iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Iubire – cunoaștere – iubire

Ceea ce iubești ajungi să cunoști, iar ceea ce cunoști ajungi să iubești.

Aceasta este calea sufletelor sănătoase și armonioase. Există și varianta în care ceea ce ajungi să cunoști nu te conduce neapărat la iubire, ci la plictiseală sau chiar respingere. Acestea sînt reacțiile egoului. Cînd ești în suflet ceea ce ajungi să cunoști, ajungi să și iubești, dar cînd ești în ego ceea ce ajungi să cunoști va începe să te plictisească sau chiar să-ți trezească repulsia. Dacă vrem să creștem, să călătorim în largul sufletului este necesar să avem iubire în suflet, să fim mereu în iubire. Altfel, ne vom tot păcăli și vom bate pasul pe loc în bătătura strîmtă și stearpă a egoului.

De exemplu, în relațiile dintre oameni: fie începi prin a cunoaște pe cineva și cu cît îl cunoști mai mult cu atît ajungi să-l iubești mai tare, fie începi să iubești pe cineva și cu cît îl iubești mai mult cu atît îl cunoști mai bine. Există însă și varianta în care începi prin a te îndrăgosti de cineva și cu cît ajungi să-l cunoști mai bine cu atît îți trece îndrăgosteala mai repede. În astfel de situații fie nu găsești puterea de a aduce relația la un nivel mai profund, adică să te muți din ego în suflet, fie nu vă este dat să aveți acea relație. Relațiile care ne sînt cu adevărat necesare pentru suflet sînt acelea în care, cu cît iubești mai mult, cu atît îl cunoști mai profund pe celălalt și cu cît îl cunoști mai profund, cu atît îl iubești mai mult. Cînd reușești să te înscrii pe o asemenea linie a profunzimii, poți să atingi cerul și să împlinești visul iubirii, acela de a te desăvîrși.

Previous

O regulă de bază pentru relații de calitate

Next

Dorul

5 Comments

 1. brida

  Mica-ingeras, iti multumesc cu drag!
  Visul despre care vorbesti devine realitate (… desi nu sunt convinsa ca starea numita „realitate” nu este in fapt „vis”); neconditionarea si detasarea in iubire, conduc si la trairea orgasmului total spontan manifestat, pas luminos catifelat catre pacea interioara, catre Sinele nostru Superior. Si asa cum spuneai, „multi traiesc sub puterea aceluiasi vis” simt ca multi sunt cei care au trait binecuvantarea acestor energii, trairile acumulate putand genera aparitia unui curcubeu peste intreaga planeta … mmmmm, ce frumusete! Si daca imi imaginez ca din lumina colorata a curcubeului se desprind vre-o 7 miliarde de stropi luminosi continand iubire, armonie, liniste interioara si blandete, coborand in inimile noastre ale tuturor celor care ne bucuram de privilegiul existentei pamantene …

  Brida

 2. Cristian Ţurcanu

  minunate comentarii…multumesc

 3. Mica

  Considerând că există analogie între noţiunile privind cele şapte glande principale, cele şapte chackre, cele şapte duhuri, şi cei şapte ochi, constat cu bucurie universalitatea şi unicitatea adevărului suprem.
  Ca ortodox, mă duc cu gândul la Iisus – idealul nostru de desăvârşire şi de iubire – omul cu toate cele şapte duhuri (cei şapte ochi) în sănătatea şi în deplinătatea lor.
  Privind în această lumină toate cele spuse de noi, dragii mei Brida şi Cristian, mi se umple sufletul de recunoştinţă pentru vederea ce mi se arată, în care Iisus, deşi nu e cu noi, fizic, e în noi, energetic, şi aşteaptă să ne deschidem „porţile”. El este acea sete din noi care nu ne dă pace şi ne împinge mereu către un ceva al cărui nume nu-l ştim dar îl intuim şi ne cheamă. El ne-a arătat că este posibilă iubirea cu toate cele şapte duhuri – extinderea sentimentelor orgasmice (sublimate) la toate cele şapte chakre . De aceea, cred că acest vis este posibil şi ceva din mine mă face să simt asta. Şi ştiu, simt, că mulţi trăiesc sub puterea aceluiaşi vis.
  „Dar îndrăzniţi. Eu am biruit lumea.” (Ioan 16.33)

 4. brida

  … orgasm total …
  S-ar putea ca orgasmul total sa presupuna ABSENTA FIZICA a celui iubit desi energia LUI este prezenta dar, venind din profunzimi vibratorii caracteristice dimensiunilor superioare celei in care trupul iubitei se manifesta; atunci, dimensiunile dispar alchimic transformate in lumina pura topita ea insasi in neantul etern … si, desi existenta dispare, continui sa FII TOTUL-NIMIC ETERN …. Hmmm, neputincioase cuvinte in a reda trairi imposibil a fi descrise!
  Uneori visele se implinesc, chiar atunci cand ne detasam de ele!

  Brida

 5. Mica

  Cu ceva timp în urmă, puţin iritată de sensul conversaţiei, am izbucnit zicând:
  „Dom’le, pe mine mă interesează să am orgasm şi de la buric în sus, nu numai de la buric în jos.”

  Mai târziu, mi-am dat seama că inconştientul meu fusese mai înţelept decât mine, ţipându-şi propriul adevăr.

  Fiind incomplet dezvoltaţi, nu avem deschise toate canalele energetice ale glandelor. Sau, altfel spus, chakrele, ca dubluri metafizice ale sistemului endocrin, nu au încă petalele desfăcute la toate cele şapte niveluri. Relaţiile interumane vor putea atinge starea ideală abia atunci când va exista comunicare la nivelul tuturor chakrelor.

  Deocamdată, la unii, chakrele sunt deschise mai mult, la alţii, mai puţin… la unii sunt deschise mai mult chakrele de bază (ex. sacrala, plexul solar), la alţii sunt deschise mai mult chakrele superioare (ex. inima, al treilea ochi). De aceea, comunicarea este parţială, iar satisfacţia sau insatisfacţia relaţiilor este dată în funcţie de compatibilitatea petalelor deschise şi de nivelul chakrei de comunicare.
  În general, chakrele de bază se deschid primele, fiind responsabile cu satisfacerea nevoilor primare (ex. siguranţa materială, nevoi fiziologice, sex, putere). De aceea, majoritatea relaţiilor au tendinţa de a începe la acest nivel, fiind mai uşor de atins compatibilităţi. Pe măsură ce individul evoluează, chakrele superioare înfloresc, deschizându-se porţile nevoilor şi aspiraţiilor complexe şi pe noi planuri (emoţional, intelectual şi spiritual), în căutarea fericirii şi a sensului suprem. De aici se complică şi relaţiile, fiind destul de greu de găsit afinităţi, interese comune, compatibilităţi…

  Greu!… foarte greu!… dar, asta nu mă împiedica să visez că voi ajunge cândva să am orgasm total (că de aci începui…).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén