis, umeri goi,
  Pe sub talpi, din prundis transformat, drum de-apoi…

  Nu e cruce, nu-i trist, nu zambesc vinovata
  Ma atrag spre in Sus norii albi de zapada;
  calea lor, calea mea- de pian sonatine-
  ma ridica ….si-ti cant , ma indreapta-nspre tine!

  Ai vazut vreodata o ploaie nebuna ?!
  …stropi de note-n solfegii, briliant ce rasuna!
  Parca-ti sunt,- nu-i asa?- mari de flori, liliac
  prin coroane de Cer, ram eteric, copac…

  Si parcurg drum invers, gravitatie alta
  Fluturi ca de opal imi deschid larga poarta;
  Nu e sens , nu-s directii sunt matase in zbor,
  Tu ma vezi, eu te vad , ma transform in cocor!

  Port spre ingeri albastru , Cerul lor alb e doar,
  Trupul meu ,de pamant colorat , chihlimbar
  de-auriu,…calde nuante alt Atlas fac contur,
  Proiectata Lumina , un spectacol in jur…

  Si ma duc, tot ma duc, pretutindeni sunt sori-
  Infloriri, primaveri, milioane de flori!
  Cad in Sus, le culeg intre palme si-apoi,
  Ploi de stele ma fac si ma-ntorc inapoi;

  Ai vazut vreodata o ploaie nebuna ?!?
  …fara vant, fara nori , fara gust de furtuna,
  Ma desprind strop cu strop, zbor de vis,sonatina…
  Pe sub talpi calc prundis,si alerg …SUNT LUMINA

  balsam de Primavara…

  Tot mai des imi vine sa ma scutur,
  Tot mai des sa ma trezesc din somn,
  Cum e devenirea unui flutur
  Si-nflorirea alba, pe un pom;

  Sa ma fac din nou o Sarbatoare
  -nu stiu numele, nici tu nu-l stii-
  Insa tot mai des trecut imi pare
  Inapoi ce-am fost, si… nu voi fi !

  Treaca apele pe piatra-mi sura,
  incrustarea scrisa, rod pe rod,
  Si ramana numai o masura
  Pentru pasii mici mergand pe pod

  dinspre rasarit la miaza-noapte
  -drumul duce chiar printre copaci-
  Podul meu oranduit din soapte,
  Glasul tau de miere cand nu taci

  Si… ma vezi, ma vezi plutind usoara,
  Sunt un dar al zanelor, pe ram,
  Indoita doar cu Primavara
  Care-ti pune toporasi, la geam,

  Suflet alintat far’ de oprelisti
  -tu ma mangai cand iti strig ‘nu pot’-
  Inflorirea ramului meu vesnic,
  Tu!… coroana mea de sefirot

  Dar, prea des imi vine sa imi scutur
  pleoapelor clipiri in poala ta,
  Goala de caderi in asternuturi-
  flori albastre de nu-ma-uita,

  unde seara dormi…Vreau sa fiu treaza
  -ma culege toata-n visul tau-
  Trupul meu cu tine-mi contureaza
  pan’ ne-o face unul…Dumnezeu!

 26. cristina

  de Primavara, violet…

  O Primavara iti e trupul
  Cu iarba ‘nalta, flori de fan;
  Privesc cu ochi de violete
  aureola unui san,
  din alb cu soare,… margarete-
  cum eu te sorb, cum tu vorbesti,
  se ‘nalta arabescuri, cete
  In Ceruri, nouri de povesti !

  Intre copaci, naucitoare
  Undiri, ca un talaz de mari,
  se fac!…hamac intre razoare
  o umbra-n zambet si-n miscari,
  Asaaa… cand legeni vis de fete-
  se scrie ‘naltul pe Pamant!
  …si curg in vaduri violete
  paduri, cu ramuri de descant…

  Surazi, surazi si mult ma doare
  – ca intre ganduri ma strecor-,
  Parfum suav de lacramioare
  Un evadat din alb decor,
  Ma interpun simtirii nure,
  Insinuez ce sunt, ce-as vrea:
  pe florile gandirii tale,
  pun violet, de catifea…

  Si fie numai pana-n toamna
  de altcumva nu vrei sa duci
  in palme mugurii mei, Doamna,
  Cand te-oi minti, sa ma arunci!
  …Sa-ti cant ispita cu dulceata,
  (Din care lume ai venit ?!)
  Tu, trup de Primavara, Viata,
  Intr-un strop mic, …un Infinit!

  Dar pan-atunci ,firave leacuri,
  Cu mine stai, paseste-ncet
  Ca ziua sa imi para veacuri ,
  Si dansul nostru, menuet!
  Revarsa-ma in amanunte,
  Pulverizeaza-ma prin ploi…
  Arata-mi tot ce ai si… unde
  O sa ma lasi, in toamn-apoi;

  Caci roua-n zori iti este trupul
  In iarba ‘nalta, flori de fan
  Privesc cu ochi far’ sa ma satur,
  aureola unui san
  din alb cu soare,… margarete
  -mi-e felul, liber de regret-,
  Tabloul tau, culori si pete,
  de Primavara, …violet!

  eu primavara nu-s o mofturoasa !

  Privirea ta ma face mai usoara,
  Distanta dintre inimi ni se stinge
  Ca ochii lumanarilor in seara,
  Cand Luna, raza alba isi prelinge…

  Stii?! numai tu faci linii cristaline
  Cu gand frumos, pe trupu-mi de agata-
  Tresare si pamantul de sub mine,
  Pe unde pasul zilelor ma poarta!

  Daca ajungi tarziu, tarziu acasa
  Eu nu ma plang Iubitule…vezi bine!
  Caci Primavara nu-s o mofturoasa-
  Invat sa infloresc sau…zbor de-albine

  Trec prin gradini si ziua scurta-mi pare,
  Parfumuri pe-ndelete mi se-aduna
  pe chip , pe buze…Sunt o aratare
  si tu mereu imi spui ca sunt furtuna!

  Doar seara, ah, cu rochia-i infoiata
  Tivita cu nori albi pe bolta clara,
  Cand tu nu esti,in cerul ‘nalt ma poarta
  Pe-Arcturus ,Diamant de Primavara

  Si de nu vii Iubire mai devreme,
  Eu nu ma plang, nu sunt o nazuroasa,
  Dar nu mai are cine sa ma-ndemne
  Doar cu privirea, sa ma-ntorc acasa

  Si ma gasesti dormind, pe ultimi pagini
  Cu cartea rasturnata-n asternuturi,
  cuminte…Pe sub pleoape-mi fug imagini
  Si pe sub vise, iti trimit saruturi

  Caci de ajungi tarziu, tarziu acasa
  n-o sa ma plang Iubitule, vezi bine-
  Eu Primavara nu-s o mofturoasa :
  Priveste-ma sa ma trezesti…cu tine!

 27. angelica

  Fetelor….eu tot va iubesc!

 28. Draupadi

  O primavara frumoasa si insorita in suflet va doresc! Energia primaverii sa va aduca prospetime si veselie…..

 29. Cristian Ţurcanu

  Rivala

  Te-ai îndrăgostit de mine îmi zici,
  M-ai văzut, m-ai simțit,
  fluturași colorați îți vestec nașterea în mine
  dar eu îți zic: întărește-te!
  fii puternică, stîncă fii,
  privirea ta – săgeți de oțel
  pentru ca numai astfel poți să-ți înfrunți rivala!

  Sînt al alteia…
  sînt al Singurătății!

 30. angelica

  ….si din cer,
  am sa-ti dau un frumos colier.
  Te citesc, va citesc…dar nu pot sa va si sarut !

 31. cristina

  dansul nostru , parfum…

  Daca cerul e lac , daca cerul e mare
  Universului pumn de Iubire si sare,
  Daca tu esti cu mine aripi largi sa imi dai
  Falfaire de viata pe note de nai,

  iti dansez si ma-nvart nebunesc intr-un joc !
  Toate-mi ard, toate-mi par sfere lucii de foc,
  Daca apele-mi sunt scene pentru inalt,
  Iti dansez si le-adun in Oceane de jad…

  Pata alba de nor, vis de mir sagetat
  Doamne, unde-i eterul, surazand sa-l strabat ?!
  …sa ma poarte cararea prin umbre de zeu,
  Ma culege din picuri,… sa m-aduni, sa fiu eu!

  Cant pe versuri usoare fara vremi de apoi,
  Pas pe poante ma duce-nainte, ‘napoi,
  Si bat ritm ca o inima Cerului, salba
  Lunecari peste ape de lebada alba

  Ah ce vis, o dorinta, simplu gand implinit
  Daca ochii tai- lac,teatru spre nesfarsit-,
  Ma inchid in priviri, iti dansez si sunt vie:
  Puf de-atingeri pe pleoape cand dormi,papadie!

  Dar…trezit, ma trezesti ! ma faci dulce femeie
  Dansul nostru- parfum de taceri, orhidee-
  Nu se scrie mai mult nu se spune-n cuvant
  Te iubesc ma iubesti si-ti dansez… pe pamant

 32. cristina

  pt ceaiul indulcit cu miere de Iubire din inima ta…Te stii :)))) Cristinutzo
  Va imbratisez mult, all of you

  salveaza-ne…pe amandoi !

  Te uiţi la mine din Lumină
  Mă uit la tine-n somnul meu,
  Reverberez – ecou de tină
  Şi ştiu că-n mine-i Dumnezeu,
  Chiar şi-n chemarea de teluric
  Chiar şi în ploaie şi în vânt!
  …Te uiţi la mine din Lumină,
  Iar eu scriu maluri de pământ;

  Din creanga de salcâm cu floare,
  – mai mult, din crengile de tei –
  Eu iţi fac rimă,-ţi sunt culoare
  Pe-un petec alb de ghiocei,
  Şi scriu cu lumea parfumată
  Pe zid să-nduri durerea mea :
  Hai, din Lumină mă priveşte
  Şi-ncearcă tu… a mă-nalţa!

  Aruncă-ţi braţul către mine,
  Salvează-n taină orhideea…
  Strapunge-n Cer un strat subtire,
  Ca gandul fulgerând ideea
  Iar cât nu-mbătraneşte Luna,
  Cât inţeleg ce este drept –
  Mă uit la tine din Lumină,
  pictata-n vers să te aştept:

  Şi-mi eşti culoare, ‘ţi sunt culoare
  mai scurtă cu un semiton,
  Ca un Tablou pictat de mare –
  o operă pe un carton…
  Privesc la tine din Lumină
  De-acum e plan secund de doi
  Salvează-mă, întinde-ţi braţul,
  Salvează-ne… pe amândoi

  de mâna ta mă prind…

  Tu scrii in palma mea cu linii fine
  – deşi-i atât de mică, fire pui -,
  Încât privirea stelele-n suspine
  işi pleacă…, şi-mbătate merg haihui

  Să fie bine, să păstreze drumul
  Şi ritmul tresăltat din palma mea
  Cu ochii lor să risipească fumul,
  Din focul ce mă arde… mult aş vrea!

  Sunt albe Căi Lactee, înserare
  Şi zori trandafirii pictate-n dar
  Mă mistui între punct şi întrebare
  În ce îmi scrii când Tu alegi cu zar,

  Ca aruncat… E înspre viaţa toată,
  Şi-aleator pe partea mea îmi scrii
  Cum să dansez în zori, cum să fiu fată,
  Şi cum dactili să-Ţi pun în poezii .

  Dar să-mi traduc un câmp de punctuaţii,
  Cu Luna şi cu Tine vieţuiesc
  În gânduri şi în lungi elucubraţii,
  Când firul epic, palmei nu găsesc…

  …………………………………………………

  Şi-mi pui destinul desenat pe piele
  – eu râd de toate, îl strivesc iubind –
  Ca puf de păpădie palmei mele
  Îl suflu… Cum?!… de mâna Ta, mă prind!

 33. cristina

  https://www.youtube.com/watch?v=GdQsL1n88tA#t=51 surpriza!

  Picteaza-ma te rog, Iubire…

  Picteaza-ma din rasarituri;
  Rondelul florilor la doi,
  Imparte-l tu cand primavara
  O curge iarna inspre noi
  Si infloresc nebune patimi,
  Suave perle-n infinit…
  Picteaza-ma cu stele albe
  Cand noaptea cade-n rasarit !

  De mana ta flamanda, ziua
  De ochii tai cei nelumesti,
  Picteaza-mi clipa cu porunca
  Secunda, cu… de foc povesti,
  In care sunt nemuritoare
  -cum sa respir daca nu vii!-
  In fiecare asteptare
  Din vieti trecute, tu, sa-mi fii…

  Picteaza-ma cu trup de fata
  pe transparentele trairi,
  Cand mi te dai si ma iei toata
  Prin ce se scrie in priviri,
  Si… nu ma mir ca de Iubire
  Se umple ,roata calea mea-
  Picteaza-ma cu-o amintire
  Cu picur dintr-un fulg de nea !

  …Ah, cum ma poarta, cum ma poarta
  In sali de bal un dans usor!
  Si cum din stresini curge Cerul
  Cu note do si si bemol
  Ca in adanca incordare,
  Isi strange norii peste noi:
  Picteaza-ma cu-n camp in floare
  Si peste ele-un pumn de ploi…

  Iti stau in poala-nmarmurita,
  Respir culoare si absint…
  Picteaza-ma sa-ti fiu iubita
  Penson muiat intr-un colind,
  Ce-mi plimba peste trup cararea…
  Fa-mi chip -oglinda spre tumult-,
  Si cu psaltirea imi fa marea
  Sa se reverse-n Absolut :

  Intotdeauna ma aduna,
  Picteaza-mi gandul instelat
  Cu ploile sub clar de Luna,
  Picteaza ceasul care-a stat
  Fixat de El in nemurire…
  -Cum ma adii cu mana ta !-
  Picteaza-ma te rog, Iubire
  Si pana-adorm,… nu inceta!

  Shanti Nilaya

 34. cristina

  https://www.youtube.com/watch?v=AMIMNCQUNoI pup muuult, Angelica scumpa….

  Intre Rai si iad…

  Intre Rai si Iad-sala de-asteptare-
  Multe pasari cad, multa inchinare,
  Si… ferestre-lespezi sa deschizi nu ai
  cum, doar prin uitare !…Intre Iad si Rai

  Liberi ca si Cerul, suflete pe cale,
  Istovind in sine de trairi amare-
  Mangaieri blajine, baricade mii,
  Intre Rai si Iad,…fluturi sidefii

  Isi aleg prin zboruri, fara frici avide
  Ca-i pandeste moartea-n usi de crisalide,
  Se arunca-n focuri vii ce nu te ard,
  Isi invie Luna… intre Rai si Iad !

  Numai omul merge ingustat in sine
  -biblioteci stelare-n strai de pianine-
  Cand si-nalta gandul in ce-a fost si este,
  Canta si danseaza,…liber de poveste;

  Intre Iad si Rai,aspiratii-n care
  Ne gasim iluzii, sali de asteptare,
  Se topesc -zapada- sub caderi de Sori
  Doar cand din Iubire, inspre Viata,…mori

  Imi renaste timpul, infloreste-‘naltul
  Lent se schimba polii, unul dupa altul
  Las tacerii trupul , astrelor dau stire
  Fara de repere, ma rescriu, subtire

  zbatere pe pleoape!… in priviri, suspine
  Norii albi isi toarna calea catre mine,
  Si ascult intr-una versuri dulci ce-mi dai
  Glasuri in cascada, dintre Om… si Rai !

 35. angelica

  Sa fie un inceput benefic pentru toti ! V-as provoca la ….adica mi-ar placea sa ascult…
  daca cineva dintre voi….nu stiu cum sa intreb, cum sa formulez …
  ah, daca inima ar putea vorbi!
  Vorbiti-mi despre divinitatea pe care ati simtit-o in voi, in oameni, in lume….
  va sarut !

 36. cristin

  in dar…
  An nou fericit! (cum Doamne se pun pupaturile pe blog?!?! :))) Fiti fericiti !

  http://www.youtube.com/watch?v=6ARalNn0OLM Pablo Neruda, Te amo…

 37. cristina

  La multi ani tuturor ! Va imbratisez cu sufletul meu, cu toata dragostea…

  Impodobita… ca de Dumnezeu !

  Ma scalda-n raze prea curate Luna
  Si ma transpune peste gandul tau…
  Din ochii tai oglinzi m-arata-ntr-una,
  Impodobita ca de Dumnezeu !

  Se duce ceasul- ultima parere,
  din anul asta… Stii ?!? nu e pacat
  De nicio clipa ce ne-a fost avere,
  Caci m-ai gasit,cand nu te-am cautat;

  Dar mai ales, voi tine bine minte
  Si-n pomul de Craciun -de verde greu-
  In casa-n care-am stat fara de tine,
  Voi pune an de an, de-acum , mereu,

  Un trandafir…ca ultima scrisoare!
  -N-o sa mai fii nici tu insingurat,-
  Oricat va fi in noul an de mare
  Un anotimp,o clipa…Ceasu-a stat!

  Mi-ntind de-acuma mana spre poveste-
  ‘Ooo brad frumos’,imi cant-un gand,sau…eu!
  Din ochii tai, Lumina-n mine este
  Impodobita, ca de Dumnezeu!

 38. Draupadi

  din suflet va doresc un an nou binecuvantat de Dumnezeu, toate aspiratiile spirituale sa se implineasca! Va imbratisez in inima…

 39. Draupadi

  Draga Angelica, cat ma bucur ca ne-ai scris, ca esti aici si acum cu noi….iti multumesc pentru indemn, il urmez …..

  Bat la usa inimii voastre sa va cant un colind, primiti?

  „Noapte de vis
  Timp prea sfant
  Toate dorm , pe pamant
  Doar doua inimi vegheaza
  Pruncul dulce viseaza
  Intr-un leagan de cant
  Intr-un leagan de cant

  Noapte de vis
  Timp prea sfant
  Dumnezeu , rade bland
  Pieptu-i varsa iubire
  Lumi-i da mantuire
  Pace-n inim- aducand
  Pace-n inim- aducand

  Noapte de vis
  Timp prea sfant
  Pastorasi , vin cantand
  Ingerii cant’ Aleluia
  Lumii vestesc bucurïa
  Domnul e pe pamant
  Domnul e pe pamant”

 40. angelica

  Ma bagai ca un intrus in jocul vostru cald si tandru….si eu citesc si-ti multumesc, Cristina !
  O imbratisare mare, linga bradul de Craciun si tie Draupadi si tie , mai Cristianule…
  Craciun luminos si asteptati-l pe Iisus in inimile voastre!

 41. Draupadi

  Draga mea Cristina, le voi savura la un ceai indulcit cu miere in camaruta inimii mele unde ma intalnesc cu tine…..Te imbratisez si iti multumesc din suflet pentru lumina pe care o reversi!

 42. cristina

  …te iubesc , ‘fana mea’ Cristinutza…M-ai facut sa stau in zori, hlizita la ecran si…nu-i simplu :* Iti trimit scrisoare…’povestile Sheherezadei’ :))) ai ce citi….
  Sarbatori luminate, cu har!

  … sa-mi fii Iubit

  Ai pus in mine zbor si framantari,
  Cu zile si cu nopti tribut platesc ;
  In sange,astre ca de patru zari
  mi-ai revarasat! si noaptea stralucesc

  M-agat usoara,- glob de Luna,…stea-
  Impodobesc un timp la infinit,
  Tot colindand prin ce e lumea mea
  De cand m-ai adunat, si impartit.

  Ai luat cu tine visini infloriti
  Si mie mi-ai lasat caisi in parte,
  Livada noastra s-a albit de sfinti,
  Iar noi, i-am impartit la jumatate…

  Cum alfabetul dintre ‘eu’ si ‘tu’
  Candva l-am scris pe rand-soapte flamande-
  Ti-au revenit acum silabe ‘nu’
  Iar mie, toate ‘da’, cele plapande !

  …Si-ai luat cu tine bratul de rascruce,
  pe care-n repezi pasi te-ai dus!Ecou-
  irevocabil sens plecarii duce,
  Doar strigatul adanc ,din pieptul meu:

  Te chem! Mi-e lumea stramta si desarta,
  Orice sclipire din stelute vrea
  Sa ne-ntregeasca-n unul;vantul poarta
  Marunte flori de dor, spre lumea ta…

  Hai, vino!Pune-mi visini in livada ,
  …rascrucii noastre, bratul inapoi !
  Fara de tine toate-mi sunt corvoada :
  Aduna-mi sfintii impartiti la doi…

  Si-apoi usoara, glob de luna….astre,
  M-agata tu,in timp la infinit-
  Eu sa colind cu tine lumi albastre,
  Tu,… sa ma porti in Sus,sa-mi fii Iubit !

  … de cand ma stiu

  De cand ma stiu , eu ma stiu vie
  Si singura imi scriu scrisori-
  Poate ca nu va fi sa fie
  altcineva, sa-mi puna flori

  ori plic pe pragul de la usa !
  …Cum rad acum!nici n-ai habar
  Tu ,foaie alba, alba tusa,
  Lumina pusa in sertar…

  De te-o gasi, barem ,norocul
  Ca ochii-mi verzi sa te citeasca
  Intr-un candva, in care jocul
  Uitat va fi, aripi sa-ti creasca,

  Si sa te crezi sub raza pleoapei
  – scaldata-n lacrima uimita-
  Adevarata…, o scrisoare,
  Cu nuferi albi, jos, iscalita !

  Mai mult,secunda de-amagire,
  Cand gandul asta va fi sters,
  Sa crezi c-o pagin-a Iubirii
  Dintotdeauna,mai ales

  ai fost ! Prezenta ta imi trece
  In fiecare dimineata,
  Cum mi te-aduce iarna, rece
  Prin gand pictat,cu flori de gheata

  Un cant de lira-ti e surasul,
  Scrisoare mie…, n-ai habar,
  Ca esti numai o partitura
  de vis,…Lumina-ntr-un sertar !

  …iubitul meu, povestea mea de Sus

  Ti-i parul moale…; cad zapezi si-mi vine-
  Cu degete fierbinti, abia-abia,
  sa te ating… molatec ! cald cu mine
  sa-ti fac, cum stai tacut ,in poala mea…

  Si cu dulceata fructelor din urma-
  Cirese coapte,albe, rosu-foc
  sa te sarut !… Cum gura ta imi curma
  orice respir din orice nenoroc !!!

  Ma umplu de lumini…,revarsa Cerul
  Prin fiecare fulg in sine-o stea,
  Cu-n clinchet fin asterne menestrelul
  din Absolut, taceri…E Dragostea !

  Fiinta vie, toata-nfiorata
  – nici ea de mica n-a vazut mai mult
  traire-n ierni -, si-asaaa…insingurata,
  M-apleaca peste tine sa te-ascult ;

  Imi picuri nestemate in cuvinte,
  Aluneca pe tine mana mea
  Si brazi din stele cad pe nesimtite,
  Cu umbra verde si miros de nea.

  …Sub vasc ni-s anii,pe obraji aprinse
  vad sufletele – cer un dans de doi-
  Cu trupurile-n simfonii cuprinse
  Schitam un roi de stele, amandoi…

  Tu spui sarade, eu iti cant colinda,
  Vreau sa te-adun pe tine cand m-adun ,
  Prin Lumea nostra vesnic calatoare,
  Sa fim prezente vii, nimic postum

  Si Dragostea nicicand sa nu se piarda-
  …Ahhh toate-n vers de iarna ti le-am spus !
  Ma ia in brate, taci si ma dezmiarda
  Iubitul meu, povestea mea …de Sus!

  …tu stii

  Tu stii ca-n viata mea erai un vis
  si lac si rau ce curge inspre mare,
  Un sens din alta stare pentru scris
  Si unul nou -pe lumea mea, culoare ;

  te revarsam chiar daca tu stateai
  si te miscam cu zorii inspre noapte
  ‘cercand sa pun un rost in ce stiai
  si cautai candva,… in alta parte.

  Tu stii ca briliantele mi-s reci
  si altor nestemate fara nume
  nicio valoare nu le dau cand pleci,
  nicio valoare nu isi au, anume,

  de adevar…; doar greu de pietre dau-
  nu-ncununeaza nicio primavara,
  De nu ai inteles de ce mai stau
  Cand tu m-alungi, cu firea ta usoara…

  Iti place , si te plac in toate, stii
  Dar nu din toate se culege Viata
  Si nu zidesc din flori de papadii
  Mai mult ce-n mine am numit ‘speranta’…

  Oprit e pasul, dansul incurcat,
  Ma-ntorc in sine cand orchestra tace-
  Privesc la drumul alb, insingurat
  Si zau,…nu stiu daca mai am ce face!

  Cum sufla vantul, stele-mi risipesc
  O prea-curata Ana plange-n mine
  In gand la tine, luuung ma oglindesc
  Sa fiu, cand pleci, eu…ziua ta de maine!

  …noi ne-ntalnim la jumatate

  Tu spui ca jocul este joc,
  Eu spun ca norii albi mi-s cale,
  Dar ne-ntalnim pe la mijloc:
  tu- pe pamant, eu,…lumi astrale

  Si gandurile se-mpletesc
  -ahh, cum mi-i de cununa visul!-
  tu pui in ele pamantesc,
  eu pun in ele paradisul;

  Cat ma cuprinzi ca incheiere,
  Cat te cuprind deznodamant,
  Atat Iubirea mi-i avere
  iar ti-e lacrima-mi avant,

  Caci nu e clipa-ntruchipata
  In care sa nu fim cuvant,
  Pereche-aripi dintr-odata,
  Si… ne vorbim cu Duhul Sfant!

  Pluteste-n aer inserarea ,
  Se-nalta zorii pe o stea…
  Noi timpuri, noi coordonate-
  de lumea mea si lumea ta,

  Cand nascocind prin universuri
  Se face punte-n infinit,
  Supraluminici sa dam sensul
  Povestii-n care… ne-am gasit;

  Avem acolo pe-o stelutza-
  Mai alba decat fulg de nea,
  Cu-albastru si cu rosh, casutza-
  Avem in Cer Gradina Sa,

  si ne-nchinam la fiecare
  punct cardinal…Ni-i soarta lenta,
  Desi,…ramai tot pamantean,
  Iar eu, fiinta transparenta !

  Trec anii?!…in aici si-acum
  Nu-i chip de relativitate !
  …Iar de rascruce are-un drum,
  Noi ne-ntalnim la jumatate,

  Pentru c-asa curge povestea-
  sa nu-nvatam de pe parcurs
  Iubirea , ca un alfabet:
  Iubirea…ni s-a dat de Sus!

 43. Draupadi

  Cristina, draga mea, sunt fana ta, admiratoarea ta mereu uimita de ce scrii si exprimi… m-ai cucerit….ma exprimi !!!
  Sarbatori frumoase si pline de inspiratie iti doresc tie si tuturor….

 44. Cristian Ţurcanu

  Multumim pentru poezii, le vom citi sub brad! Sarbatori fericite si luminoase si tie si celorlalti care citesc pe aici!

 45. cristina

  …si-ti infloresc in suflet, cuminte, trandafiri

  Cu ochii tai albastri , inghiti albastrul marii
  cand ma privesti pe mine – un picur intr-un val-
  Si-apoi , arunci in Ceruri minunea desclestarii :
  Revarsa-ma de-a pururi in tine…Sa te am !

  Ma-nghiti in inserarea din gandurile tale…
  Apusuri pe cer rosu de vara ma pictezi ,
  Si-apoi imi faci o lume din planuri ireale :
  Patreaza-ma in ganduri sa ma iluminezi !

  Sunt pe pamantul rece , cand pasul tau chiar cere
  un trandafir ca perla…Curand te-mpodobesti,
  In albul-meu-matase ; ma ai,ma chemi, sunt vrerea
  Ce-ti urca inspre tample ,cu mine sa albesti…

  Si-n arsita fierbinte – a vietii cautare
  de umeda racoare ,ma sorbi !… In sens invers,
  Eu ma transform-secunda de sete si ardoare-
  In tot ce scrii,in literi..Patreaza-ma in vers!

  Darr, ochii tai albastri inghit albastrul marii ,
  caci ma privesc pe mine – un picur intr-un val ,
  si-apoi arunca-n Ceruri minunea desclestarii,
  Ca revarsata-n pururi , pe tine…sa te am!

  Azi vocea ta de lied-uri, ma canta-n crucea noptii
  Cu aerul de-afara in piept sa ma respiri ,
  Iar eu ma fac ispita ce-ti rascoleste sortii
  Si-ti infloresc in suflet, cuminte, trandafiri…

  …iarna asta

  Ning siroaiele de nori pe drum,
  Fulgi cu dans de aripi ma-mpresoara…
  Doamne, vine iarna nu-stiu- cum,
  Vine nu stiu cum,si-a cata oara !

  Mi se scriu subtiri povesti cu foc,
  Ma aprind si-aud cum lemn trosneste
  Intru in Iubire ca-ntr-un joc,
  Sania cu amintiri,… porneste ;

  Mana ta mai calda-n mana mea-
  Un palton de dragoste si vise,
  Toate-n Cer traiesc asemenea
  Cu batai de inimi, doar promise…

  Poate data asta-i mantuirea,
  Poate-i anotimpul de Lumina!
  De atata dragoste, Iubirea,
  Rug se face panan-n radacina –

  Tu sa ma gasesti, sa te gasesc!
  …un potop neadunat ma cere-
  Intr-un strigat inca nelumesc,
  Caci prea mult mi-ai fost numai tacere

  De sa urce ca prin lujer viata,
  sa traim ce e fierbinte-n doi !
  Parca iarna asta-i uriasa
  Si piticii, parca,suntem noi :

  Fulgi dansand pe urma unei sanii,
  Repetand colind din Palma Sa,
  Eu-, iubita ta ii fac matanii,
  Tu, iubitul meu, imi zici ceva…

  Inchinare anotimp de alburi,
  Pace voua framantari, va spun !
  Iarna asta-i iarna care vine
  Dincotro, spre unde ,nu stiu cum…

  Si se scriu fierbinti povesti cu foc
  ma aprind si-aud cum lemn trosneste-
  Doamne,in Iubire ca-ntr-un joc
  Sania cu amintiri,… porneste !

  Suflet pereche

  Ni-s ochi-nrourati de-aceleasi ape,
  Pe buze ne- nfloresc aceeasi maci;
  Sclipiri de lacuri ,…revarsari sub pleoape…
  Dar tie-ti sta mai bine…, fiindca taci!

  Pe-obraji, si eu si tu purtam roseata,
  Ne duelam in scrisuri de razboi;
  Traim , visam, iubim de dimineata…
  Primul ranit e …unul dintre noi !

  Slobozi din literele ce mi-s dragi,
  Prin juxtapuneri , judecati de Cer;
  As vrea sa nu mai fiu, sa nu mai tragi
  La zid cand sunt …Sau sa ma mistui, sper…

  Ma uit sa vad daca mai sunt intreaga,
  Si daca nu lipseste… careva,
  Cum suntem unu-n lupta,sa-nteleaga
  si mintea ta, si poate…mintea mea!

  Raspunsul meu e vuiet si furtuna,
  Ce-ar scoate radacini ca de copac!
  Ni-s ochi-nrourati sub ploi de luna…
  Dar, mie-mi sta mai bine…, fiindca tac!

  E miezul noptii, si privesc aiurea…
  Fara sa stiu, spre tine brate-ntind,
  Iar Dumnezeu ma binecuvanteaza;
  Cu ingeri albi…ar vrea sa te cuprind!

  ps: Sarbatori fericite, zile binecuvantate sa avem…Iubire!
  va imbratisez…

 46. cristina

  O imbratisare straaansa!
  …iar daca au mai fost cumva aceste versuri, mea culpa….Nu mai stiu! Va sarut…muahhh !

  …revarsa fulgi

  Imi ninge-n geamuri, dinspre miezul noptii,
  Cu astrele de nord si rasarit !
  Iubitule, se schimba mersul sortii :
  Revarsa fulgi Oceanul Infinit

  Si plec din mine pe alei de vise
  – cum sa ma tii in casa?!… tu nu stii,
  Ca-n lumea mea povestile sunt scrise
  Si eu pe varfuri merg, de poezii?!?

  Pasesc afara;… aer rece-mi taie
  Cu suflu vantului, obraz de nea-
  Mi se strecoara-n sange o vapaie
  De sus din Ceruri, unde-i steaua mea…

  Si rand pe rand pun pas, calauzita,
  Pe trupul de zapada las scrisori;
  Din ‘naltul ei de Luna-mi da hlamida
  Craiasa Iernii, cu…de gheata flori

  Eu merg pe calea mea impodobita,
  M-atrage drumul -insusi el mister-
  E drum interior, de-ndragostita,
  Si poate de aflat vre-un adevar !

  Nu inteleg prin ochii-acestia anume,
  Nu inteleg prin vazul pamantean !
  …Dar simturi ca de alta dimensiune,
  Mi se deschid prin Marele Ocean.

  Sa ma-mpresoare pura realitate,
  Cunoasterea cea vie sa imi dea-
  Ce nu as fi stiut ,din astea toate,
  Doar stand in mine si in mintea mea…

  Asa m-am dus Iubitule din tine,
  Din ‘amandoi’ …Tu tzine focu-aprins,
  Caci pana-n zori voi naste din rubine
  Poveste noua, de pe unde-a nins;

  Sa vin cuminte, sa-ti ascult colinda
  Si cat imi canti,cu nuferi albi sa-ti scriu-
  Ca Nascatoarea Pruncului, prea sfanta,
  Pe unde-am fost si cum as vrea sa-ti fiu,

  poem…,Cand ninge-n geamurile noptii
  cu astrele de nord si rasarit;
  Iubitule, se schimba mersul sortii-
  …Revarsa fulgi, Oceanul Infinit !

  …picuri de tango

  Un tango iti dansez printre naluci
  de albe unduiri, interioare,
  Din norii care sus is valatuci,
  Iar pe pamant, din alb, isi fac picioare.

  Si brusc se misca-mi dau ocol, pe rand,
  Cambrat imi tin in dansul lor mijlocul-
  inghesuiri de inimi ce-n avant
  ma-nflacareaza,… rosu, ca si focul;

  imi ard obrajii ritmuri la passion,
  ma uit ca intr-o doara dupa tine:
  nu m-as opri Iubitul meu ,din somn!
  Visez frumos si mi-e atat de bine

  Cum nici nu pot mai mult imagina!
  …imi fac din dansuri scene de dorinta,
  iar… din nalucile din fata mea,
  te recompun pe tine-n constiinta;

  Imi vii!!!!..asaaa…ti-e chipul cum ti-l stiu
  -din ochi adanci, scanteile prind viata-
  si nu-i alt cadru-n care sa mai fiu
  mai mult aprinsa, pana dimineata…

  Se duce timpul…Sunt crevase-n noi
  ce-nghit orice pe ritm se suprapune-
  din Cerul instelat, si fara ploi,
  cad picuri de tango… si pasiune

  …ma invelesc cu tine

  Ma invelesc cu tine, natura infinita
  ce oamenii mi-au dat…Iubit lumesc imi esti,
  Ma invelesc cu tine, si trupul tot palpita
  Dumnezeit ma mangai si ma ademenesti;

  Imi scalzi ca apa pura a ingerilor vina-
  ce sunt ce-am fost ce este si poate ce va fi,
  din mine…O zapada pe tot ce a fost tina
  Mi-asezi cu vorba dulce, asa cum doar tu stii…

  Si ma alinti, ma poarta istorie -o pala
  de vant prin bratul tau- ,un joc copilaresc,
  Acolo unde lumea in mine-i o vestala
  Si unde trec hotarul lumesc si nelumesc !

  …Ma invelesti, Iubire, imi porti de grija-ntr-una
  Tu nu mai stii de tine ,ci doar de amandoi!
  Aseaza-te zapada, peste trecut si huma
  mi-o ‘nalta !…nu ma lasa mai singura,…de doi!

 47. angelica

  Mi-e dor, mi-e dor, mi-e dor….

 48. cristina

  …un om mai fericit

  Azi m-am trezit si m-am uimit de mine…
  Orasul doarme-n lume-abia schitat;
  Ma uit si departarea-n sine vine-
  Implozie in care timpu-a stat.

  Doar stropi de ploaie mai aduc miscare
  -ce tandru se preling pe aer pur ! –
  de parca-n toate cele-i o plecare
  Si o venire doar,… prin ce e dur….

  Nu stiu pe lume cata e culoare,
  Nu stiu tristetii daca bir sa dai-
  ma uit si ma uimesc cum de te doare,
  Un strat in plus decat tu te stiai

  Si-n toate rasaritul parca vine
  Razand cu-albastru-nchis si Cer hai hui,
  Eu stau privind camasa de pe mine-
  pana si ea ma doare… de ce nu-i…

  ‘In sus, in sus te uita, calatoare
  Si-apoi in tine sa aduci ce-i ‘nalt…’
  Imi spune-o voce care mie-mi pare
  Ca de senin soptit, inger curat

  Si ma ridic prin picaturi, Lumina
  sa simt cum ma atinge …; lacrimi mici
  se-amesteca cu ploaia si cu tina
  Din care-am fost facuta….pana-aici!

  Nu, nu mai vreau trecutului viata
  Sa-i tes din fir de gand pe anii mei,
  Tot incercand sa cred c-a fost o ceata
  Doar umbra-ti strecurandu-se prin ei;

  …Azi plec in Sus, ma-mpart la fiecare
  Secunda cate-un dram de infinit
  Sa ma transform in spatiu si-n miscare
  Si sa ma nasc un om… mai fericit !

 49. cristina

  va imbratisez, alintaturilor! …si multumesc

  …parfum de tei

  Tu semeni doar cu ploile marunte,
  Cand se-ntarata pe obrajii mei
  Si ma deschid sa-mi intre pana unde
  Te binecuvantez,… parfum de tei;

  Cu rasul si cu dorul tau de mare,
  Mereu plecat, mereu venit altcum,
  Ca si corabii vesnic calatoare
  de mit pazite,…semeni cu Neptun…

  Doar ancorele-n aripi de egreta
  schimbate,contureaza altcumva-
  In tine-s dansator, fac pirueta
  Si-s pictorul,pictand icoana ta;

  Tu semeni vegetatiei virgine-
  Pe inserat, boboci de stele-ti cant,
  Intre apusurile opaline,
  Te caut si in Cer,… si pe Pamant…

  Mai bine spus, tu semeni cu uimirea-
  Albastre lacrimi vad pe chipul tau,
  Cand nu mai stii sa imi cuprinzi privirea
  In mana-ntinsa, toata-n pumnul tau ;

  Vrei s-o aduni ,s-o prinzi din departare
  te cheama inima- amar suspin-…
  Si semeni dintr-o data c-o-ntrebare,
  …porti gustul unei frunze… de pelin

  Dar nu mai scriu, poema mi-i desarta
  Tu, risipit din visuri, poti sau vrei
  din mine iar sa pleci.. Si-ngandurata,
  Te binecuvantez,…parfum de tei !

 50. Draupadi

  Cristina…ma topesc in poeziile tale….

 51. angelica

  Eu te citesc Cristina…si multumesc! Poezii frumoase…
  Miine se anunta o ziiiii cu ingeri!

 52. cristina

  …de tine alintata

  Iubitul meu, azi calator prin stele
  din nou sa fii mai simti…Ce mult am stat
  Printre-ale tale ganduri si-ale mele
  Si cat de mult, in doi, am adunat…

  Ma vede prima geana de Lumina,
  Cum stau tacuta clipa sa-ti visezi
  Cand inca e-ntuneric,si-i de vina.
  Doar faptul ca-n alt ritm de somn… vibrezi;

  Si sunt asaaa…cum stii, catifelata-
  De tine-ndragostita mana mea,
  Ti-o port pe geana dulce si-alintata,
  Dansez… si nu ma vede nimenea…

  Ca sa iti fiu cum zici si imi sta bine,
  pe buze tzuguiate cant usor-
  Sunt…matza ta, sunt… dansatoare-n rime,
  Ce tu le scrii dormind si eu te-ador…

  Dar vreau sa plec, inchide usa bine,
  Ferestrele nu le mai tine-nlarg!
  …caci iti sunt dor, si-n dorul meu de tine,
  ca-n menuet de crengi, voi fi copac;

  Sub geam sa-ti stau,cu dimineti tacute,
  Cu Luna agata inca-n nori,
  Iubitul meu, azi plec pe nu-stiu-unde
  Dar cand ma-ntorc, ma-ntorc copac cu flori…

  Si pana-atunci, nu ma ruga fierbinte
  Cu ganduri sa ma chemi sau sa m-alinti,
  Caci… sunt pornita sa nu-ti stau cuminte-
  Pictata ca-n icoanele… cu sfinti !

  Si inca o poezie, in dar, sa…aveti! 🙂 Va imbratisez muuuult….

  …sa nu mai pleci

  Ma tii in brate si-mi culegi suspine,
  dar… tepi de trandafir te-ntorc din drum,
  Cand palma ti se-aseaza bland ,pe mine,
  si din tristeti, razand, imi faci parfum;

  Vibreaza spatiul plin de lacramioare-
  Azi flori si numai flori mai vrei sa-mi spui,
  Iubitul meu, cu vorbele-ti usoare,
  Ma-nvingi sau imi aduci ce-n mine nu-i…

  si… nu-i prea liniste cand nu-i aproape
  – ma prind alb zorii peste Cer porniti-
  Cu alte flori-bobocii de sub pleoape,
  de irisi plansi- ades neodihniti…

  Tu stii ca-n tine tineretea-mi salta
  Si-n tine cant de dor , dansez si scriu
  Nici pagina de carte nu-mi da alta
  Poveste mintii, vesela sa fiu….

  Nimic din aste lumi nu-mi pun anume
  Mai multa viata decat mana ta,
  Oricat stiinta… pe deplin imi spune,
  Ca poti trai sub cer ca si o stea

  ce… n-are un habar de-ngemanare
  si n-are dor de altele…Subscriu!
  …Dar, cat te simt departe, in fiecare
  din clipe vreau sa-mi fii si vreau sa-ti fiu;

  …………………………………………………..

  Cum bland ma mangai, flori de crin tresalta
  In tot ce-atinge sacru, mana ta
  Gandesc ca pleci acusi si… vinovata,
  Eu usa cu zavor…., ti-as incuia !

 53. cristina

  …impreuna

  Iubito, spune-mi,… ce inseamna asta?
  Cu tine ziua a-nceput din somn-
  visam ca-n mine s-a deschis fereastra,
  Iar… Dumnezeu, ca-ncape intr-un om…

  Si nu-mi stiam nici anii, nici de nume:
  doar tu ma mangaiai….Ce paradis!
  Iubito,spune-mi cat mai pot pe lume
  sa fiu complet, cu tine, doar in vis…?

 54. angelica

  o stransa imbratisare, Cristina ! si-ti multumesc….
  uite un dor: ( am mai zis-o???)
  „Mi-e dor de tine, nu ştiu cine eşti,
  dar tot spre tine mi se-ndreaptă dorul.
  În nopţi ce-adorm sub aripi îngereşti
  tresar ciudat şi-ţi simt adânc fiorul.

  Mi-e dor de tine, nici nu pot să spun
  ce pustiire a crescut în mine
  şi-n jurul meu nimic nu-mi pare bun
  de când aştept o veste despre tine.

  Aşa un dor cumplit, de ne-nţeles,
  urmat de mii de sentimente stranii,
  imprimă vieţii-un nemilos regres
  şi-mi înconjoară cu durere anii.

  De-atâta dor înfiorat te strig
  c-un sunet fin, tremurător de flaut.
  Se face noapte, mi–e aşa de frig
  şi n-am puteri să-ncep să te mai caut.

  Mi-e dor de tine, poate ai să vii
  să stăm de vorbă pentru prima dată.
  Te-aştept de mult, oricine tu ai fi:
  un dor nestins, iubire mult visată.”

 55. cristina

  pup Angelica scumpa ! Iti daruiesc ‘simfonice’ si…. va imbratisez pe toti !

  …simfonice

  Din mine insami nu am cum sa plec,
  eu asta sunt: scriu drepturi la speranta
  Doar cand ma certi- ca-ti pare ca petrec-
  imi iau bilet, din mine,… spre vacanta;

  Si merg pasind doar pe pernite moi,
  Pe varfuri intre lumi crepusculare…
  Port trup de balerina, umeri goi
  Si haina vesnic fara buzunare.

  Impart talazul gandurilor mari
  In ploi marunte sa-mi desire focul
  Si-n mana- jucator plin de decari-
  Am carti facute sa castige jocul!

  De nu ma crezi, din nori voi face val,
  Sa fii atent!… te voi ploua tomnatec
  Un praf de stele peste ce-i banal
  Si peste ce-i in tine singuratic,

  iti voi trimite din vacanta mea…
  Caldut sa-mi tii , sa nu se-ocupe locul,
  Pana ma-ntorc in mine, tu sa simti
  Ca apa-mi esti iar eu sunt tie, focul

  Si uite-asa,din amanunte,… vremi,
  Din tot ce am sau nu si din ce este
  facut sa manifest, tu, sa ma chemi
  – ca partea ta nebuna de poveste,

  ce stie cel mai bine doar sperand
  -scrisoare-n zori si dans de balerina-
  Sa proiecteze intre foi de gand
  Si-n visul ei, o lume de Lumina….

  …………………………………………

  Pe clape de pian intepenite
  Dansez si dansul meu e de fugar,
  Desprind din amortirea lor, cuvinte
  simfonice…Pun aripi…de Icar!

 56. angelica

  Hai,Cristina hai! Mi-e dor de tine…scrie-mi o poezie.
  Inima te cheama…trecu de-o suta in toamna.

 57. cristina

  iti pun si aici raspunsul Micule Print, sa-l ai, sa ma simti, sa stii ca suntem ‘impreuna’…iar ontr-o buna zi,…pazea!!! :)))

  …Micului Print, scrisoare

  Azi m-am trezit de gand descatusata,
  de mintea mea, de trupul meu de fata
  Si-n intunericul ce-n geamuri tace
  Doar stelele bezmetice pun ace…

  Se unduiesc copacii a furtuna;
  Nu-i vremea de iesit, nu-i vremea buna
  Si trag foloasele, cum trag galere-
  norocul meu de strigator la stele ;

  Ca-n vantul asta care tot tresalta
  ma pun , sa ma cuprinda , sa ma poata
  Cu toate ale mele -multe nu-s –
  Sa ma trimita-n lumea mea….de Sus

  Ma voi opri pe drum la tine, frate!
  Ades ti-e dor,… ades imi scrii din carte
  Si faci din anii- tai- lumina ,cale
  Tu- Micul Print ,…cu zambete astrale:

  s-ajungi la casa unde stau, demult,
  sa-mi spui ce-ai mai facut, ce te-a durut
  si… cat ti-e viata de nemuritoare,
  pe-asteroidul tau, cu…doar o floare!

  ………………………………….

  Credeai ca te-am uitat ?!Nuuuu! tac si-atat…
  Mi-i goala calimara de cuvint
  Iar ca sa scriu ce vezi acum, -ma iarta :
  Cuvinte de-mprumut am luat din soarta!

 58. angelica

  De-as fi Cupidon as scrie,
  iar si iar aceeasi poezie:
  “Dacă ai cunoaşte misterul
  Nemărginit al Cerului
  unde trăiesc acum,
  cu orizonturi fără de sfârşit, cu lumina care cuprinde
  şi pătrunde orice lucru, nu ai mai plânge dacă mă iubeşti!

  De-acum sunt învăluit
  de farmecul lui Dumnezeu,
  în nesfârşia lui frumuseţe.
  Cele de odinioara
  sunt atât de mici în comparaţie
  cu toate acestea!
  Mi-a rămas dragostea faţă de tine,
  o tandreţe atât de mare
  pe care tu nici nu ţi-o poţi imagina.
  Trăiesc o bucurie curată.
  În necazurile vieţii
  gândeşte-te la acest lăcaş
  unde vom fi împreună într-o zi,
  dincolo de moarte, săturaţi de apa
  izvorului nesecat
  al bucuriei
  şi al iubirii nesfârşite.

  Nu plânge,
  Dacă ma iubeşti cu adevărat!”

 59. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=EV1xOaZXK_k ‘Cine se naste in ploaie’….o mare iubire a mea!

  si

  …din ploaia Cerului

  M-aduna Toamna-n pumnul ei zglobiu-
  ca praf de stea-cea preumblata-n Luna,
  sa-i fiu decor de alb si auriu
  si inima,… in pieptu-i de Stapana ;

  Peste ce mai domneste vrei sa-ti zic?!
  Povestea nu e dreapta si nici scurta…
  Meandre de-ntelsuri face-un pic,
  In ploia ei prea deasa… si marunta…

  Isi prinde florile la-ncheietura,
  Le-adoarme-n suflul de copila care
  Indeamna lumea sa traiasca pura,
  Sa cresca-n Har,… si sa se faca mare!

  Si… mai domneste Toamna peste roiuri
  de ganduri- care-s vechi sa le preschimbe;
  Grabeste si alege alte soiuri,
  Sa ne-noim in suflet… si in minte…

  Iar pentru astea, omul sa nu ceara
  Alt anotimp…al cursului sfintit
  -in care flori si frunze sa adoarma
  ca sa se reintoarca-au consfintit…

  Ma ia de mana si… in ploi marunte,
  Iubeste-ma si ma saruta-n drum!
  Iubitule,… ma poarta pe niciunde,
  Vreodata n-am gandit:… du-ma acum!

  Si-apoi ca floarea ,-libera simtire-
  Cu Toamna asta vreau sa ma petrec,
  Sa cad din ploaia Cerului subtire
  pe tine- cand deasupra o sa-ti trec….

  Si-asa patruns, – din mine picurata
  in tine – ,…vesnicia s-o ‘nalta
  Si… umble anotimpurile,… roata,
  cum Dumnezeu le-a scris…Cu Voia Sa!

 60. angelica

  Fetelor, inimilor ….oare cui nu-i tresare inima la acest vals?
  Ah, cu sau fara amintiri, cu sau fara partener, ne invirtim…..
  Un sarut pentru fiecare obraz ….

 61. Draupadi

  Draga mea Cristina!!!! Mai e nevoie sa spun ca acesta a fost valsul la nunta noastra? (o versiune clasica, acelasi versuri)….Doamne ce frumos rezonam IN INIMA !!!

  Multumesc , te imbratisez !

 62. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=5Wg22bwH0WU

  Draupadi! iti raspund cu aceasta melo, o varianta care mie imi place foarte mult pt toate elementele ei- imagine, poveste, voce, si….celll mai tare sollo-ul de chitara…Iuhuuu….sa nu zici ca nu te-am avertizat 🙂
  Foarte frumos darul tau, rezonez cu frumusetea daruita in energie feminina prin versuri si …mai rezonez si cu tine, in modul ceeel mai direct: IN INIMA…
  Te cuprind in dansul meu, sa devina al nostru, deci….play si poveste…!

  Tuturor, duminica binecuvantata! Va iubesc!

 63. Draupadi

  Cristina….poezia ta ajunge in sufletul meu… iti simt dorul….e coplesitor si implinitor totodata…. Te admir profund pentru darul tau divin pe care-l impartasesti aici cu noi….

  pentru toti iubitorii de poezie, un colaj jucaus…:)

  „A răsărit deja luna-
  plină, rotundă, albă,
  dornică de întâlnirea cu soarele-
  arzător, auriu, fierbinte.

  Cerul e tainicul iatac
  al celor doi veşnic îndrăgostiţi,
  înalt, albastru, misterios.
  Cerul e martorul tăcut al poveştilor
  fără număr
  depănate de la începuturi
  între soare şi lună,
  între bărbat şi femeie,
  între conştiinţă şi suflet.

  Între noi doi
  tăcerea se prelinge sfânt,
  rugăciune mută înălţând spre ceruri.

  Ni s-au împletit zâmbetele
  şi s-au deschis porţi nenumărate,
  de lumină,
  în fiinţa mea
  devenită prea strâmtă
  pentru spaţiul îndrăgostit,
  ce te cuprindea tot mai mult!”

  Simina Rentea

 64. cristina

  o nunta-n Cer… Albastru

  De-atata timp se pregateste Luna,
  Si …pune-n scena nopti cu vise care
  -din palma ei- pe gand,strecoara-ntr-una
  o cale intre puncte cardinale;

  Cum dorm in lume si in cer si-n stele,
  Cum dorm in mine ,… tie cum iti dorm,
  Editii princeps de poeme grele
  Doar pentru noi, tot scrie…pe-al meu somn.

  Imi tese unde din scantei de gheata
  intretaind ,cu scuturate plete,
  Pe pieptul meu… saltat usor, de viata,
  Mici trandafiri-un joc ca intre fete…

  Ce-mi spune ? Inc-un rol Luna mai face
  Si astazi ca si ieri, si… altcandva,
  Stiind ca in spectacol o sa joace
  cand ne-om gasi : eu ,…cu Iubirea mea…

  Reface amanunte-n replici calde :
  Nu-i scapa firul liric,… basmul scrie ,
  Si-acolo-ntre coloanele cu salbe
  de stele,nunta noastra vrea sa fie…

  Ca se coboara pentru noi, ma mira…!
  Ea te-a gasit!…pe mine m-a gasit…,
  Si de atunci repeta si-si rasfira
  Scenariul ei de mag din infinit….

  Pentru ca sunt la rasarit de tine,
  In capat celalalt decat am vrea,
  Ea calculeaza…. sa ii iasa bine,
  Alt zodiac ,pe care sa ni-l dea…

  ………………………………………………….

  Darr… ma trezesc din somn!… e dimineata;
  Pe gandul meu danseaza inca stele
  Si… Luna – tesatura ei de gheata-
  Mi-a pus in geam potop de doruri grele!

  Ahh nu am cale sa mai cred ca scrie
  poeme-n vis…! Mi te aduce astru,
  Sa stiu ca esti real si ca sunt vie
  SI ca ne-asteapt-o nunta-n Cer… Albastru !

 65. cristina

  …In Biblioteca Sa

  Stau azi la o fereastra, langa Cer
  Si norii ce-mi sunt cale trec lasand
  Fluturi marunti cu… aripi de mister,
  Peste al lumii propriu ritm, pulsand…

  Acolo-si varsa gandurile mele
  povestea mea, langa povestea ta
  Si-n biblioteca larga dintre stele,
  Ca-n Cartea Lui, noi doi, ne-om aseza.

  Ce Doamne o sa se citeasca-n pagini..?!
  Nici nu au fost atingeri intre noi!
  Is albe toate astea – doar imagini,
  cu chipul tau, din vis…., pe albe foi

  Si langa el, o palma-nfiorata
  ce-si plimba degete prelungi,abia…
  – e… mana cea de tine insetata
  Si-n trupu-ti tanar, e…Iubirea mea…

  Dar imi plec ochii ca de aratare:
  Mi-s fluturii din nori mult mai pustii,
  Ca… nu-i nici azi, in trista-mi cautare,
  O usa catre tine,… sa imi vii…!

  Vibreaza timpul,spatiul se cazneste
  De parca-parca si Inaltu-ar vrea,
  Sa se deschida…Hai, de ma gaseste!
  -cum stau tacuta in fereastra-asa…

  ………………………………………………

  Ah ! Inca,cititorilor in stele…!
  De nu-s de-ajuns, cat pentru o poveste,
  doar salbele-mi de cer si vechi inele
  Saturniene,…impodobindu-mi peste

  orice e vis,…din minte si din inimi,
  -ca alba floare- tineretea mea – ,
  Iti voi trimite maine iar scrisoare,
  Acolo… Sus, in… Biblioteca Sa…

  ps: Angelica, pup…Si inapoi, ca mi-ai dat, darrr..si inainte,
  sa ai!!!

 66. angelica

  Cristina, te citesc ….si nu scap un cuvint din tine( zimbeste, iubeste) .
  Esti o dulce si…nu scapi neimbratisata
  ….macar o data .
  Iti multumesc !

 67. cristina

  …virginide

  Drumul meu e inspre tine
  …dimineata avantata!
  Te contin, tu…ma contine,
  Cat pe lume mai sunt fata;

  chiar de-i inima zvacninda,
  de mi-s ochii foc,…scantei,
  necuprinsul sa-l cuprinda-
  chiar de-n mine-s oameni…,zei…,

  si in pasi ma poarta Luna-
  …tresaltati de prea usor-
  cand pun stelele intr-una
  Cerului… ecuator,

  Chiar si-asa…!!!M-auzi, Iubire?!
  Dimineata mea, esti tu:
  …pamantean sortit de fire,
  merg spre tine,…vrei…,sau…nu!

  ……………………..
  Parca-i multa,parca mare-i…;
  Sta pe rochia ei de Doamna,
  -Constelatia Fecioarei-
  Echinoctiul meu de Toamna…

  si-mi aduna licuricii-
  cand bat drumul catre tine,
  dintr-a inimii suplicii,
  tot ce pleaca,…tot ce vine…

  Insaaa merg…!Trec inainte!
  …Gasesc Cerului meu scara,
  urc naluca si cuminte
  sa m-adune Primavara,

  peste tine… sa ma ploua
  pe pamant cand cad ninsori,
  De Iubire inflorita
  si… de ploi…de meteori…
  ……………………
  Darrr!…sa te deschizi, Iubite
  Far’ de ganduri, deee…masuri
  Sa bei trupul meu fierbinte:
  …virginide… picaturi !

  ps: exista doua ‘caderi’meteorice anuale dinspre constelatia Virgo( Fecioarei ) catre Pamant, in aprilie… Deci…virginide 🙂

 68. cristina

  Citirea unei poezii bune…

  Citirea unei poezii bune este comparabilă
  cu descoperirea neaşteptată a unei stele încă
  necunoscute,
  cu descifrarea nesperată a unui mesaj dintr-o lume
  viitoare,
  cu ieşirea, în zorii zilei, pe o faleză în care
  urmele de pescăruşi imită scrieri dispărute
  uneori, cu o plimbare în aer liber,
  după o lungă convalescenţă
  sau chiar cu o fereastră secretă,
  oferită, salvator, de destin,
  prin care poţi evada din starea de ostatic
  al literelor scrise, din orgoliu, cu majuscule,

  O poezie bună, de fapt,
  nu poate fi citită până la capăt,
  decât cu mare precauţie, bucuriile
  pot atinge şi ele punctul de explozie,
  poţi ajunge uşor pe tărâmuri nebănuite,
  te poţi rătăci, fără putinţa de a te regăsi mult timp
  pe tine însuţi,
  da, întorcând doar o filă,
  recitind doar un vers…

  Eu am citit odată, de mult, o poezie bună
  pe nerăsuflate, întreagă,
  şi am ajuns la capătul pământului…

  Ştie cineva unde este capătul pământului?

  Cum ai putea găsi calea înapoi
  fără să ştii unde ai ajuns?

  Oricum, acolo nu existau oficialităţi
  care să acorde viză
  pentru o şedere prea lungă…

  Florin Costinescu

 69. angelica

  Oare exista vreo secunda din Timp in care sa nu se rosteasca acele doua cuvinte simple dar pline , acel : Te iubesc?
  Oare poate cineva sa stie? Sa-mi spuna?

 70. cristina

  In dar… https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=7h8YYPggDXg

  si….:)

  un timp,…rescris

  …Ravasul meu e catre tine:
  trasez din nou meridiane,
  sa-mpart Pamantul mult mai bine,
  s-ajung sa-l pun… in a ta cale

  si… mov- crengutelor ce inca
  In toamna sunt reale- fac
  pe-o pagina mult mai adanca-
  sa-ti infloreasca …liliac !

  ………………………..

  …Mi-e dor sa fiu a ta si-a mea-
  masurile sa ti le-ncurc,
  Sa dorm in respiratia ta
  Si-apoi,in mine sa ma duc …,

  Sa stric in lume minutarul
  din timpul linear ce curge,
  Sa-ncalc trecutului hotarul
  Si sa ii fac… un Cer mai dulce,

  pe care… stele sa-nfloreasca
  din pura respiratia ta-
  in nopti cu mine te-nveleasca,
  doar, roua… ce mi-e lacrima…

  ………………………….

  Eu,… azi scriu litere invers!
  …siii… pasii mi-i petrec in spate,
  sa te-ntalnesc acolo-n vers,
  in… timpul ce nu se mai poate,

  si-n dor! nu-i dor din cel ce doare
  e Sfanta-n el Iubirea mea:
  mai mult- o sincronicitate-
  in care uit…a respira…

 71. cristina

  Uite, micule Print, frumoase…feedback-uri ! 🙂 Ma bucur,…multumesc Draupadi …Seara minunata sa aveti !

  …Iertare noptii…inimii

  Ma iarta inima….,ma iarta!
  caci… s-a-ntamplat ca intr-o doara,
  Sa port spre tine ce e cearta
  Si tot ce lumea vrea sa moara;

  …in zilele ce-s ieri,… ma iarta,
  ca… am vazut Casa Cereasca
  si nu te-am nimerit pe poarta,
  si te-am dat lor… sa te raneasca …

  Cum te-au iubit, cu ce masura,
  Si cum te-am pus rascrucii Sale,
  ma iarta….- inima mea pura,
  ca n-am stiut… mai buna cale ;

  Urmeaza-ma!..batai sa-ti iasa
  din toti atomii tai!… Fii vie!,
  Urmeaza-ma si nu ma lasa
  ca pasare…in colivie…

  Cand fi-va sa ma-torc, si poate
  in fata Sa sa spun …’mi-e bine
  pentru ca-n drumurile toate
  am luat si inima cu mine-

  si n-am trecut de multe vami
  mai goala decat m-ai facut…!
  Te uita, Doamne… cate-s rani
  si,…cat de multe m-au durut!’

  ………………………….

  Ma iarta chiar de noaptea pusa
  in scrisul din aceste versuri,
  de… clipa- n vesnicie dusa
  Si de-un ocean… de ne-ntelesuri!

 72. Draupadi

  Micul Print, am urmarit emisiunea si eu si sotul meu…Stim ca astfel de experiente se petrec tot mai des.
  Ma bucur ca ai avut gratia unei astfel de experiente care a dus la o majora transformare a fiintei tale. Am apreciat modul simplu si echilibrat sa ca zic asa in care ai relatat cele petrecute, evitand astfel sa para o fantasmagorie….

  Astazi,o zi speciala si magica pentru mine, va imbratisez pe toti in INIMA!

 73. cristina

  *Costinel, am vizionat emisiunea, darr..stii! Mie mi-ai placut muuult, cu bunul tau simt si cu masura in exprimarea trairilor, cu suficient echilibru pt ca experientele tale sa nu treaca in randul exaltarilor- ci al experimentarilor din ce in ce mai normale, de acum…Lumea si-a facut deschiderile necesare, sunt carti,… marturii, suntem…noi,….cei ce le traim…
  Si ca sa pun asa…putin din dragul meu pt tine si In Inima, fratzicule, ai un acceeeeent…o dictie…un ‘r’…pur si simplu adorabile! Mi-ai placut…Ramai in sfera echilibrului , cu ochii in interior si sufletul Sus…Te imbratisez si …vorbim…suntem mereu ‘impreuna’-demersul meu 🙂

  *In dar !

  …nevinovata, Toamna

  … Isi misca toamna soldul ei de fata
  Si-si scutura cu gest de alintata,
  suvitele-n obraz alunecate…
  Isi scutura si pletele pe spate,

  cum trece-asaaa…saltat si avantata
  Nu-i inca vina ei, nu-i a ei toata
  Ca lumea-n urma scrie de suspine,
  Poeti…- se-ntreaba toti de unde vine!

  Sii… inca muuult se-ntreaba…- cum asa
  De lasa doar caderi in urma sa…?!
  iar din plamanii ei de dulce fata
  cand te respira ea, …e vinovata…!

  ……………………………….

  Nici frunzele nu mor, nici ea nu-i rea
  Ooo, dulce fata, dulce fata mea…!
  De te-ar vedea cu ochi trecuti prin gand,
  de-ar intelege ei si rost si vant

  de-ar innopta mai des in ploi de stele…
  de-ar sta mai mult in inima si-n cele
  ce prea statornice-s in firea ta,
  alt sens in Toamna sigur ar vedea…!

  ……………………………………..

  In pasul ei elastic este viata
  Si-n frunzele desprinse, si in ceata…
  Culorile le-asterne-n alt tablou,
  Nimic din ce picteaza…. nu e nou,

  Si totusi…! vechiul lumii-cel ce moare
  Aduce Viata….viata viitoare-
  Din care tu si eu poeti de vreme
  S-asternem lumii asteia… poeme…!!!

  …………………………………………..

  Spui…vals de frunze planse peste tot…?!?
  Ah, te-as opri! Nu spune iar,nu pot…
  Ca-n frunza-i scuturata ce o poarta
  Dumnezeieste-i de… nevinovata !

 74. Cristian Ţurcanu

  http://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3586765

  Aici puteti viziona emisiunea in care este intervievat Costinel, Micul Print de pe blog.

 75. cristina

  …septembrie-scrisoarea ce ti-o scriu

  Am sa m-asez pe mana ta ,iubite
  Ce poarta in adanc frunza de nuc,
  mirosuri calde si saruturi sfinte:
  rascoala-n sange fi-va-mi…!Am sa duc,

  acolo unde naste departarea
  si-acolo unde trupul meu e-al tau,
  de toamna mangaiata,… sarutarea:
  pe mana ta am sa ma culc si eu….

  Asemeni scuturatelor in hora
  de vant, ca frunze galbene sa fiu,
  cand… voi pleca si cand fi-va-mi o ora
  septembrie-scrisoarea ce ti-o scriu…

  Si-asa plecata, unde sa ma cauti?!
  Si-asa venita unde sa ma stii…?
  In locul care numele tau poarta
  ca-n ram de nuc , subtire,sa-ti adii;

  …Duc Soarele de toamna prin vesminte,
  Mi-e portativ de stele dimineata:
  M-oi aseza in palma ta, iubite
  Cand fi-va, catre Luna sa-mi duc viata…,

  iar tu, cu-amurgul zilelor din mine-
  scaparatoare inca din amnar,
  Sa-ti duci la buze mana ce contine
  Amrita ultimului meu pahar….

  Sa nu apuci prea treaz de mine nopti
  Sa-i fiu betiei,…dulcele mister
  Ca un impatimit de struguri copti
  Culegator sa-mi fii , sa nu-ti mai pier…,

  ………………………………………………

  Siii… nu mai trista, nici mai aplecata
  Si… nu mai lacrima si nici mai stea,
  Ci ca fecioara pura, luminata,
  Un zbor spre Cer sa fiu,…din palma ta…

 76. angelica

  Ei as! Povestea abia incepe ,
  Cu sau fara rime, e scrisa-n Cer .
  Si trimisa pe pamint
  sa infioare al nostru gind.

  Te imbratisez Cristina( nepotica mea ti-ar zice Cristina-balerina ) si te rog mai scrie….caci pe pamint sunt ochi insetati de cuvinte si nu de juraminte .
  Te sarut….

 77. cristina

  Angelica scumpa,
  uite ca …obraznicutza cum sunt, dau oliaca iama in regula pusa si schimb 🙂 La acest ‘citat’ nu voi raspunde eu, …ramane sa raspunda sau nu…careva….! 🙂
  Cine, cand, cum simte…

  Ah, toate ti le-am spus!

  Ce mult te-as cauta…Si-n Cer m-as duce,
  Regrete si tristeti ti le-as lua!
  Infiorata toata…, la rascruce,
  Sa ma cuprinzi usoara-n palma ta.
  Te miri… Nu stii de ce-i dorinta asta:
  In tine valuri albe sa-nfior…
  Acum si-aici vreau sa-ti deschid fereastra,
  Neprihanita-n noaptea mea de dor…

  ……………………………………………..

  Suntem copii pentru-ale lumii ganduri;
  Ursitele ne-au asezat din stele-
  fara sa stim,fiintele in randuri:
  lant viu sa fim, si… scriitoare,…ele.
  E timpul sa iesim in Larg, iubire!
  Tu- stii, eu- simt, ca… umbrele-s in plus
  Pe umeri iti cresc aripile mele,
  Un rasarit mai nou… si-un nou apus :

  Ramai…? Ma vrei…? Ahhh! toate ti le-am spus…

 78. cristina

  VERSET

  Luminand cu lumea,
  punctul nemarginirii
  e-n inima ta !

  Teodor Laurean

  🙂 …’Luminand cu lumea’….Sa fii in mijlocul lumii,….nu retras in sihastrie sau in vreo pestera a devenirii- in meditatie ! – scanteia divina din inima ta se aprinde,
  …. se face foc de artificii….
  Si unde ar putea mai abitir sa fie punct tangibil cu nemarginirea decat intr-o inima luminata… ?!

 79. angelica

  De ce vin des aici?
  Pentru ca…aici locuiesc!
  Si mi-a venit o idee : sa venim cu vorbe autentice , de la noi zicere, ca o completare la diferite citate ( proverbe, vorbe….).
  “Nu vei găsi niciodată un curcubeu dacă te uiți în jos.” Charles Chaplin
  ….decit daca privesti intr-o picatura de ploaie sarutata de-o raza de soare!

  si inca una ca e voie:
  “Scrie-ți în inimă că fiecare zi e cea mai bună zi a anului.” Ralph Waldo Emerso
  ….si trimite-i lui Dumnezeu inima ta, in fiecare zi!
  Va sarut dulce si….va astept la joc!

 80. angelica

  Multumim, Cristina!

 81. cristina

  …nunta in Cer

  Ziua ma impinge minutarul-
  Clipe multe sunt intr-o secunda…!
  si… imi cere acul, faurarul,
  sa ii dau iluziei izbanda;

  …gandul meu la tine sa se duca,
  tresariri din inima, la fel…
  si ma-nchid in visu-mi de naluca
  -minutarul, ma impinge-…El!

  Insa… noaptea, vine mai isteatza
  si cum hora ei e mai marunta,
  ma impinge , iaca, secundarul
  ca sa plec spre Cer ca spre o Nunta

  unde mirii sunt integalactici-
  cu caleasca lor , cu cai cu tot-
  si-ale ceasului terane practici,
  sa le-scult , sa le mai simt, nu pot…!

  Ma imbraca-n zana roi de stele;
  coronitza,… din pulsari pitici
  si pe mana mea fara inele,
  cercuri tu sa pui…! Din licurici…

  in dar…

 82. cristina

  Buna dimineata , si…eu nu mai am rabdare, sa stiti… 🙂 Trag de voi: trezireaaaaa…!

  darr!!…trezeste-te…

  Daca esti o sala de lectura,
  de ce intru-n rochie de bal…?
  de ce ma gasesc un ideal,
  cand m-apropii de a ta faptura…?

  Si… de ce atunci cand tocu-ti rece
  tese-n pagini parca impuscand,
  eu ma pun in gandul meu, plangand,
  sa descopar ce ti se petrece..?

  Numai gheatza poate fi asa,
  numai focul poate sa te-ndure:
  te citesc , ti-s literele nure
  si scapare n-am , nu pot scapa…

  Sufla peste mine, adormito,
  noapte,… Hai!…Trezeste-te din toi…
  vreau sa fac destinului de doi
  pagina de scris cu incognito ;

  Cand din pleoapa-ti prima scanteiere-
  catre mine aruncata fie,
  eu sa te surprind prin poezie
  tu sa nu mai stii de mangaiere…

  Siii asa ,tu sala de lectura
  eu …-cu zvac ,un psihologic bal ,
  sa petrecem noaptea impreuna
  darrr!.. trezeste-te, nu fi banal!!!

 83. cristina

  Shhhht….Angelica…Noiembrie al meu mi-i drag si e inceputul unei povesti speciale din viata mea: prima postare pe acest blog… 🙂
  Lasa-l asa, mutat de pe coclaurile inflorite pe unde atunci l-am transcris, …’In Inima’….

  Atunci scriaam cumva, acum….altfel…si va daruiesc cu Iubire…

  …pe-o margine minuscula de stea

  …Din drumurile-n care mergi si-ai mers-
  Cand mai ales crepuscul e in tine,
  sa-ti fie geamul meu un Univers
  vedere, ca sa vezi si tu mai bine,

  sau… Cand n-auzi de prea departe dus
  Cuvantul meu,majuscula Iubire,
  De sub acele stresini cu Apus,
  Sa-ti fie Rasaritul meu…Iubire!

  …si fie-ti calmul randunele mici
  Dreapta,…Lumina- din fereastra mea,
  Te-or indemna sa vii putin si-aici-
  Pe-o margine minuscula de stea…

  ps: https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=6rLMh_1rohE
  sa fie cu putina de culare, va imbratisez strans….

 84. Draupadi

  Ma alatur si eu voua, sa copilarim, sa ne imbaiem in lumina, iubire si veselie….. sa chemam pe oricine vrea sa vina IN INIMA…..:)

 85. angelica

  Cristina, uite: suntem numai noi doua pe-aici…..sa strigam, sa ne bucuram, sa ne copilarim.
  ….dar de ce Noiembrie? De ce?
  Lasa Soarele sa arda
  Si oamenii mai mult sa creada,
  In al lor licar de lumina
  Si-n esenta lor Divina!
  …………..
  Ia sa vad: daca ne gindim amindoua o sa treaca Micul Print pe aici?
  N-am precizat „unde-i „aici ? Se subintelege: e inima ….oricui!
  As trimite un sarut, dar ia-l de unde nu-i!

 86. cristina

  Noiembrie…

  Noiembrie al meu mai poarta haina
  Cu umeri goi si flori de camp pe ea,
  Din vara care-acum isi duce taina
  Intr-un alt timp inscris… pe palma mea.

  Imi trec pe chipul lui buzele ude
  Si degetele reci de-atatea ploi,
  Ca sculptorul in pietrele profunde
  Cioplind spre amintire riduri noi;

  Noiembrie al meu pe ritm danseaza
  Si trece peste prag cu pasii mici,
  Cromatic ca-ntr-un vis ne proiecteaza
  In pur si simplul lui acum… si-aici,

  Iar cand de frunze cosmic-revelate
  Se scriu in inimi mult prea multe foi,
  O carte-ti fac, iubire, sa-ti prind soapte
  de stropi… ,pe rochia mea cu umeri goi.

  …………………………………………………..

  Apoi, razand de el, il trag de poala
  Si-i scutur zile reci peste copaci,
  Ca poleiti si ei, din creanga goala
  Sa-ti infloreasca invizibili maci…

 87. angelica

  as vrea sa las pe-un rind , un singur cuvint: daruire!

 88. angelica

  Fa-te dragoste izvor,
  sa te sorb, incet, cu dor.
  Uda-mi buzele si lasa…
  Va veni si vremea noastra!

 89. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=BPlV46prp4s

  Poveste de Dragoste, in dar! Sa va tina de racoare, de…urat, de…frumos, de …pup!

 90. cristina

  ‘Impreuna’ cel mai impreuna, Angelica mea draga, …il realizam azi cu versurile Cristishorului…Eu asa simt :… le cuprinde pe toate

  Dor

  Cînd nu te îmbrăţişează
  mîinile mele mă dor
  Buzele mele mă dor
  cînd nu te sărută uşor
  Cînd paşii făcuţi nu sînt înspre tine
  picioarele mele mă dor
  Pieptul şi umerii largi mă dor
  cînd nu-ţi mai sprijini iubirea
  de marginea lor
  Şi timpul mă doare a neîntregire
  cum că ar fi mai mult viitor
  Mă dor şi cele ce-au fost
  pentru că cele ce-ar fi putut să fie
  mă dor deja de-o veşnicie
  Mă doare şi mi-e dor
  să iubesc
  Mi-e dor şi mă doare

  Geneză

  Pe cînd eram numai noi doi
  şi braţele tale mă cuprindeau fierbinte,
  ai început să-mi vorbeşti.
  Şi ce frumoase erau cuvintele tale, Iubitule!
  Cît de minunat le făceai să crească în mine!
  Spuneai „cer”
  şi se năştea albastrul sferic.
  Spuneai „bucurie”
  şi se năştea o planetă
  plină de copii cu plete răsfirate-n vînt.
  Dar cînd ai început să dansezi,
  Doamne, cîte mi s-au născut atunci în trup!
  Rîurile, flăcările, munţii şi norii,
  soarele şi luna
  şi stelele una cîte una.
  Îţi spuneam: „opreşte-te,
  că mi se preschimbă tot trupul”.
  Dar tu dansai,
  un dans ameţitor încă dansezi!
  Cuvintele tale întrupate
  s-au înfruptat din plăcerea de-a fi
  şi stau între noi, orgolioase,
  împodobite care mai de care
  cu sceptre de falşi stăpînitori.
  Recheamă-mă din cele ce sînt.
  cînd iubesc

  Cristian Turcanu- Timp Inflorit

 91. angelica

  Cristinica, stai la umbra!
  Imi veni asa deodat” sa te imbratisez …Un dulce gind pentru toti !
  Oriunde ati fi si orice ati face! ….la mare, la munte, la munca…
  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 92. angelica

  Vorbeste cu mine-n gand….
  „Ridica ochii si ma vei vedea,
  Intinde mina
  Si o vei gasi pe-a mea,
  Vorbeste, vreau sa te aud,
  Spune-mi orice, si ultimul tau gind.
  Cere –mi orice si vei avea,
  Fa doar un pas – te voi urma
  Cand iti va fi dor de ochii mei
  Sa privesti valurile argintii
  Cand iti va fi dor de glasul meu
  Sa asculti murmurul marii
  Cand iti va fi dor de sufletul meu
  Sa ma chemi si voi veni…”

 93. cristina

  https://www.youtube.com/watch?v=iLBxt6lT2JE …Lupta-te cu mine…Adi Moldovan, in dar! …plus Catalin Codru…Multumesc frumosilor din Inima mea…

  Tainică noapte
  Cătălin Codru

  Zburlindu-mi gândurile cerul…
  Aruncă norii spre niciunde,
  Unde-i sărutul ca piperul,
  Şi lava coapselor flămânde?

  Se joacă vântul printre sălcii…
  Cu stelele ce stau să iasă,
  Alintă-mă cu dulci suplicii,
  Şi lasă-mă, dar nu mă lasă!

  Acum când luna se ascunde,
  Vreau să te am, te vreau să-mi fi…
  Cuvântul meu de te-ar pătrunde,
  Eu te-aş iubi şi-aş nemuri.

  În spaţiul ăsta plin de noapte,
  Între o zi şi… până-n zori…
  Nu-i timp de vorbe, suntem fapte
  Ne prindă ziua printre nori.

  Topiţi în ale noastre gânduri,
  O taină veşnic să rămâie..
  Rupând a nopţilor zăgazuri,
  Ţie-nceput de nesfârşit să-mi fie…

  Scrisori cu maci

  si macii scriu scrisori – imi pare
  ca nu-s asa nepasatori…
  un mac traieste-n fiecare –
  si toate clipele-s scrisori

  scrisori de dragoste, de ura,
  scrisori de mila, de regret –
  ne sangereaza, in faptura,
  toti macii gandului, discret

  un mac in mine se inclina…
  scriu cu petale, scriu anost –
  scrisoarea asta, prea putina,
  ma tot repeta, fara rost

  macii se scutura-n campie…
  si scrisul meu scutura maci! –
  de-atata scris…o rana vie
  am devenit…citeste…taci!

  – Popa Ines Vanda, ….prietena mea scumpa (te iubesc, ines!)

  http://www.youtube.com/watch?v=YMFsCIVhzao

  🙂

  https://www.youtube.com/watch?v=3paGyNPj5dM (pt tine cristishorul meu matematician…cu Catalin Codru, preferintza a mea…Sper sa raaazi!…sa nu ne uiti…)

  Pe-un fapt divers, doi maci îmbrățișați- Gina Zaharia (ESENTE)

  Să nu lăsați povestea descheiată,
  Sunt vorbele prescrise de un vraci
  Care sculpta pe-o inimă-nsetată,
  O pajiște, un munte și doi maci

  Înnebuniți de dor și rătăcire.
  Când îi zărea, prin veacul orb și mut,
  Le tot șoptea ceva despre iubire
  (Dar preciza că-s vorbe de-mprumut).

  Cândva a stat un ceas cu ei la masă,
  I-a dojenit că nu s-au pregătit
  Să-și strângă straiele de după coasă,
  Că sigur astăzi n-ar fi asfințit

  Într-un ierbar cu zodii împletite
  Din poli sălbatici, aspru luminați,
  Și-ar fi rămas, în lanul cu ispite,
  Pe-un fapt divers, doi maci îmbrățișați…

 94. cristina

  in gand, in vis, oriunde…
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=F0dGkmkVGhI

  si …’- Ah, ce-mi bate inima!’…Unii is ‘tic’ (eu)…,altii …cratima (cristishorul),…iar ceilaltzi, pe rand cateodata, ..’tac’…
  …’tic-tac’ cu sarut pt toti! 🙂

  In campul tau…

  In campul tau as vrea sa stau, iubire…
  Sa mai simt unda vorbei tale dulci
  Si-n apa pura dintr-a ta privire,
  In brate sa ma iei,… si sa m-arunci!

  Iar uneori, cand seara ti-i desarta
  de umbra zilei, foarte mult as vrea,
  Sa stau in campul tau si preacurata,
  Sa mangai linia vieti-n palma ta.

  Stii…, nu te vad! Dar gratiile toate
  s-au adunat… Sa nu iti para rau!
  chemarea mea le-a coborat si poate
  In dans vor fi de-acum, in campul tau…

  Iar daca la sfarsit m-ar lua-ntre ele,
  Cum as dansa in cercul lor de foc!!!
  M-as preschimba sub razele de stele
  Si te-as lua pe tine la mijloc

  As trece-asaaa, pe varf in miezul noptii:
  In campul tau cu roua as lasa,
  -Sa-ti schimbe Universul mersul sortii-
  De colturi slefuita,…inima ..

 95. angelica

  Un sarut si-un multumesc!
  E tot ce , acum, va daruiesc!
  O zi speciala pentru inimile voastre. V-ati gindit vreodata ca… ziceti de foarte multe ori:
  – Ce bate vintul! dar…foarte rar va auziti zicind:
  – Ah, ce-mi bate inima!

 96. cristina

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V0fwLIEA4yE
  Gente que sí – Narcotango….dansss ..aprins ca mine, asa…

  si

  va pup! pe toti, la rand, pana cand….pana cand….Ia sa vedem…
  PAULINE CROZE – Baiser d’adieu
  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=86vY8N6nR8M#at=52

  Multumesc pt ca apreciezi poezia mea, d-ra Cristina… 🙂
  In dar…

  Te-ntrebi, iubire, inca vrei sa stii:
  de ce de-un timp cadem in albe ploi..?!
  Si… cum se spala ganduri cenusii,
  in apa lor- portal pentru noi doi…?!

  Ma uit la tine si te mangai tot;
  ce dulce esti! Sub mana mea se-aduna –
  ca un torent cu navele in port,
  Senzatii noi si chip de miere-Luna

  Cum imi pictezi cu ingeri ziduri reci
  si-mi cresti pe ele tandru, rosii flori!
  Si cum tresar in mine cand tu treci
  Cu trandafirii tai cataratori…!

  Da, esti frumos! ma uit ca printre gene-
  Lumini si umbre te drapeaza-n vis;
  De dor si viziuni rembrandiene
  Te vad cum esti: asa cum ai fost scris!

  Si plec mai Sus,din nou sa-ti fac ursita
  -alinieri pe Cerul plin de astre-
  Cat pe Pamant ma vrei sa-ti fiu iubita
  Si muza ta dansand prin flori albastre…

 97. cristina

  ps: ‘…m-as naste versuri’ …cine nu ma crede ?

  http://www.youtube.com/watch?v=oAjpw5Vbf5w

  M-as naste-un cuvant pe buzele tale ,
  Sau litera vie , ce-n minte-o strivesti ,
  Vocala , consoana , sau semn de-ntrebare ,
  Cand gura deschizi , mereu sa rostesti …

  M-as naste un vis peste sufletul tau ,
  Speranta sa-ti cauti mereu langa mine ,
  Iar visul de-i bun , sau chiar de e rau ,
  Sa lase placerea sa-ti curga prin vene …

  M-as naste un val , in inima ta ,
  Cu flux si reflux , mereu sa te-ating ,
  Cand marea cea trista , tributul si-l vrea ,
  Doar eu , printre valuri , la piept sa te strang …

  M-as naste culoare , de-ai stii s-o privesti ,
  Din ploaie si soare , un sfant curcubeu …
  Lumina , caldura si tot ce-ti doresti ,
  Gaseste-o-n nuanta din sufletul meu …

  M-as naste solfegiu din note-mpletite ,
  Pe clape-n balade , de-ai stii sa ma chemi ,
  Sonete si valsuri , cantate-ori rostite …
  Oooo , muz-a iubirii , de-ai stii cat insemni … !

  M-as naste din toate si te-as aduna ,
  Desi stiu ca in mine , tacerea nu poate ,
  Din tot ce cuprinde-n destin , steaua ta ,
  Decat sa-mi transforme un vis … in nenoapte …

  Si chiar de m-as naste de-o mie de ori ,
  Sunt doruri din noapte , strigate-n pustiu ,
  Constanta din linii-ntrerupte-n fiori ,
  Eu , punctul si virgula , sti-voi sa-ti fiu …

 98. cristina

  UNII…

  …Unii se-arunca-n dezmatul solar,
  Altii- adorm taine destul de rar,
  Unii fereca potecile vechi,
  Altii isi pun ciresi la urechi;
  Unii mai cauta in foamea de verde,
  Altii merg pe un drum ce se pierde;
  Unii sunt rosul de mac sangerat,
  Altii se duc pe acelasi oftat ;
  Unii aleg marea sa le fie pereche
  Altii culeg NEsomn si doar veghe.

  Unii culori si…altii doar cantul
  Unii doar vorbe…Altii NE cuvantul.
  UNII CA NOI ALEG SA NU TACA
  CI SA DEZMORTEASCA SI PIATRA SEACA, 🙂
  Sa despleteasca in stele tot cerul,
  Ca sa descopere-n clape-adevarul ;
  Unii ca noi aleg sa se nasca
  Dintr-o silaba sau poate…din iasca;

  https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=BRMqkJIKgt0
  aici aveti toata poezia …Lelia Mossora…cu dragoste!

 99. Draupadi

  Frumos mai scrii tu…Cristina….iti simt versurile si dorul….e un dor hranitor deopotriva….Va imbatisez, minunate fete ale blogului 🙂

 100. cristina

  1. darul meu, Angelica alintacita, pt voi toti…Iubire fara atingeri…

  Iubire fara atingeri…

  Ce lunga vreme eu am stat in tine!!
  Cum sta copilul mic in Dumnezeu;
  Eram doar unul si-n Oceanuri line
  de Infinit ,pluteam…Si tu, si eu.

  Ma minunam continuu cum de Soare
  Mai poti sa te uimesti cand raza-i esti,
  Si-ti mangaiam caputzul tau de floare
  Cand ma tineai la piept, spunand povesti.

  Nici n-apucau cuvintele sa plece!
  Aveam asaa, mereu, un foc si-un jar…
  Simteam in unda ta cu aer rece
  De munte,prea zburdalnica, sa sar!

  ca sa ma stinga chiar si pentru-o clipa…
  -Din yin si yang intreg sa fim facuti-
  Sa-ti cresc pe trup ca si cealalta-aripa,
  In zbor cand ne-naltam…,sa ma saruti!

  Radeam!Lungeai povestea cu trei pagini,
  Apoi ma cuprindeai albastru,… clar,
  Sa poti trimite Cerului imagini-
  Prin ochii tai ,sa aiba Cerul dar…

  ………………………………………………….

  …Si te-am gasit! vezi? fizica se scrie
  Intr-un capitol greu de talmacit ;
  Iubire fara-atingeri, poezie,
  Sa fim …Sa fim Iubita si Iubit…..

  2. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-PcJ5DHTTdY
  ‘Sunt gol de tine’…cu vocea plina de Dumnezeu a lui Adrian Moldovan….Multumesc Ady pt tot…siiii…
  mi s-a facut dor de vocea ta, Cristian…Pune inregistrare cu tine aici, pt noi, fetele blogului…Sa avem! (Rugaciune, as vrea:) )

  3. https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=xhJKujvSIBs
  Thrive…documentar cu subtitrare in lb romana

  4 . Celine Dion- ‘Parler a mon pere ‘ cu subtitrare in lb romana
  https://www.youtube.com/watch?v=LWj7nESrmyY

  5. Va iubesc! 🙂

 101. angelica

  Iubirea din tacere, prin tacere are un gust aparte…
  Tu…esti aici ca sa ne scrii, eu…sunt aici ca sa te ascult. Cind ai sa obosesti da-mi tu vorba ta si-ti dau tacerea mea .
  Cristina…daruieste-ne poezii cu dans si cintec.
  Cristian..scrie din a ta gindire .
  Multumesc si…zile senine.

 102. cristina

  Vals…,ca tot ai zis…Flori,…ca tot ai zis 🙂
  http://www.youtube.com/watch?v=6T4bvF32W6I&feature=youtu.be

  si…Ceahlau ! 🙂
  hai sa mai cunoastem din contemporani, vreti?!? eu zic ca merita si astfel de Ceahlau,…pana ajungem la cel muntos din fizic: Octavian Soviany…

  *Octavian Soviany

  Îţi poleiesc pantofii cu argint
  Şi-ţi mângâi crinolina desuetă
  Mâhnit ca băutorii de absint
  Şi pufăind domol din ţigaretă

  De parcă am trăi sub Carol Quint
  Şi ai purta la gât o coleretă
  Îţi poleiesc pantofii cu argint
  Şi-ţi mângâi crinolina desuetă

  Iar după ce-ţi trasez orbecăind
  Sub sânul stâng o linie cu cretă
  Pictez pe capul tău ca Gustav Klimt
  O mare pălărie violetă

  Şi-s trist ca băutorii de absint

  *Octavian Soviany

  E un gurist matol cu pălărie
  Ce ne surâde când blajin când fov
  Şi calcă precum scrişii pe hârtie
  Puţin împleticit puţin otov

  Cântând pre muscăleşte un kirie
  De parcă-i Serafim de la Sarov
  Ce poartă nu potcap ci pălărie
  Şi ne surâde când blajin când fov

  Iar când comandă spirt pe veresie
  Şi ne arată ghiulul lui de grof
  Bărbaţi femei întreaga gubernie
  Văd D-ul uriaş /de la Dimov/

  Ce-l are scris cu tuş pe pălărie

  *Octavian Soviany

  sau luându-ți între buze inelarul/cu iz de rozmarin și micșunea/voi spune să aducă samovarul/și să se pună opiu în lulea//ca ascultând flașnete clamoroase/închise-n diligențe de mahon/să-ți leg plângând ciorapul de mătase/cu-al meu ușor sinistru papion.

  *Rondelul Desdemonei

  Mă vei putea ierta vreodată
  Că te-am iubit ca o nebună?
  Eu m-ascundeam sub clar de lună
  Când tu-mi spuneai că-s vinovată

  De un păcat ce-o să rămână
  Pe umbra ta, precum o pată…
  Mă vei putea ierta vreodată
  Că te-am iubit ca o nebună?!

  Aveai privirea destrămată
  Şi mă credeam în veci stăpână
  Pe clipa oarbă şi păgână
  Ce m-a trădat. Othello, iată,

  Ce n-am să-ţi pot ierta vreodată:
  Că te-am iubit ca o nebună!

  *Octavian Soviany

  „Sankt-Petersburgul poartă tristeţea lui Evgheni”
  Citim cu voce tare din Osip Mandelştam
  Ohrana spionează din umbră cetăţenii
  Rasputin e călugăr dar şi puţin motan

  Şi-i place să deguste un mied cu mirodenii
  Boleşte ţareviciul aproape de un an
  „Sankt-Petersburgul poartă tristeţea lui Evgheni”
  Citim cu voce tare din Osip Mandelştam

  Cinovnicii pe Nevski vorbesc de starea vremii
  O doamnă-n alb se plimbă c-un ofiţer bălan
  Şi-ncepe futurismul au apărut noi genii
  Mugeşte Maiakovski ca un hipopotam

  Iar Petersburgul poartă tristeţea lui Evgheni

 103. angelica

  Cristina!
  Pe tine….te-a mingiiat cineva? cu flori?
  Ti-a multumit dimineata in zori?
  Te-a sarutat, ridicindu-te de subsiori?
  Si…poate ti-a strecurat in inima mii de fiori?

  Esti delicioasa cu valsurile!
  Hai sa urcam Ceahlaul!
  Hai sa ne inaltam spre cer!

 104. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=ypPpgwUO2aw&feature=youtu.be …gramofon,… dans de vals pe nori …

  si

  … ce creeaza Cerul pt noi.!..Cerul ca un Artist,…strabatut de ‘ale Sale’ fiinte inteligente… Speechless… In dar:

  http://blog.ted.com/2013/07/16/the-joy-of-cloudspotting-10-incredible-visions-in-clouds/

 105. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=gD2vVxDVlZ4

  Luna de Paris, fetelor! schimbam ritmul, ne facem parizience si….traim fierbinte 🙂 Apoi, versuri…in dar!
  Tuturor…

  Să fii mireasa unui plâns de tei – Constantin Preda

  nu ţi-am mai scris nu ţi-am mai scris
  de prin zăpada altui vis

  aveai pe-atunci pe buze plânsul unui crin
  (eşti cel mai tare şi mai dulce strop de vin)

  de ce nu vrei frumoasa mea nu vrei
  să fii mireasa unui plâns de tei

  hai lasă-mă cu gura să-ţi sărut
  pe pântec florile cu iz de cer şi lut

  să-ţi beau tăria şi apoi să-ţi ar
  trupul mlădiu şi sânii tăvăliţi prin jar

  de unde să te prind de unde să te prind
  ca-n ţara celui mai frumos colind

  de unde să te-ncep de unde să te-ncep
  asemeni unui beţivan ce dă la butii cep

  să-ţi prind genunchii ca-ntr-un cleşte şi apoi să vin
  să-ţi bat în palme cuie de pelin

  iubita mea de când nu ţi-am mai scris
  cu lacrima din ochiul mirelui ucis

  Iubindu-te am dreptul sa te pierd – Constantin Preda

  iubindu-te, am dreptul sa te pierd
  in ce biserica ai vrea sa te desmierd?

  iubindu-te, am dreptul sa te parasesc
  biserici, peste nori, se prabusesc

  iubindu-ma, ai dreptul sa te-ntorci, sa vii
  e iarna marilor melancolii

  iubindu-te am dreptul sa te pierd nauc
  imi canta-n inima sosia unui cuc

 106. angelica

  Ei as, Cristinico!
  Odata ce mi-ai atins sufletul …suntem ca doua picaturi de apa!
  Inchid ochii si valsez. Nici nu stii ce mult ascult aceasta melodie.
  Hai s-o dedicam tuturor celor ce iubesc etern !
  Iti multumesc mult….si tie si lui Cristian ca ne ofera spatiu din minunatul lui suflet!

 107. cristina

  ‘…Ma indragostesc si pina sa-mi treaca…m-apuca iar . ‘
  Angelica!!!…sper ca de mine, da?!? =))
  Sa asculti Leonard Cohen si..shhhht! sa nu-mi spui ca e demodat sau ca te-ai plictisit de….Dance Me to the End Of Love

  http://www.youtube.com/watch?v=Ki9xcDs9jRk

  …pt ca orice tendinte, mode… vin si trec pe lumea asta, pe mine tot romantica m-a lasat Viata si Bunul Dumnezeu…

  Danseaza, sufletzel!!!

 108. angelica

  Tu stii ca eu sunt aici….si voi fi mereu!
  Cum danseaza sufletele?
  Imi vei raspunde…Asa cum se deschid florile!
  Trebuie sa recunosc in fata tuturor:
  Sunt iremediabil pierduta! N-am leac de vindecare! Ma indragostesc si pina sa-mi treaca…m-apuca iar . Si uite asa …va trece veacul fara sa-mi fi gasit leacul!

 109. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=nAnDL4X7w9I

  Dans…

  Roiesc ca-ntr-un tumult fluturi-scantei:
  prin inimi doar de dans mai este loc,
  cand te scufunzi adanc in ochii mei
  si imi topesti pe san rauri de foc…

  Subtil, tot mai subtil ma-ncercuiesti,
  cu mijlocul cambrat de pasiuni;
  Imi pui cercei din Cer, ma-mpodobesti,
  Iar printre buze imi strecori minuni.

  Dansam…,te contopesti cu mine nud:
  ma tii in brate sa ma simti femeie,
  Soptesti si imi patrunzi tot mai profund
  Printre petale-n par de orhidee

  ………………………………

  Si-ti treci atent cu palme sidefii
  Iubirea , ca pe-un alb de pianina,
  in nota unei pure simfonii-
  pe-ncheieturi subtiri, de balerina…

  ps: sa privesti balerina din clip….sa te pui in zbor cu ea pe muzica lui Joe. Sa fii lebada, sau… fluture.., stea…
  E si aceasta o trezire, nu? In inima, prin DANS

 110. angelica

  Poezia da…e foarte inspirata!
  Draupadi, multumim…suflete frumos.
  Eu cred ca exista sensibilitate in toti, femei si barbati, mai multa sau mai putina, ascunsa uneori in spatele „zidului” cu care ne inconjuram.
  Unii vor sa fie duri, desi….sunt atit de sensibili la o imbratisare copilareasca.

 111. Draupadi

  Minunate flori, va dedic aceste filme Desert Flower si Source des femmes (si lista poate continua) care m-au impresionat profund reamintindu-mi cat de binecuvantate suntem noi femeile desi trecem prin suferinte de neimaginat….vorbesc la plural pentru ca daca o femeie sufera, suferim toate….suntem interconectate….subiectul acestor filme m-a facut sa realizez ca….mereu ar trebui sa manifestam recunostinta pentru tot ce ni se ofera clipa de clipa…

  Cat despre barbati….esenta pura masculina, plina de virilitate…ii ador!

 112. cristina

  ..Amin!… dupa cuvintele tale, Angelica… 🙂
  …pup pt Draupadi !
  si…echilibrez cu imbratisarea mea calda pt Barbat ,punand azi poemul lui Hugo in care e ‘citat’ alaturi de Femeie ….:fara tagada sublim,…necesar,…frumos…,
  in inima mea! 🙂
  Concluzia?!?! Deeeeci, va iubesc, Barbati!

  Barbatul si Femeia – Victor Hugo

  Barbatul este cea mai elevata dintre creaturi,
  Femeia cel mai sublim ideal.

  Dumnezeu a facut pentru barbat un tron,
  Iar pentru femeie un altar;
  Tronul exalta, altarul sfinteste;

  Barbatul este creierul, femeia este inima,
  Creierul primeste lumina,
  Inima primeste iubirea.
  Lumina fecundeaza, inima reinvie;

  Barbatul este puternic prin ratiune,
  Femeie invincibila prin lacrimi,
  Ratiunea convinge, lacrimile inmoaie;

  Barbatul este capabil de orice eroism,
  Femeia de orice sacrificiu,
  Eroismul innobileaza, sacrificiul aduce sublimul;

  Barbatul are suprematia,
  Femeia are intuitia,
  Suprematia semnifica forta,
  Intuitia semnifica dreptatea.

  Barbatul este un geniu,
  Femeia e un inger,
  Geniul este incomensurabil, ingerul inefabil;

  Aspiratia barbatului este spre gloria suprema,
  Aspiratia femeii este catre virtutea desavirsita,
  Gloria face totul mare,
  Virtutea face totul divin;

  Barbatul este un cod, femeia o evanghelie,
  Codul corijeaza, evanghelia ne face perfecti;

  Barbatul gandeste, femeia intuieste,
  A gandi inseamna a avea in creier o lava,
  A intui inseamna a avea pe frunte o aureola;

  Barbatul este un ocean, femeia este un lac,
  Oceanul are perla care impodobeste,
  Lacul poezia care lumineaza;

  Barbatul este un vultur ce zboara,
  Femeia o privighetoare ce canta,
  A zbura inseamna a domina spatiul,
  A canta inseamna a cuceri sufletul;

  Barbatul este un templu, femeia sanctuarul,
  In fata templului ne descoperim
  In fata sanctuarului ingenunchem;

  Barbatul este plasat acolo unde se termina pamantul,
  Femeia acolo unde incepe cerul.

 113. angelica

  Multumesc Cristina! Este adevarat ! Dar…imi dai voie sa completez ceva?
  Cine ii sterge lacrimile de pe obraji cind….nu are cine sa i le stearga?
  Cine o mingiie cind nu are cine sa o tina in brate?
  Cine o imbratiseaza cind are nevoie de atingere si de putere?
  Cine?
  E Dumnezeu prin ingerul sau!
  Avem nevoie de credinta curata , intensa, profunda!
  Trimit un sarut…

 114. Draupadi

  Cristina draga, am savurat cu drag si eu acet dar . Iti multumesc ! Esti uimitoare…..

 115. cristina

  Ei, daca esti tu asa bucuroshica Angelica ia sa-ti fac un dar! te imbratisez cu nepoata cu tot 🙂

  CUM A CREAT DUMNEZEU FEMEIA

  Dumnezeu creând femeia, muncea târziu în cea de a șasea zi.

  La Dansul a venit un înger și l-a întrebat:
  “De ce pierzi atâta timp pentru lucrul asta?”

  Dumnezeu i-a răspuns:
  “Uita-te la toate detaliile pe care trebuie sa le respect pentru a o face. Ea trebuie sa se spele ușor, dar sa nu fie din plastic, sa aibă mai mult de 200 de părți care se mișcă si in același timp sa fie grațioasă. Trebuie sa se poata vindeca cand este bolnava; sa poata sa munceasca cate 18 ore pe zi. Ea trebuie sa aiba doar doua maini, dar cu ele sa poata cuprinde mai multi copii deodata si sa ii poata imbratisa in asa fel incat sa le treaca orice durere.”

  Ingerul a ramas impresionat: “Este un model standard? Asta e imposibil! Prea multa munca pentru o zi. Lasa pe maine.”
  “Nu” a zis Dumnezeu, “o voi termina azi si ea va fi preferata mea.”

  Ingerul s-a apropiat si a atins-o: “Doamne, dar e asa de fina!”
  “Da, este fina, dar de asemenea am facut-o si foarte puternica. Nici nu poti sa-ti imaginezi cate poate sa suporte si sa invinga. Arata fragila, dar in ea se ascunde o putere imensa.”

  “Poate sa gandeasca?” – a intrebat ingerul.
  Dumnezeu a raspuns: “Ea poate nu numai sa gandeasca, dar si sa convinga.”

  Ingerul a atins obrazul femeii: “Doamne, se pare ca are undeva un defect- are obrazul ud.”
  “Nu, nu este defecta,”- l-a corectat Dumnezeu- “acestea sunt lacrimi.”

  “PEntru ce sunt ele?” – a intrebat ingerul.
  “Prin ele isi exprima tristetea, dragostea, singuratatea, suferinta si mandria.”

  Ingerul era cu adevarat impresionat: “Doamne, esti un geniu! Te-ai gandit la toate. Femeia este cu adevarat uimitoare.”
  “O, da!” – a spus Dumnezeu. “Ea are puteri cu care poate sa uimeasca barbatul. Ea poate sa rada, atunci cand ii vine sa planga. Ea poate sa zambeasca, atunci cand este speriata. Ea o sa ajute pe altul, atunci cand ea insasi are nevoie de ajutor. O singura privire de a ei poate face ceea ce nici unui barbat nu-i sta in putere…”

  Ingerul nu putea scoate nici un cuvant si o privea uluit.
  Atunci Dumnezeu a oftat: “Numai ca un lucru la ea nu este in regula. Un singur neajuns, pe care daca ea nu o sa-l corecteze, poate sa-i strice viata.”

  “Care este acesta?” intreba ingerul.
  “Ea nu-si cunoaste valoarea…”

  ps: domnilor, fara comentarii…’contra’, please! 🙂

 116. angelica

  Da, da…pluteste-n aer
  …indragostirea!
  Nu stiu pe cine iubesti tu Cristina, dar Iubeste!
  Se pare ca…ramin in fiecare vara repetenta: la iubire furata( pe-ascuns de-o simpla fata).
  E lectia aceea , iti dau dreptate. Nu mai „cersesc” pentru ca …miinile imi sunt ocupate ( il tin strins pe Dumnezeu), ochii imi sunt sarutati de raze, buzele udate cu picaturi din vorbe pline cu nectar, daruite-n dar ca har….
  Dar iubesc, iubesc, iubesc. Da Doamne, sa se molipseasca toti.
  Acum , am nepotica aproape…fetita frumoasa …ne daruim amindoua iubirea, ridem si ne copilarim. Si toate merg din plin, cu voia lui Dumnezeu!
  Si sincer, marturisesc ca nu ma doare acest dor ce-mi da tircoale din zori si pina-n noapte.
  E ca o lumina! Si lumina incalzeste si atrage din cer foc si mister.
  Multumesc Cristina( apropo: vazui Next Star: Omar! !)

 117. cristina

  …in Iubire intotdeauna exista un ‘of’ sau cum zic eu moldoveneste asa…un ‘uoff!’…De ce asta?!?!
  Acolo unde ne doare, acolo unde asteptarile nu ne sunt implinite -din miliarde de motive pt cate iubiri- e…lectia noastra si sansa noastra de dezmarginire din acel punct…Nicio situatie sentimentala, nicio indragostire nu este absurda sau nefolositoare daca odata intrati in focul ei nu uitam pt ce suntem aici…Este pur si simplu pasul necesar pt ‘inainte’ si curatzenia lui ‘inapoi’ temporal vorbind, ca sa te simti bine acum unificandu-te in toate…Si mai cred cu tarie ca este un mod absolut sublim de a invata la scara ‘micro’… ascultarea, acceptarea, libertatea celuilalt ca sa ai o rezonantza pt …a ta, cu amendamentul ca tot ce prelucrezi in microcosmosul tau interior iti face legatura cu varianta infinita a aceleeasi energii din macrocosmos, accesand-o…Sa traim mai pur, IN INIMA, constient,sa ne mutam particula cu particula IN INIMA LUI DUMNEZEU, transmutand totul cu noi!
  Fie ca prin iubirile care ne insufletesc sa gasim calea spre Iubire , sa crestem impreuna si separat pt ca….’separat’ e doar o aparentza a lumii acesteia, a scolii numita ‘dualitate’…

  Angelica scumpa mea, alatur ‘of’-ului tau exprimat frumos de Paunescu un ‘uoff!’ moldovenesc al meu, cu ‘stele’ si cu ‘zvac’…ca sa ma recunosti 🙂 si sa zambesti, sa ne luam de mana pt un ‘impreuna’ mai deschis , mai implinitor, mai vesel si mai constient…Iubirea sa fie prilejul dansului nostru DOAR pt ca noi o simtim, ca REGI si nu ca….cersetori pt ca indarat are El grija sa reverse….Un fluviu 🙂

  Ma scol cand poala noptii inca tine
  Un cer de lacrimi verzi deasupra ta,
  Ca ochii mei indragostiti de tine-
  Si plec sa te-ntalnesc altundeva…

  Pe varfuri trec usor sa nu te sperii;
  Respiri profund, te simt cum adormit
  Ma urmaresti subtil printre puzderii
  de stele .Si-ti las somnul linistit…

  Numai un pic de tot intorc privirea-
  nu mi-e deloc usor! ce mult as vrea
  sa te ating, sa-ti daruiesc iubirea
  Si- abia apoi sa plec in lumea mea…

  E-acolo…printre roiuri, presarata,
  de galaxii … E locul absolut
  In care suntem unul , dintr-odata,
  Si-i locu-n care noi ne-am cunoscut…

  Te-mbratisez, iti spun si-mi spui cuvinte
  Ce pe Pamant nu suna-n chip firesc-
  in limba focului din trup si minte…
  Aici iti spun din suflet:te iubesc!

 118. Draupadi

  Micule Print, ce inseamna ca preferi sa fii ” Elvetia”?

 119. angelica

  La miezul noptii ma gandesc la tine
  Si stelelor ma rog sa-ti fie bine,
  Din somn sa te trezeasca dintr-o dat’,
  Sa nu-ntelegi de ce esti tulburat.

  Si i-am lasat un tremurat de jale
  Copacului din fata casei tale.
  La usa ta am indrugat cuvinte,
  Sa nu te-atingi de clanta ca-i fierbinte.

  Si mai ales, cand noaptea e la usa
  Ca sa-mi aseze peste timp cenusa,
  La tine ma gandesc si nu am stare
  Si fostul foc imi arde sub picioare.

  Cu lucrurile vreau sa ma amestec,
  Ma simt o fiara suspinand domestic,
  Dar da-mi un loc de ultima greseala
  Sa-ntarzii in cutia ta postala.
  (Adrian Paunescu)

  Din inima trimit o raza de soare
  Si-o geana de luna….

 120. Micul Prinţ

  Ha ha…ce mică e lumea!

  Nu ştiu dacă noi românii merităm oameni precum Mirahorian sau Ancu Dincă.
  Acum câţiva ani am luat legătura cu câţiva dintre foştii săi colaboratori…absolut toţi au refuzat să discute despre „neînţelegerile” apărute între ei.
  Ştiţi cum se spune….adevărul e undeva la mijloc….

  Poate acum mă înţelegeţi de ce tot spun că prefer să fiu „Elveţia”….ha ha !

  Interese mari monşer,orgolii pe măsură!

  PS: fiecare cu merkaba lui….

 121. cristina

  http://www.danmirahorian.ro/holygrail.html

  1886 – 1972 academician si inginer roman, pionier al aviatiei, fizician, inventator, inventator al motorului cu reactie A fost fiul generalului Constantin Coanda, prim-ministru al Romaniei in 1918.

  H. Coanda a fost preocupat si de unele probleme din biologie si geometrie sacra. Era stiut ca fiintele vii genereaza, omnidirectional in spatiu, energii ce intra in componenta biocampului. Biocampul se extinde de la limita de separare a organismului viu fata de mediul ambiant si se continua pe distante nedeterminabile. Dupa unii cercetatori, biocampul este format din energii slabe. Dupa opinia lui Henri Coanda, biocampul contine energii foarte puternice. Atata doar ca, propagandu-se in toate directiile in spatiu, are loc o echilibrare a energiilor emise de fiintele vii.
  Omul, genereaza in biocampul sau o energie corpusculara colosala, pe care a denumit-o emisie de gravitoni. Gravitonii sunt capabili sa propulseze omul in spatiul cosmic, cu o viteza fantastica. Dupa parerea savantului, „ar trebui proiectat un dispozitiv tehnic”..:))) de ecranare si directionare a gravitonilor, pentru a li se imprima o directie si un sens prestabilite. Si, desigur, sa fie pus la punct un procedeu tehnic de prezervare a vietii omului la asemenea viteze.
  Erau doar in faza de idee dispozitivele tehnice despre care vorbea Coanda, sau au fost proiectate si realizate de catre savant? :)) Intamplator sau nu, acest aspect al activitatii lui Henri Coanda este deocamdata omis de biografii sai. Oare de ce .. se numeste astazi cumva „Adjustment Bureau” ? .. :))))))))))

  Henri Coandă contine si file albe. Savantul a lucrat si pentru un program german, avand ca obiect proiectarea unor aparate de zbor destinate spatiului cosmic. Putini nu stiu faptul ca Henri Coanda a fost judecat in Franta pentru inalta tradare si a fost la un pas de a fi impuscat. Potrivit declaratiei sale, proiecta si experimenta aparate de zbor de forma lenticulara in Africa de Nord, intre anii 1938 – 1939. Primele aparate din seria OZN-urilor terestre proiectate de Henri Coanda, zburau fara echipaj uman din cauza acceleratiei violente pe care o dezvoltau. Aparatele germane pentru zbor cosmic din seria Vril si Haunebu, ce au fost construite in anul 1944 conform documentelor gasite de Aliati in arhivele secrete ale SS, este posibil sa fie proiectate pe baza experimentelor facute de Henri Coanda. Programul german prevedea si constructia navei Andromeda pana la sfarsitul anului 1945, cu o lungime de 139 metri si viteza teoretic nelimitata in spatiul cosmic. In ce masura a fost implicat Coanda în aceste proiecte, ar trebui sa elucideze biografii sai apolitici.”

 122. cristina

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=OmJusUkQXn8&feature=fvwp

  …Constiinta functioneaza aproape ca si magia…
  Aceasta este frumusetea constientizarii: nu reprima niciodata nimic, sunt lucruri care pur si simplu se topesc in lumina constientizarii

  Sa avem zile magice sau …timp inflorit, ca tot aceea e! 🙂

 123. angelica

  Dacă ai cunoaşte misterul
  Nemărginit al Cerului
  unde trăiesc acum,
  cu orizonturi fără de sfârşit, cu lumina care cuprinde
  şi pătrunde orice lucru, nu ai mai plânge dacă mă iubeşti!

  De-acum sunt învăluit
  de farmecul lui Dumnezeu,
  în nesfârşia lui frumuseţe.
  Cele de odinioara
  sunt atât de mici în comparaţie
  cu toate acestea!
  Mi-a rămas dragostea faţă de tine,
  o tandreţe atât de mare
  pe care tu nici nu ţi-o poţi imagina.
  Trăiesc o bucurie curată.
  În necazurile vieţii
  gândeşte-te la acest lăcaş
  unde vom fi împreună într-o zi,
  dincolo de moarte, săturaţi de apa
  izvorului nesecat
  al bucuriei
  şi al iubirii nesfârşite.

  Nu plânge,
  Dacă ma iubeşti cu adevărat!”

  ( nu promit ca n-am sa pling, dar promit sa te iubesc curat de adevarat)

 124. cristina

  Nici cupele de-argint nu-mi plac,
  nici auritele pocale,
  ci dintre toate cel mai drag
  imi e causul palmei tale.

  Vor trece ani. Si-nnoitoare,
  cu-aceeasi dragoste de fata,
  voi bea din palma ta, de care
  n-am sa ma satur niciodata.

  Pe-acelasi drum, ca la-nceput
  vom dogori mereu la fata.
  Si-ntaia brazda-am sa-ti sarut
  pe-obrazul insemnat de viata !

  Dar daca, in aceeasi zi,
  mi-ai da sa beau din mari pocale,
  eu, dintre toate, m-as opri
  tot la causul palmei tale.

  Veronica Porumbacu, Vor trece ani…

 125. Cristian Ţurcanu

  Niciodată, iubito

  niciodata, iubito, n-am sa merg fara tine
  esti prezenta in sangele meu galopand
  te simt ca pe-o bautura in vine
  cutit ce-mi taie sfoara unui gand

  niciodata, iubito, n-am sa ador altceva
  decat sanii tai mici far-a bluzei perdea
  leganarea soldurilor tale fierbinti
  ce scoate pe Corso
  vanzatorii din minti

  niciodata, iubito, n-am sa umblu hai-hui
  in palma mereu imi vei sta ca un cui
  rastignit in aceasta ravnita dulceata
  ce tine o viata

  in cosmos trimis sa comand escadrile
  sa cuceresc un meteorit
  din alta cale lactee
  stapungand in iures norii atomici
  vei fi, dintre stele,
  singura ravnita femeie

  si-n moarte de-ar fi sa cobor fara lift
  sa umblu
  prin ale iadului odai cu metroul
  tot la tine iubito m-as gandi
  admirandu-ti, in zmoala,
  trusoul

  de Lucian Avramescu

 126. cristina

  http://www.youtube.com/watch?v=F9sI5gwOV-M

  … cine are umor, are si inspiratie, asa ca….nu te mai cusurugi si hai sa radem!…ca tot vorbeai de simplitate
  Te imbratisez Cristian pt ‘bodhisatva in metro’!
  Sa vina muzele! …Terapie hlizita sa avem! 🙂

  Calități care ne fac aura luminoasă

  Unii dintre cei mai puternici oameni din punct de vedere energetic pot fi şi unii dintre cei mai simpli, modeşti şi obişnuiţi. Ei ar putea fi muncitori, ţărani care-şi ară cu dragoste ogoarele, prieteni a căror viaţă simplă şi obişnuită ar putea părea nesemnificativă. Aceşti oameni respiră aproape de noi şi izbutesc să devină adevărate … obstacole (dar şi centre de putere) pentru toată negativitatea energetică ce se lăfăie prin lume. Nici măcar iniţiaţii nu pot – adesea – emite o energie mai plăcută, mai diafană, mai frumoasă decît se întîmplă printr-un singur inocent. Un singur om cu sufletul neatins de răutate şi incapabil să gîndească răul cuiva…crează în jurul său o aură energetică atît de luminoasă încît … întunericul se topeşte de la sine în preajma sa. Se poate, însă, ca tocmai acest om cu sufletul frumos să fie încercat şi cercetat pînă-n măduva oaselor şi pînă-n străfundurile fiinţei de tot soiul de probleme.
  Se poate ca tocmai acel om să fie ţinta atacurilor şi-a reproşurilor, a capcanelor şi-a distrugerii, căci forţele întunecate îngăduie cu greu puterea seninătăţii şi-a iubirii. Şi ştiţi de de? Pentru că seninătatea şi iubirea, bunătatea şi frumuseţea umană autentică luminează de la sine lumea, chiar fără ca lumea să fie conştientă de aceasta. Sufletul frumos transmite o vibraţie energetică în mediu, capabilă să schimbe gîndurile şi sentimentele celor din jur fără să ridice un deget. În plus, un acelaşi suflet frumos preia…cumva povara suferinţelor lumii pentru a echilibra masivele emisii energetice negative ale lumii înconjurătoare. Forţele de echilibru ale acestui univers sunt oamenii
  buni, sunt aceia ce-şi petrec timpul în rugăciune, aceia ce se întrec în fapte bune şi-n dăruire necondiţionată. Dacă aceste forţe n-ar fi reprezentate pe Pămînt, puterea forţelor întunecate ar fi condus lumea către distrugere. Dar, slavă Domnului, nu-i aşa! Ceea ce putem face fiecare dintre noi pentru lumea aceasta şi pentru noi înşine este legat, în primul rînd, de întoarcea conştientă la frumuseţea minţii şi a sufletului noastru. Căci, iată, nu doar pentru noi am fi frumoşi, nu doar pentru noi ne-am îngădui curajul, încrederea, răbdarea, acceptarea, credinţa şi frumuseţea, cît am face-o pentru lumea întreagă. Să ne întoarcem la dezvoltarea calităţilor umane, căci ele devin o putere incredibilă în cîmpul energetic şi încă una care – în pofida aparenţelor – este profund apreciată şi căutată în lume. Nu vorbim aici despre desăvîrşirea diplomelor sau despre…alergarea după cele mai grase locuri de muncă, ci despre calităţile umane care ne fac prieteni de încredere, însoţitori de viaţă în care să ai nădejde, muncitori pe care să te bazezi, conducători curajoşi şi oneşti, oameni responsabili şi…capabili să treacă liniştiţi pe lîngă tentaţii.

  Calităţile ne fac mai puţin vulnerabili la emisiile energetice negative şi transmit în mediu dorinţa de a avea asemenea calităţi. Energia calităţilor emite atît de clar şi fără echivoc, încît înşişi atacatorii se trezesc imitîndu-le sau dorindu-le. Şi vorbim astăzi despre calitate umană, inocenţă şi frumuseţe sufletească tocmai pentru că acestea ne apără de energiile distructive, creînd în jurul nostru o aură energetică puternică şi luminoasă.

  Acestea fiind spuse nu rămâne decât să fortificăm şi mai mult aceste calităţi pe care le avem deja, să le dezvoltăm pe cele care sunt slab dezvoltate şi să pregătim fundaţia pentru cele care încă nu suntem conştienţi de ele.

  de Maria Timuc (Sursa:http://eusuntvictor.wordpress.com)

 127. angelica

  Cristina…un gind frumos si dulce catre tine.
  As face haz de necaz la arta de a face arta….oamenii, fie ei sefi sau hoti, ar trebui sa se ajute intre ei si nu sa profite unii de altii.
  Omenia straluceste mai mult decit omul!
  Nu am inspiratie, dar am inclinatie spre simtul umorului.
  Si-mi las inima deschisa
  Si te ascult cu drag . Iti multumesc….

 128. cristina

  La unul din cursurile sale, Cristian ne-a spus o pilda..Mi-a placut asa de muuult!… si o impartasesc cu voi 🙂

  ‘Era odată un țăran chinez, foarte sărac, dar deștept. Care își lucra din greu pământul împreună cu fiul său. Într-o zi fiul îi spuse:
  – Tată, ce ghinion, calul nu a venit la muncă astăzi.
  – Pentru ce numești asta ghinion? răspunse tatăl. Să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
  După câteva zile calul reveni însoțit de o minunată iapă sălbatică.
  – Tată, ce noroc pe noi! exclamă fiul. Calul nostru ne-a mai adus un ajutor.
  – De ce numești tu asta noroc? răspunse tatăl. Să așteptăm să vedem ce ne aduce ziua de mâine.
  Câteva zile mai târziu, fiul vru să încalece calul cel nou dar, acesta, neobișnuit cu asta, se împotrivi și-l trânti la pământ.
  Fiul își rupse un picior.
  – Tată, ce ghinion! Mi-am rupt piciorul!
  – De ce numești asta ghinion? Să vedem ce ne aduce ziua de mâine!
  Baiatul nu era convins de filozofia tatălui și plângea în patul său. Câteva zile mai târziu, trecură prin sat trimiși ai regelui în căutare de tineri pe care să-i ducă la război. În casa bătrânului țăran, văzură doar un tânăr cu piciorul rupt și îl lăsară în pace.
  Tânărul înțelese atunci că nu trebuie să consideri ca absolute nici ghinionul, nici norocul, ci trebuie să-i dai răgaz timpului, ca să vezi dacă un lucru este bun sau rău…’

  Ar fi Arta de a Trai ‘mai completa’ daca as adauga … ‘Arta managementului’ ? 🙂
  Din inima se pot face multe si eu zic sa radem!!!…din inima

  ‘ARTA MANAGEMENTULUI
  Curs POSDRU gratuit și cu aplicații practice
  (POSDRU = Programul Operațional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane)

  La spargerea unei bănci, participă doi spărgători. Primul strigă: „Nu mişcă nimeni! Țineţi cont: banii sunt ai statului, viaţa este a voastră.” Toată lumea din bancă s-a întins pe podea, în linişte.
  Lectia nr. 1 – Asta se numeşte „Schimbarea Modului de Gîndire –”Schimbarea modului convențional de gîndire”.
  Lectia nr. 2 – O tipă se întinde provocator pe masa din faţa ei, încercînd să atragă atenţia. Spărgătorul i se adresează: – „Vă rugăm să fiți civilizată! Acesta este un jaf, nu un viol!”
  Asta se numeşte „Profesionalism – Concentrează-te doar pe ceea ce ştii să faci”.
  Cînd s-au întors de la seif, spărgătorul cel tînăr (cu studii MBA) i-a spus hoţului mai bătrîn (care avea doar studii primare) Lectia nr. 3 – „Hai să numărăm cîţi bani am furat!”. Hoţul bătrîn, indignat, îi răspunde: „ De ce să pierdem noi atîta timp şi să ne prindă, cînd putem să aflăm diseară, de la ştiri, cîţi bani lipsesc din bancă.”
  Asta se numeşte „Experienţă –> În zilele noastre experiența este mult mai importantă decît calificările de pe hîrtie de la cursurile POSDRU”.
  Imediat după ce hoţii au părăsit banca, directorul i-a ordonat casierului să cheme repede poliția. Casierul după ce se gîndi o secundă îi răspunse: Lectia nr. 4 – „Domnule Director, nu e mai bine să punem 5 mil de € deoparte şi să spunem că i-au furat hoţii?”
  Asta se numește „TRASFORMAREA AMENINŢĂRILOR ÎN OPORTUNITĂŢI –> a întoarce o situație defavorabilă în avantajul tău”.
  Lectia nr.5 – Casierul zîmbind: „Ar fi minunat să avem cîte o spargere în fiecare lună!”
  Asta se numeşte „Oportunitate –> Fericirea este cea mai importantă.”
  Seara, la ştiri, se anunţă că doi hoţi au intrat într-o bancă şi au dat o spargere de 100 mil. €.
  Hoţii au început să numere banii de mai multe ori şi nu le ieşeau decît 20 de milioane. Lectia nr. 6 – Furioşi au început să înjure: „# € @ &, noi am făcut planuri, am riscat ani grei de închisoare sau poate chiar viaţa şi directorul s-a ales cu 80 de mil. cît ai bate din palme?!?”
  Asta se numește „Ştiinţă managerială –> Cunoașterea este mai valoroasă decât aurul!”
  Directorul băncii este fericit şi zîmbitor, că pierderile lui de la bursa de valori sunt acum acoperite de acest jaf. Plus că i-au ieşit şi cîteva milioane bune bani de buzunar. Iar banca este pe profit.
  Asta se numește „Arta managementului –> Curajul de a-ţi asuma riscuri!”
  Lectia nr.7 – Daca ati pus in practica cele 6 lectii ati absolvit cursul cu succes!
  Felicitari!’

  Obiceiul de a da vina pe altcineva pentru raul care ni se intampla se cheama „Complexul lui Adam”. 🙂
  Şi asta poate pentru că reflexul ne vine de la primul om, care după prima greşeală, aceea de a mânca din fructul interzis, când a fost luat la întrebări de Dumnezeu, a dat vina pe Eva – nu şi-a recunoscut vinovăţia.

  Adevărul e că, de atunci, noi oamenii avem mania de a pune în cârca altcuiva responsabilitatea pentru ceea ce ni se întâmplă mai puţin plăcut în viaţă.

  Se povesteşte că într-o firmă, angajaţii, când s-au întors la lucru după pauza de masă, au găsit cu toţii un e-mail cu următorul mesaj: „Astăzi, colegul tău, care te-a împiedicat de atâta timp să progresezi, a murit. Dacă vrei să-ţi iei rămas bun, vino în sala de conferinţe.”
  Oamenii intrau unul câte unul în sala în care pe masă stătea un coşciug. Fiecare se apropia să-l vadă pe cel care le pusese beţe în roate, cu sentimente amestecate: tristeţe, curiozitate şi oarece satisfacţie pentru că s-a dus.
  În coşciug însă nu era un om, ci o oglindă! Fiecare se vedea pe sine!
  Era lecţia pentru nişte oameni care sufereau de complexul lui Adam…’

  🙂
  – Aș mai vrea să plec la Vancouver…
  – Ai mai fost?
  – Nu, dar am mai vrut!

  🙂
  De ce te plimbi prin benzinarie, Mariana?
  – Vreau să mă las de fumat.

  🙂
  BOGAT = persoană căreia îi rămân mulți bani la sfârșitul lunii.
  SĂRAC = persoană căreia îi rămâne multă lună la sfârșitul banilor.

  Si inchei pe azi daruindu-va doar ceea ce am… ‘in inima’!

  ‘Într-o zi, un om bogat i-a dăruit unui sărac un coș plin cu gunoi, ca să-și bată joc de el.
  Omul sărac zâmbi și plecă ținând în mână coșulețul primit. Ajuns acasă, a început să-l curețe, să-l spele și apoi l-a umplut cu cele mai frumoase flori. S-a întors la omul bogat și i-a înmânat acestuia coșulețul. Omul rămase surprins și-l întrebă:
  – De ce mi-ai dat atâtea flori frumoase, dacă eu ți-am dat numai gunoi?
  – Orice persoană dăruiește ceea ce are în inimă, i-a răspuns săracul.’

 129. angelica

  Sunt chiar aici, linga tine!
  Vine , vine si raspunsul….
  Numai ca acum sunt coplesita si mi-e dor de ascultare….

 130. cristina

  Daca ridicandu-l Sus as putea sminti un om de la calea lui, el fiind inca centrat pe ego, m-as opri…Unele ‘ridicari’, insa, au un anume rost si voi face referire la doua aspecte cu aceasta ocazie pt care, Angelica draga, iti multumesc…Noi doua avem mereu ce conversa, vad 🙂
  Cand esti o fiinta eminamente centrata in inima si parcurgi asumat o cale spirituala, aprecierile celorlalti- puse desigur in cuvinte- functioneaza ca un factor care in toata ecuatia ,cand te pui sa rezolvi, cuantifica pe unde ai ajuns cu orgoliul, cu mandria…
  Si pt ca esti atent si sincer cu tine, ai imediat un feedback obiectiv si o directie pe mai departe de a te smeri in caz ca te-ai simtit ‘ridicat in slavi’ ,…dar nu de pe pozitia de ‘a-ti da cu caramida in cap’ ca…uite in ce hal esti si ce te ia orgoliul pe dinainte, nuuu! ci linistit, martor sincer al propriei povesti interioare, cu rabdare si multumire fata de tine insuti , de disponibilitatea de a te vedea intr-o oglinda curata,fidela, cristalina:constiinta…
  Daca ne uitam in textele biblice, apoi ‘slava’ semnifica ceva la care eu ma raportez de cate ori scriu cuvinte bune cristianului scump…A merge ‘din slava in slava’ in sensul autentic, semnifica trecerea prin nivele de constiinta in mod ascendent…Uneori, cand ti se atribuie calitati f puternice de catre cineva care este pe o pozitie de echilibru si iubire, acele cuvinte au un impact de trezire-ele si incarcatura lor; imprima o mai mare viteza de a actiona in sensul calitatilor revelate acolo,in speta de maestru, cum am scris eu!…Pt ca… Cristishor are activate unele la maxim iar cu altele….inca este ‘in drum spre…’ si cunoscand aceste aspecte, cand ma simt canal deschis de Lumina, verbalizez! El nici in ruptul capului , cu blandetea asta de care ai pomenit, angelica, nu si-ar eticheta pe sub nume, pe vreo carte de vizita … 🙂 vreo calitatea de maestru in sensul ala de Trezitor…Dar calitatea exista ,o constientizam si ne punem pe treaba in consecinta.Atat!

  Iaaa, hai sa citim ceva frumos ,care sa ne puna in contact cu o conotatie din sensul intelesului de ‘Slava lui Dumnezeu’….Oare ce anume s-o fi ridicand asupra ‘curtii’ in text? asupra heruvimilor? O calitate anume a energiei Sale care sa sustina ‘zborul’, numita…Slava lui Dumnezeu?!?
  Aiiiiii, Costinel, unde esti?!? am nevoie de bogatia ta de inspiratie si viziune, de libertatea ta de apreciere teribil de nonconformista dar si inspirata.Muahhh

  Vrea cineva sa …ne dam cu parerea?
  Ezechiel 10

  10 M-am uitat şi iată că peste întinderea care se afla deasupra capetelor heruvimilor se vedea ceva ca o piatră de safir[a] care semăna la înfăţişare cu un tron. 2 El i-a zis bărbatului îmbrăcat în haine de in astfel: „Intră între roţile de sub heruvimi! Umple-ţi apoi mâinile cu cărbunii aprinşi care sunt între heruvimi şi împrăştie-i peste cetate!“ L-am văzut cum se duce.

  3 În acest timp, heruvimii stăteau în partea dreaptă a Casei, iar norul umpluse curtea interioară. 4 Atunci slava Domnului s-a ridicat dintre heruvimi şi s-a oprit deasupra pragului Casei. Norul a umplut Casa şi strălucirea slavei Domnului a umplut curtea. 5 Zgomotul făcut de aripile heruvimilor se auzea până în curtea exterioară şi era ca glasul Dumnezeului Atotputernic[b] când vorbeşte.
  …………………………………………………………………………………………..
  15 Apoi heruvimii s-au ridicat. Erau aceleaşi fiinţe pe care le văzusem la râul Chebar. 16 Când mergeau heruvimii, mergeau şi roţile alături de ei, iar când îşi ridicau aripile ca să se înalţe de la pământ, roţile rămâneau tot în apropierea lor. 17 Când se opreau, se opreau şi ele; când mergeau, mergeau şi ele, căci duhul fiinţelor era în ele.

  18 Slava Domnului a părăsit pragul Casei şi s-a oprit deasupra heruvimilor. 19 Apoi, sub privirea mea, heruvimii şi-au ridicat aripile şi s-au înălţat de la pământ. Când au plecat ei, au plecat şi roţile împreună cu ei. S-au oprit la intrarea porţii dinspre răsărit a Casei Domnului, slava Dumnezeului lui Israel fiind sus, deasupra lor. 20 Erau aceleaşi fiinţe pe care le văzusem stând sub Dumnezeul lui Israel, la râul Chebar, şi mi-am dat seama că sunt heruvimi. 21 Fiecare avea câte patru feţe, câte patru aripi şi ceva de forma unor mâini omeneşti sub aripi. 22 Înfăţişarea feţelor lor era aceeaşi cu a feţelor pe care le văzusem la râul Chebar; aveau aceeaşi înfăţişare şi fiecare mergea în partea în care avea îndreptată faţa.

  ps: Angelicutza, majuscula din mesajelul tau m-a inspirat sa caut poezia mea care contine in acelasi cadru, aceeasi majuscula si …iat-o!

  …numai de jos in Sus

  Mai cad pe cate-o floare,
  Pe-obrazul tau frumos:
  Intre Pamant si Soare
  mai cad, de sus in jos;

  Cad pe argintu-ti rece
  gravat in nepereche,
  Iti cad timpul ce trece
  Intr-o clepsidra veche

  si… sa-l intorc cuminte
  cu-o vorba, mult astept:
  Spre tine, iar iubite,
  Un timp mai intelept…

  Eu… stiu sa cad! Cuvinte
  din carti transcedentale,
  le uit! Sa tin in minte
  Doar dulci…,vorbele tale

  soptite cu-ntelesuri….
  In zori de-nscrisuri, scrii!
  Cad peste tine-n versuri
  Si-n stele-poezii…

  Cad- fluturi pe petale,
  …in camp,salba de roua-
  Inund buzele tale
  cu trupul meu, cand ploua,

  Dar… iti promit, in sine
  -cand tot se va fi dus-,
  sa cad , sa… cazi cu mine
  numai de jos in Sus !

 131. angelica

  Cristina, multumesc pentru dedicatiile si pentru trairile tale.
  Cred ca cele mai minunate clipe din viata noastra constau in intensitatea cu care ne daruim. M-ai convins: Vreau sa ramin un copil.
  Sunt sigura ca in aceasta stare si din aceasta stare , totul e posibil.
  Si eu am un finut cu implant cohlear la urechea dreapta , la scoala speciala din iasi(termina clasa I acum) dar…”ceva” il retine sa vorbeasca …avem nevoie de specialisti care sa ne ajute sa-l ajutam.
  Si-apoi nepotica noastra. Dumnezeu este atit de „vizibil” si atit de „palpabil” in tot ce ne trimite in calea noastra. Eu cu Irina avem atitea in comun…ca de multe ori lumea zice ca-i a mea si eu o intreb :
  „Nu vrei sa fiu eu mama ta? ” Si ea-mi raspunde:
  ” Nu! Mami e mami a mea( adica sora mea) , iar noi doua cred c-am fost surori cindva….uite de cite ori zicem amindoua acelasi cuvint, in acelasi timp( vi s-a intimplat, nu? ) crapa o piatra….”
  Si-apoi …poti sa-l ridici pe Cristian cit de Sus vrei tu , Cristina, ca prin smerenia si gingasia lui tot jos ramine. Si patrunde cu vorbele si trairile lui in orice adinc de suflet.
  Multumesc Cristina …. sunt si copil, dar si indrazneata si „fur” orice imi produce un fior intens de viata.

 132. cristina

  buna dimineata angelica scumpa si… draga micule forum -dupa cum costinel a propus si sunt incantata sa fie asa…
  Daca tot ti-a placut Dominique, azi vreau sa vorbim despre copii…Marturisesc ca fetita aceasta pt mine inseamna mai mult decat o straina talentata- i-am privit cu inima topita indelung clipirile, modul in care inchide si deschide ochisorii din moment ce canta…,miscarea luminitelor , alunitza de pe nasuc aproape inobservabila daca nu o stii, expresivitatea chipului intreg….;toate pt mine inseamna ceva profund si poate intr-o zi voi pune povestea si aici…

  Mai mereu accentele mele au cazut pe copii…Si chiar a fost o vreme indelungata in care am sustinut cat si cum am putut, orfani…Imi amintesc de Anda, micutza mea prietena de la caminul de surdo-mutzi de aici, din Iasi, care…fara a avea vreun defect , acolo a trait pana la 18 ani cand pur si simplu ea si colegele ei au fost scoase afara…Dormeau in casa scarii, iarna, pe unde le primeau…si Doamne!!! ce disperata am fost in acea perioada …spalam haine, cumparam hrana,plapumi si pantaloni matlasati si din astea…., dormeam cu frica in san ca de gerurile grele, sa nu inghetze…
  Am invatat in lectia aceasta atat de mult…Am invatat cand cineva are nevoie si are dreptul la ajutorul altcuiva si am invatat ca exista in trairea constienta si acel simt , acel canal de Lumina prin care ti se spune stop!…, continuand sa ‘ajuti’ asa acest suflet tu ii poti fura lectia de viata pt care a venit intr-un anume context!
  Asadar, ca sa nu va las cu o dilema, scurtez si spun in povestea Andei ca a fost ajutata, prin intermediul cuiva la care am apelat si care din Iubire s-a interesat de rezolvare…; stiu ca citeste aici si …ca are inima deschisa pt dragostea mea 🙂 … Probabil zambeste de amintire cat de copilaroasa am fost pe atunci si cum ii puneam in carca toate grelele de nu le puteam duce…;eram convinsa ca asa e drept, sa luam lumea de-o aripa si sa o aruncam in sus siii…o sa zboare.. 🙂
  Alta data un prieten mi-a vorbit de o fetita care canta la violoncel, parca de vreo 8 anisori…Urma un concurs in Austria si parintii treceau printr-un moment in care nu o puteau sustine financiar …Am lansat ideea de a o ajuta, desi multe comentarii de la cei din jur erau critice la adresa ‘neputintei’ parintilor…Simturile bune au functionat si…de pe holurile concursului mai apoi, un mesaj dat cu manutzele emotiilor pline de har, scria: locul intai…Romania…violoncel…multumesc…!
  Multe ar mai fi si ma opresc…! povestile mele frumoase cu copii, poate, …vor urma 🙂

  Avem trairi, sentimente, emotii, suntem vii… spre trezire sau… macar incercam, pt ca asta e natura fireasca a lucrurilor, resorbtia constienta in Spirit…
  In noianul de toate acestea emitem vibratiile care se constituie in platforme de existenta in dimensiunea noastra pt fiinte din nevazut…Ajungem sa constituim prin trairile proprii un mediu pur si simplu angelic- spatiu sacru de crestere ca o pepiniera a trezirii pt noi si ceilalti, sau…o platforma de vibratie joasa pt cei a caror existenta aici nu ar fi posibila fara emanatiile trairilor aferente: ura, indiferenta, tristete, disperare, etc…Sa ne gandim si la asta!
  Starea de copil este o conditie sine qua non pt resorbtia in spirit despre care am pomenit….,ea ne confera vibratia care ne face legatura cu sinele nostru, nu mai insist…Insist insa sa intelegem si sa duplicam, sa multiplicam prin traire inalta , prin daruire, ceea ce de la unii trimisi ai Luminii, primim…De aceea si scriu numele fiecaruia, de aceea si ascult de nenumarate ori sau citesc din ….mesagerii Luminii,sa umplem Universul de ei! 🙂 …De aceea si tin sa fiu prezenta la fiecare dintre cursurile Cristianului, asa cum a fost duminica…si daca cineva m-ar intreba DE CE NU MA PLICTISESC , de ce sufletul meu canta mai mult , iata, de atata timp la aceste cursuri pe care le repet, i-as raspunde : in aura Maestrului, cresti!
  ps1: Cristian, te rog sa nu imi stergi cuvantul ‘maestru’ pt ca….e dreptul meu la el 🙂 si te rog SI sa ma pui sa dau cu matura , apropo de marii maestri ! Rad…
  mi s-ar dezvolta uuuuluitor vocatia -feminina de altfel- sa fiu cu primul pas prezenta (prin servirea constienta) in …aura maestrului

  ps2: angelica, mai furi dans de la mine?!? daca DA, vrei cu…copii?
  …pt oricine simte, DANS! 🙂 cu Francesca

  http://www.youtube.com/watch?v=ky1nLbYzpXc

 133. angelica

  Ah, Cristina unde esti sa-ti multumesc!!!
  Multumesc…impresionant!
  mai rar asa ceva! este un copil talentat , cu foarte mult har!
  Imi place jazz…dar ce copil!
  ma stirnesti …ca in povesti. imi amplifici trairea…
  O duminica cuminte ,
  Pentru cei ce „nu au minte” !
  O duminica frumoasa
  Pentru cei ce au fugit de-acasa!

 134. cristina

  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=YFb1-uZ384E

  pt suspinul tau de floare albastra, un…suspin de pian , de chitara, de…copil cu har, o mare preferinta a mea: Dominique…
  Ascult-o pana la sfarsit, chiar daca poate….o stii
  Duminica magica sa avem, floricica mea!

 135. angelica

  „Oh, nesărutato, tare te-aş mai săruta!”
  Cristina, de Eminescu aveam nevoie astazi….15 iunie…
  Floare albastra, floare albastra….
  Mai zi ceva daca mai poti…Angelico!
  Intr-un multumesc….am pus toate cuvintele pentru tine
  Iar cintecele mele le-am asezat frumos pe nori,
  Rugindu-ma sa ploua doar pentru tine
  Cu dedicatii vii in mii de culori!

 136. angelica

  Victor Hugo si Juliette Drouet…
  Beethoven si iubita lui nemuritoare…
  Eminescu si Veronica Micle…
  Romeo si Julieta…
  Doamna si Vagabondul…
  poate fi oricine „prins” in mrejele iubirii…
  Si eu si tu…si altii…iubiri impartasite, iubiri tainuite, iubiri imposibile, iubiri inaltatoare…
  Cere-i inimii sa taca,
  Cere-i gindului sa zboare,
  Cere-i cerului iertare,
  Cere-i lui o sarutare,
  Cere-i dorului o floare,
  Cere-i lui Iisus rabdare,
  Cere-i ingerului alinare,
  Cere-i temnitei scapare,
  Cere-i libertatii soare,
  Cere-ti tie o schimbare,
  Cere-i glasului cintare,
  si-nca o data iar si iar:
  Cere-i inimii sa taca
  Dar sa bata… sa bata… sa bata
  Si sa respire a ei iubire,
  Ce-i aduce nemurire.

  Cere-i Domnului si-ti va da
  Dupa Voia Lui si-a ta!

 137. cristina

  Corespondență Mihai Eminescu – Veronica Micle

  ‘Măi Momoțelule,
  Pe cât de mititică ești tu, pe atât de perfidă. Îmi imputezi ba că n-am treabă, ba că nu-ți trimit „Timpul” regulat, fiindcă uit să ți-l trimit, ba – grozăvia grozăviilor – îmi dai sfatul să mă amusez.
  Oare n-ai pătruns tu încă natura mea de călugăr pentru a ști că nu există amuzament pentru mine fără tine și că tot ce vorbești tu e moftologhie? Critica asupra cărții lui Slavici e scrisă de mult – însă n-am publicat-o încă pentru că voi s-o remaniez. Poezia nu ți-am trimis-o pentru că asemenea voi s-o remaniez. Am mai scris o critică asupra „Columnei lui Traian” care iar voi s-o remaniez. Tu știi că la mine remanierile sunt lucrul de căpetenie, căci se cere să fiu într-o dispoziție identică cu aceea în care am scris.
  Momoțelule, crede că gândesc zilnic la tine și mi-e dor și că – în momentul în care, fără jenă, ți-oi putea face aripi, ca să stăm fără jenă în acest oraș, ți le fac ca să-mi vii pe sus ca o rândunică de odată cu primăvara. Căci s-a făcut primăvară, a sosit – fără flori și fără verdeață încă – și primăvara e vremea iubirii, de predilecție. Pe muză nu fii geloasă, căci ea în adevăr nu mai produce nimic, Cred chiar că talentul de versificare a fost numai un incident al tinereței și că proză e ceea ce voi scrie de acum înainte. Poate da, poate nu; încă nu știu.

  Draga mea Veronicuță,
  Sunt cinci ceasuri de dimineață și eu, luându-mă cu lucrul, n-am putut închide ochii încă. Acum, după ce-am sfârșit câte aveam de făcut, îmi închei ziua gândind la tine, pasărea mea cea sprintenă, cea voioasă și tristă totodată și aș vrea să pun mâna pe tine, să te sărut pe aripă… pe locul unde va fi fost odată două aripi, pe umărul tău cel alb și rotund și frumos. Dar trebuie să-mi pun pofta-n cui, căci în acest moment tu dormi dusă, în pătuțul tău așternut desigur c-o fină pânză de in, iar eu mă uit în lumânare și gândesc la tine. Dormi și nu te trezi, draga mea Nicuță, că eu te păzesc tocmai de aici.
  Iar mâni când te vei trezi, ai s-aștepți scrisoare și poimâni are să-ți vie și atunci ai să știi și tu ce făceai pe când eu scriam aceste șiruri și eu cum te-nchipuiesc pe tine, dormind nesărutată, în pat. Oh, nesărutato, tare te-aș mai săruta!
  Ieri seara, mititicule, am fost pentru întâia dată de când te-ai dus tu, la un concert. Pablo de Sarasate, violonistul spaniol, e aci și cântă admirabil, așa precum n-am mai auzit violonist și tu știi bine că pe Sivori l-am auzit. Sivori era un mare technic, acesta nu are numai technică, ci și inimă. Niște ochi mari, negri, sălbateci are creștinul acesta, și, deși e urât ca dracul, trebuie să fi plăcând la cucoane. Dar toate acestea tu le vei fi citind abia poimâne, căci acum dormi, nu-i așa? Dormi Veronică? Desigur dormi.
  Nicu Gane a plecat la Iași; deci dacă-l vezi mai zi-i și tu, că eu, nu e zi lăsată de Dumnezeu în care să nu-l trag de mânecă și să nu-i aduc aminte. Dar el mai cu „ba azi, ba mâne” n-a făcut vro treabă acătări pân-acum, bată-l-ar norocu încă cu vro șapte duzine de copii dar și cu milioanele respective cu care să-i crească.
  Și încă să mai știi una. Mi-am scos ceasornicul meu de aur de unde ședea cu chirie la părintele Strul Avrum și mă fudulesc cu el. Știi că în el e pururea posibilitatea imediată de-a te aduce la București cu nepusă-n masă, căci el reprezintă oricând capitalul necesar pentru transportul celui mai scump odor ce-l am eu în Iași, încât eu îmi imaginez următoare consecuțiune în prezența celor două odoare ale mele: când tu vei fi aici, el poate lipsi, când tu vei lipsi el va-ncerca să vie la loc. Îți poți tu închipui a cui prezență o prefer. Ce faci c-un ceasornic? Te uiți la el. Pe când cu tine? Câte nu facem noi de par ceasurile minute și zilele sferturi de ceas?

  Din luna lui Iunie 1882.
  A plâns scriind-o.
  Îngerul meu blond,
  Te-aș acoperi toată cu sărutări, cum argintarii îmbracă cu pietre scumpe icoana Maicii Domnului, dacă ai fi de față; aș face-o în gând, dacă n-aș fi atât de gelos precum sunt. Tu îmi faci imputarea că nu-ți vorbesc de loc de amor – dar tu nu știi că amorul meu e un păhar în adevăr dulce, dar în fundul lui e plin de amărăciune. Și acea amărăciune, care-mi turbură pururea amintirea ta, e acea gelozie nebună, care mă face distras, care mă amărăște și când ești de față, și când nu ești.
  … Fericit pe deplin nu aș fi cu tine, decât departe de lume, unde să n-am nici a te arăta nimănui și liniștit nu aș fi decât închizându-te într-o colivie, unde numai eu să am intrarea. Și această amărăciune e uneori atât de mare, încât pare c-aș fi vrut să nu te fi văzut niciodată. E drept că viața mea ar fi fost săracă, ar fi fost lipsită de tot ce-i dă cuprins și înțeles, e drept că nu te-aș fi strâns în brațe, dulce și albă amică, dar nici n-aș fi suferit atât, nici n-aș fi trăit pururea ca un om care duce un tezaur printr-un codru de tâlhari. Oare acel om, pururea în pericol de a-și arunca viața pentru acel tezaur și pururea în pericol de a-l pierde, nu-și zice în sine uneori că, cu toate că iubește tezaurul, ar fi fost – nu mai fericit, dar mai puțin nefericit să nu-l fi avut? Așa zice poate, dar cu toate acestea nu-l lasă în pădure, cu toate acestea-l iubește mai mult decât viața. Așa te iubesc și eu – mai mult decât viața, mai mult decât orice în lume și pururea cu frica-n sân, aș vrea să mor or să murim împreună, ca să nu mai am frica de-a te pierde. Ți-am spus, Nicuță, că pentru mine viața s-a încheiat. Ce-mi mai spui tu, că sper să aflu alt amor cu ușurință și că nu apreciez îndestul dragostea ta? Nu mai sunt în stare și nu voi mai fi de-a iubi nimic în lume, afară de tine.
  Momoțelule, îți sărut mânile tale mici și genunchii tăi cu gropițe și gura ta cea dulce și părul și ochii și coatele și toată, toată te sărut și te rog, te rog mult să nu mă uiți deloc, deși poate tocmai când vei ști că te iubesc ***, nu vei mai pune nici un preț pe iubirea

  lui Emin ‘

  ps: Ca un semn ca adevarata creativitate se naste In Inima Omului , acolo unde procesele Iubirii deceleaza cele mediocre de cele care te inalta si desavarsesc inspre cea mai buna varianta de existenta in aceasta viata a ta,
  am pus aceste scrisori…Purificarea si Inaltarea incep In Inima: Arta de a trai se si invata!…Arta de a iubi , deasemeni…
  Fie ca acesti nemuritori sa ne inspire si reaminteasca de ce ….’In Inima…’ !

 138. angelica

  Beethoven a iubit un inger….
  Cati din noi avem aceasta ocazie si nici nu realizam…
  Ingerii sunt inconjurati in mister…

 139. cristina

  Beethoven, îndragostit…
  Fur Elise…. http://www.youtube.com/watch?v=_8ECRYcXtEg

  Si marele compozitor Beethoven este prins in mrejele iubirii. Se stie ca a iubit multi ani o femeie, al carui nume nu a fost facut niciodata public, desi multe dintre simfonii i-au fost dedicate ei. Dupa moartea compozitorului a fost gasita corespondenta intre el si aceasta femeie misterioasa, dar numele ei este in continuare necunoscut. A ramas posteritatii ca “Iubita nemuritoare” a lui Beethoven, asa cum el insusi o alinta.

  In anul 1806, compozitorul ii scris iubitei sale:

  “Ingerul meu, doar cateva cuvinte azi, si astea scrise cu stiloul tau… Doar pana maine locuinta mea inchiriata va mai fi stabila, ce pierdere de timp. De ce aceasta adanca tristete unde necesitatile vorbesc? Poate iubirea noastra indura aceste sacrificii? …. Poti schimba ceva cand nu esti pe de-a intregul a mea si nu sunt pe de-a intregul al tau? Oh doamne! Uita-te afara la frumusetea naturii si consoleaza-te cu ea – iubirea cere totul si merita – asta e in ceea ce te priveste. Daca am fi fost in intregime uniti, ai fi simtit durerea, cel putin la fel ca mine.

  Acum o schimbare rapida de la lucruri ce tin de interior la cele exterioare. Ar trebui sa ne vedem, mai mult decat atat, nu iti pot spune observatiile pe care le-am facut in ultimele zile referitoare la viata mea. Daca inimile noastra ar fi fost intotdeauna apropiate, nu ar fi fost la fel. Inima mea e plina de multe lucruri pe care vreau sa ti le zic. Ah! Uneori sunt momente cand simt ca discursul asta nu e nimic. Inveseleste-te! Ramai adevarata si singura mea comoara, toata a mea, asa cum sunt si eu al tau; zeii ar trebui sa ne trimita odihna care ar trebui sa fie cea mai buna pentru noi.

  Al dumneavoastra,

  Ludwig”

  Pot trai doar în întregime lânga tine sau deloc. Fii calma, viata mea, întregul meu univers. Doar prin analiza calma a existentei noastre ne putem atinge scopul de a trai împreuna. Iubeste-ma, nu desconsidera cea mai credincioasa inima, a iubitului tau.
  Oh Dumnezeule, de ce trebuie sa fim atat de departe unul de altul…iubeste-ma azi, ieri…cu cate lacrimi tind catre tine sa fim impreuna…tu..tu…viata mea..esti totul pentru mine…
  Mereu al tau
  Mereu a mea
  Mereu a noastra

  Al tau pentru totdeauna Ludwig “
  …..

  ps: sa-l priviti ! http://www.litera.ro/maricompozitori/pdf/beethoven/pag_interior_vol7.pdf

 140. angelica

  Preferinta mea? In fiecare secunda a unei batai de inima …
  Am venit, am plecat si…am uitat sa-ti multumesc.
  Doamne, ce-o fi fost in capul meu? Flori de tei sau ochii tai?
  …………… Cristina, tu le stii pe toate.
  Zi-mi ceva ce nu se poate!
  Imbratisez cu drag….

 141. cristina

  ps: de la minutul 16:30…preferinta mea 🙂

 142. cristina

  Ascultam inca o data?….Indragostit de Dumnezeu-Preaiubitul,
  in… Darul Iubirii, Mevlana Jalaluddin Rumi

  http://www.youtube.com/watch?v=X-idP23bHCg

  My soul is screaming in ecstasy
  Every fiber of my being
  is in love with you
  Your effulgence
  has lit a fire in my heart.

  Sufletul meu tipa de extaz
  fiecare fibra a fiintei mele
  este indragostita de Tine
  Stralucirea Ta
  a aprins un foc in inima mea…

  Is it your face
  that adorns the garden?
  Is it your fragrance
  that intoxicates this garden?
  Is it your spirit
  that has made this brook
  a river of wine?

  Este chipul Tau
  ceea ce impodobește gradina?
  Este parfumul Tau
  ceea ce imbata aceasta gradina?
  Este spiritul Tau
  cel ce a facut acest parau
  un rau de vin?

  all your unfulfilled desires
  are from your greed
  for gain of fulfillments
  let go of them all
  and they will be sent as gifts.

  toate dorintele neimplinite
  sunt din lacomia ta
  pentru castigul implinirilor;
  da-le drumul tuturor
  si iti vor fi trimise sub forma de dar…

 143. angelica

  Cristina, plecaciune si multumesc frumos ! Ai har si culoare, pentru mine esti savoare!
  Uite: si eu iti dedic o poezie a lui Alexandru Pargaru( un copil, dar ce copil!!!)
  Amorul Îngerului-Floare
  “Un înger mi-a ieşit în cale
  Şi mi-a vorbit şi multe el mi-a spus…
  Apoi mi-a arătat din mâna lui trei zale,
  Trei inimi, trei veşminte şi trei planuri astrale,
  Şi s-a întors în lumea lui de sus.
  Era frumos ca o lumină vie
  Ce izvorăşte dintr-un cer de ametist…
  Însufleţea o haină aurie,
  Ţesută dintr-un fir de bucurie,
  Menită să înveselească
  Lăuntrul meu, ce era gol şi trist.
  Nouă aripi din zefir de flori celeste,
  Privirea de safir dumnezeiesc…
  Avea numele: EU sunt CEL CE este.
  A fost minunea pentru care,
  În oglinda minţii mele
  Nu pot să mă mai privesc.
  Îngerul privea spre mine,
  Eu priveam în larg spre el…
  Toate mor, el nu mai vine,
  Toate sunt, însă nimic
  Nu mai e acum la fel.
  Nu am fost iubit vreodată
  De vreun om, de vreo făptură,
  Cum am fost iubit de-un înger
  Mai mic ca o picătură.
  Noaptea, când privesc la stele,
  Mă unesc cu Universul,
  Astfel ştiu că-n cer, acolo,
  Îngerul mă mai cunoaşte
  Şi îmi mai aude versul.”
  Si-un inger aparte pentru cei ce…calatoresc!

 144. Draupadi

  Doamne, vibrez la fiecare cuvant scris, il simt in mine….pentru ca ma reprezinta….si imi dau lacrimile de fiecare data….de mult nu am mai simtit asa ceva…..nici nu mai am cuvinte…
  Multumesc !

 145. cristina

  ps: Angelica, pana sa vina Cristianul, iti trimit la…pofta ta,
  ‘Inger Calator’. Cu drag!

  Tu, Inger calator prin mine,
  Printre celule de mister,
  Luminii care ma contine ,
  Nu-i cer nimic…Nimic nu-ti cer…

  Intre venire si plecare,
  Curg spatiile-timp in noi…
  Intre repaos si miscare,
  E-acel ceva …pentru-amandoi…

  Daca vei sti sa fii Iubire,
  Daca voi sti ca m-ai atins,
  Infasurati in nemurire-
  Realitatea mea de vis,

  Vom fi doar unul si …tacere
  Cum insusi, numai Dumnezeu
  mai stie ….Pura mangaiere…:
  Tu -carnea mea, eu- gandul tau…

  Ah!…Inger purtator de vise,
  Eu stiu, ca maine vei zbura!
  …si imi voi aminti din tine
  Doar palma ta… in palma mea…

 146. cristina

  Cristinuta, ma bucur sa gasesc pe cineva care sa rezoneze atat de adanc la ceea ce mie imi face, de fiecare data, inima sa tresalte: Iubirea Sfanta…
  Am descoperit scrisorile cu ani de zile in urma si inca nu am reusit sa devin imuna la ‘radiatia’ lor…
  Inainte sa pun linkul in dar, (gasesti mai multe,insa aici are poze…mmmm…!) voi scrie si cuvintele ei catre el…
  Dragele mele…! dragii mei!…Sunt mandra ca O FEMEIE m-a reprezentat atat de bine in simtire si actiune si… a scris aceste cuvinte atat de asemanatoare cu cele din inima mea…

  Dacă aş fi fost o femeie mai deşteaptă ţi-aş fi putut descrie, pasărea mea măiastră – cum văd în tine unirea frumuseţii formei, penajului şi cântecului. Ţi-aş fi spus că tu eşti cea mai măreaţă minune a tuturor epocilor, şi ţi-aş fi spus numai purul adevăr. Dar ca să aşez toate astea în cuvinte potrivite, minunea mea, aş avea nevoie de o limbă mult mai armonioasă decât cea dezvoltată de specia mea. Nu-ţi voi putea spune cât de tare străluceşti, iar păsărilor cu cântec dulce nu le voi spune cine are cântecul şi zborul mai graţios ca al lor. Sunt mulţumită să le las lor plăcerea de a te însoţi şi a te privi, asculta şi admira, în timp ce mie îmi rezerv dreptul de a te iubi, aceasta ar putea fi mai puţin îmbucurător pentru ureche, dar îi oferă o mult mai dulce bucurie inimii. Te iubesc, te iubesc, dragul meu Victor, ţi-o spun mereu deşi nu reuşesc să-mi exprim niciodată în cuvinte întrega-mi iubire. Te recunosc în toate frumuseţile care mă înconjoară şi în culori, miresme, sunete armonioase, toate astea pentru mine înseamnă tu. Eşti superior totului, văd şi admir – tu eşti totul! Tu nu eşti doar curcubeul cu şapte culori, tu eşti lumina însăşi, care luminează, colorează şi înfrumuseţează totul. Iată ce eşti tu, iar eu sunt femeia îndrăgostită care te adoră.

  Juliette

  http://beauty-love-wisdom.blogspot.ro/2011/09/s-au-iubit-jumatate-de-veac.html

  ps: Simeona, simt ca sunt venita in lumea aceasta pe raza Iubirii…Iubesc fara indoiala, Iubesc tot ce ating si ating mai tot pe unde trec…Nicio Iubire aprinsa in inima mea,nu s-a mai stins vreodata…indiferent daca secundarele cadranelor terestre ni s-au mai potrivit, sau nu!
  M-ai umplut de dragoste cu marturisirea ultima de la Actiune si Contemplatie, te pretuiesc si mai mult!!! si daca te centrezi putin, ma simti: te mangai pe manutze, pe obrajori si te iubesc,…ca pe o sora a mea!

  Daca nu v-am plictisit , revin cu o iubire la fel de frumoasa ca cea dintre Victor Hugo si Juliette Drouet…Sa-i priviti si in poze ! 🙂

 147. Draupadi

  Doamne Cristina, mi-au dat lacrimile citind aceste randuri pline de suflet, iubire, devotiune scrise de el catre ea…..
  Iti multumesc ca ai impartasit aici aceste scrisori, vreau cartea ce le cuprinde pe toate, unde o gasesc?

 148. angelica

  Cristina….ce frumos….
  Cristian, vorbeste-ne despre ingeri…

 149. cristina

  ‘Dumnezeu este sufletul pereche al intregii lumi, cu universuri paralele cu tot…’

  …pt ca e duminica si…e timp,
  pt ca suntem In Inima,…indragostiti,
  propun astazi un subiect care ma fascineaza de vieti : Iubirea…

  Voi incepe cu Victor Hugo si Juliette Drouet…
  Timp de jumătate de secol, cei doi vor sărbători cu sfinţenie prima lor noapte de dragoste, noaptea dintre 16 şi 17 februarie, dată ce revine obsesiv în opera lui Hugo. Deşi nu o dată li s-au despărţit drumurile, în jurul fiecărei 17 februarie Juliette Drouet a primit de la Victor Hugo câte o scrisoare de o rară acuitate şi prospeţime a sentimentului iubirii. Cu excepţia a doi ani, în caseta ei de corespondenţă s-au adunat 47 astfel de scrisori. Lectura lor ne încredinţează că şi o dragoste ce ar putea părea efemeră se poate ridica la înălţimi sublime.
  Iata ultimele scrisori, le voi pune in ordine inversa:

  ‘Amintire profundă şi dulce. Noapte sfântă! Acum patruzeci şi opt de ani mi te-ai dăruit! Te-am avut în întregime pe tine frumuseţea, pe tine graţia, pe tine femeia secolului tău! Să rămână mare aceasta zi totdeauna. Mult iubita mea, te iubesc, eşti a mea, te binecuvântez, te ador; cu un surâs tu eşti bucuria mea, cu o clipă de întristare tu eşti durerea mea. Dar nu, să nu fie durere! Fii bucuria mea pentru totdeauna! Fii speranţa şi consolarea mea. Mă gândesc la tine, văd în tine, am încredere în tine, tu îmi dai deplinătate, tu mă ai, tu mă duci cu tine, tu mă inciţi şi tu mă farmeci. Acolo aproape de noi, un colţ de cer se deschide încet.
  17 februarie, 1882

  Să începem al cincizecilea an sfânt cu aceste cuvinte divine: Te iubesc…

  ‘ Patruzeci de ani, mult iubita mea. În noaptea aceasta se vor împlini patruzeci de ani! Ce frumoasă este această lungă iubire. Lungă dragoste, mare dragoste. Pe pământ nu mai avem patruzeci de ani înaintea noastră, dar dincolo avem eternitatea. În această carte a inimilor noastre întrezăresc o absenţă. 1871 si 1872 lipsesc. Aceşti doi ani care nu-şi au paginile lor în această carte, îşi au paginile lor în inimile noastre. Nimic nu lipseşte, deci şi noi am trăit de-a lungul acestori ani trecuţi inimă lângă inimă, aşa cum vom trăi în anii viitori, suflet lângă suflet.
  Să ne aşezăm sub aripile îngerilor noştri care ne aşteaptă şi să-l binecuvântăm pe Dumnezeu. Te iubesc.’
  16 februarie, 1881

 150. angelica

  Si tu…mie ! Asta-i viata: frumoasa foc!
  M-am gindit : hai mai pune-ne mintea la incercare! Cu teste de perspicacitate!
  Daca suntem energii vii, pai asa sa fie! Inima sa bata, mintea sa lucreze.
  Daca mai ai probleme…asterne-le aici. Una cite una.
  Eu multumesc …pentru mine si pentru ceilalti frumosi de aici!

 151. Cristian Ţurcanu

  Tare draga imi esti Angelico!

 152. angelica

  Buna dimineata, Soare! Oriunde ai fi si orice ai face….
  In fiecare zi, trec pe aici. Vin, ma uit pe geam, nu vad nimic , apoi plec. Nici macar nu bat la usa.
  Imi pastrez acea timiditate copilareasca ca pe o rezerva.
  Totusi , din cind in cind am cite o „explozie” de initiativa si impulsul de a actiona ma impinge cu un pas inainte.
  Acum sunt la usa si bat. Si astept.Si-ncep sa cant singurica. Poate mi se alatura cineva.
  Revin….cu o idee. Acum fug. Clipele curg pe-aici si prin noi.
  Viata e impletita din clipe. Traiesc constient acum si nu-mi pot permite sa pierd o singura clipa.

 153. cristina

  Mesajul Cristianilor …si anume, 3 🙂

  …Am poezia lângă tâmpla dreaptă
  Iubirea mi-e reper fundamental,
  Mai cred că lumea strâmbă se îndreaptă
  Şi-mi scriu trăirea, temperamental….

  Dragul meu drag Cristian, deci…Draga blogule!
  De ce te iubesc? Pt ca esti limpede, cristalin si loial tie -tu Intreg, singura certitudine-…,Sufletului pur… si adeseori, cand unii sau altii iti mai cer sa ‘faci frumos’ pt ca si produsul asta sa se vanda, ramai vertical…’Nu te compromite!…nu te ai decat pe tine!’ 🙂

  Pt ca declaratiile mele au fost mereu aprinse sau…cum zice celalalt Cristian…si anume Lisandru-pe care il iubesc – ti-am scris temperamental, iti daruiesc aici ‘cuvinte…potrivite’ !

  Degeaba îmi găsiţi, mereu, defecte,
  Eu n-am decât defectul de a fi
  Un imperfect printre greşeli perfecte,
  Acela incapabil de-a bârfi.

  Mi se impută chestii ordinare
  Şi mi se pune sare în cafea,
  Dar din cotidiana măcinare
  Eu scot, perseverent, puterea mea.

  ………………………………………………………

  Accept şi picătura chinezească,
  Dacă e cazul mă aşez la zid,
  Dar nu-mi las sufletul să lâncezească
  Şi pe acei cu mască îi desfid.

  Eu n-am capacitatea infernală
  De-a face din manipulare bici,
  Înregistrez doar patima venală,
  Aşa ceva nu veţi găsi aici…

  Am poezia lângă tâmpla dreaptă
  Iubirea mi-e reper fundamental,
  Mai cred că lumea strâmbă se îndreaptă
  Şi-mi scriu trăirea, temperamental.

  Mă prind de tine-n copci sentimentale
  Prin toată anemia din decor,
  Şi mă pansează degetele tale
  Atunci când caut primul ajutor.

  Cristian Lisandru

 154. Micul Prinţ

  Bine v-am găsit!

  Cristina…nu ştiu cum să vă spun…adică…ştiu….dar nu ştiu dacă e timpul.

  Sau locul…în fine,nu mai contează….înţelege fiecare atât cât poate…

  Uite…eu am o vârstă…şi în ciuda aparenţelor…am trecut prin momente cumplite…în 89 eram soldat în Lugoj…
  Aveam glonţ pe ţeavă şi vreo 300 de cartuşe în buzunare…cădeau nădragii de pe mine…că erau grele.Aveam ordin să tragem…în plin…fără somaţie.
  Nu s-a întâmplat nimic…n-a fost nevoie să trag…dar numai gândul că trebuia să execut acel ordin…m-a făcut să gândesc profund la viaţă şi la nebunia din lume.
  Sânt acele situaţii limită(critice) în care nu mai ştii cine eşti….şi singurul gând este să fii în altă parte…în alt loc.
  Situaţiile de acest fel rămân gravate adânc în suflet şi în memorie.Eşti la mâna destinului…nu prea ai de ales.

  Abia după mulţi ani am început să înţeleg că am fost unde trebuia să fiu şi am întâlnit oamenii şi situaţiile de la care şi din care trebuia să învăţ ceva anume.
  Nimic nu a fost întâmplător.

  Apropo de SF …am văzut şi eu câteva episoade….dar nu sânt un fan al SF-urilor.

  Ce ironie a sorţii! Un renumit scriitor de SF de la noi…mă aşteaptă să mă cunoască şi să-mi dea nişte cărţi cu autograf.Eu aştept să văd încotro s-o iau…că a trecut un an de când nu mai am un job….nu mă plâng…mie nu-mi trebuie…mă descurc cu puţin…şi nu-mi pasă de gura lumii.Dar nu mai accept să muncesc pe doi bani.

  Cât despre cuvinte şi etimologie….cred că la mine e genetic….bunica avea câteva clase dar vorbea fluent franceza şi engleza.Sora mea…la fel.Nepoata…şi mai şi…are 24 ani şi deja lucrează ca translator la o firmă.
  Eu am luat-o ca pe un hobby….m-am jucat cu cuvintele…am făcut unele comparaţii între limbi,să văd sensul unor expresii.
  Apoi…v-am mai povestit…am învăţat pe stradă…limbajul nonverbal…limbajul gesturilor….mimica feţei…inflexiunile vocii.

  De multe ori,ghicesc ce intenţionează altcineva să exprime….dar mi-e ruşine să-i spun ce a vrut de fapt…şi mă abţin sau zâmbesc.
  Uite un exemplu de expresie des folosită şi de români… God bless you!
  Păi da…dar în franceză bless ăsta vine de la blese…cu sensul de „a răni”…şi atunci?!
  Apropo…când aveam contul de facebook….i-am scris nişte idei originale dlui Chiueşdean….păi omul e bun…nu zic nu…dar s-a apucat să-mi posteze ideile lui fixe pe perete.
  Mai ştiu un mare maestru de la noi…recunoscut şi de străini…dar tot aşa…orgolios şi fixist.Eu i-am scris la per tu…eram începător pe goagăl….mi-a zis să învăţ să dau replay şi să nu mă trag de şirete cu el.După un timp a realizat că greşise cu mine…şi că-l căutasem cu intenţii bune.

  Pentru această pagină eu propun să fie mai degrabă un mic forum cu întrebări şi răspunsuri concrete.Dacă cineva are nevoie de un sfat util într-o situaţie concretă de viaţă, să ceară,să întrebe fără ruşine ce să facă…iar cine poate dintre noi să-i răspundă omului.
  Ştiu că există multe forumuri pe diferite teme…dar simt că aici e altceva.Nu ştiu nici eu cum să botezăm pagina….important e să fie utilă tuturor cititorilor ce vor veni.
  UTIL ŞI SUBTIL trebuia să numesc blogul meu…dar am ales titlul pe care-l ştiţi…nu m-am supărat când am văzut că sânt unii invidioşi şi au încercat să preia titlul,cu alte expresii identice dar scrise cu alt tipar…ba chiar le-am făcut pe plac şi o perioadă l-am închis…să văd reacţia.Le-am propus să-l continue ei…să le dau parola….să posteze ce vor.Mai mult ce puteam să fac?!
  PS:Unde dai şi unde crapă!
  TILA este un semn,o inscripţie pusă pe capătul unui conductor electric.Ea indică destinaţia sau traseul conductorului,legătura între două aparate montate în aceeaşi reţea.
  Eu am întâlnit şi am făcut o legătură ciudată cu acel semn colorat pe care şi-l fac indienii pe frunte…semn numit de ei…TILAKA…curios nu-i aşa?
  S-a aprins beculeţu….ha ha ha….sau doar o FEŞTILĂ….
  ….cine s-ar fi gândit?!!

 155. angelica

  Nu sunt curioasa din fire, dar tare as fi vrut sa-mi vad inima cum a reactionat cind am vazut numele paginii acesteia noi. Ochii stiu ca s-au dilatat si i-au transmis chipului un licar dar inima?
  Presimt, intuiesc ca aici este pagina unde se intilnesc cei cu inima ranita , dar si cei cu inima captusita si generosi si buni din fire care „invelesc” si mingaie orice rana.
  Aceasta pagina va fi un unguent pentru suflet. …din si spre Inima!
  Cristina , esti stralucitoare. Te-as recunoaste dintr-o mie. Multumesc…fur de la tine dansurile.
  Cristian, pot sa te mint? Nu! Sinceritatea este calitatea si, uneori defectul unei persoane. Imi esti drag. Cu fiecare zi ce trece. Dar fii fara grija: toate povestile se scriu in cer , apoi pe pamint.
  Am invatat multe, multe lucruri de la tine, inca mai invat…chiar si asta: invat sa ma exprim in scris.
  Si profunzimea se poate exprima, nu-i asa?

 156. cristina

  Buna dimineata, buna dimineata, buna dimineata…In Inima!
  …In Inima Vie a blogului nostru frumos, iar de acum si mai frumos pt ca imi ofera-tuturor, de fapt, dar eu simteam nevoia ardenta, ca o capritza ce sunt- spatiu de zburdat….Iuhuuuu! Si nimeni nu o sa se supere ca ravasesc pe undeva pe-aici paginile astea minunate si ordonate ca de La Rousse…

  Mesaje personale….eu asta inteleg ca pot lasa in camera de intalnire sau mai bine spus in…holospatiu 🙂 Va mai amintiti de nava USS Enterprise?!? Cand le era dor de Acasa , membrii echipajului intrau acolo si isi creau realitatea cea mai apropiata inimilor lor,… structurii astro-pamantene : sensibili si indragostiti in egala masura de natura stelara si de cea terestra
  Ca exploratori ai spatiului -din interior catre exterior – si noi avem nevoie pt dorurile noastre de acest holospatiu, iar Cristianul scump in rol de Picard….a intuit :te iubesc, capitane…Engage!!!

  Mesajul meu dintai o sa fie pentru Costinel….
  Fratzica, tu stii de cate ori ai pus in randurile tale EXACT cuvintele pe care doar cu cateva minute inainte le rostisem eu? adeseori in dialog cu Cristian am emis idei cu aceleasi radacini, darr….culmea culmilor ca Universul a avut asa o intentie serioasa sa ne arate ‘legaturi’ incat chiar cele mai dificil de nimerit cuvinte- care in mod uzual eu nu le-as prea rosti- le-am folosit identic 🙂
  Chiar inainte de a posta’ Covor de stele’, cuvantul ‘scara’ cu acelasi sens pe care tu l-ai exprimat,eu l-am rostit…si scris pe mess (dar mai poetic ai facut-o tu si-s mandraaa- mandra de tine!)!)
  Asadar, nu intamplator te-am simtit si numit de la primele intalniri…’frate’, sau alintat si plin de zambet…’fratzica’
  Sa vii!…in holospatiu, zic 🙂
  Prepar aici, in loc de cafea, un ceai cu lapte si putina miere (principiile ayurvedice de care m-a invatat un scump de tot prieten!) si… ti-l las…Sa te atraga si sa scrii.
  muahhh!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén