iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Observații și zîmbete

După numărul de like-uri de la articole înțeleg că nu prea vă place „efortul fizic”, nici „răbdarea” nu vă este prea dragă și nici nu vreți să vă gîndiți „o oră pe zi” că sînteți oameni extraordinari și că proveniți dintr-o familie divină. Vă place „să fiți voi înșivă”, ”să trăiți ceva mai intens în direct” și ”să fiți fericiți ca să aveți succes” – ceea ce este bine, totuși. Dar ca să ajungeți la acestea nu văd cum fără efort și fără răbdare, fără amintirea a ceea ce sînteți și fără să vă placă lumina.

Înțeleg că ne plac țelurile înalte, dar nu și drumul către ele. Ne bucură să auzim despre vise, despre ce am putea fi, dar nu prea ne încîntă parcurgerea drumului către ceea ce ar trebui să fim. Ne place să vorbim despre virtuți, dar nu să le și manifestăm, cel puțin nu peste limitele obișnuite, „normale”! Efortul susținut este necesar pe orice cale a transformării. Efortul și contemplația trebuie să se îmbine cît mai armonios cu putință. Aceasta este calea, dar rezultatele depind de răbdare. Răbdarea este cea care face cu putință manifestarea rezultatelor. Ne plac fructele de pădure, dar să le cumpărăm de la magazin. Ne place laptele, dar să-l luăm direct din frigider, dacă se poate. Ne plac legumele, dar numai cînd sînt în salată la restaurant. Dacă în lumea aceasta o parte din cele ce ne plac le putem obține ușor, în lumea realizării spirituale doar prin eforturile tale personale poți să obții ceea ce ai nevoie și te împlinește.

Bănuiesc că nici observațiile nu vă plac așa că, probabil, nu va primi prea multe like-uri nici acest articol.

Previous

Efortul fizic

Next

Alegerile pe care le facem

4 Comments

 1. piku71

  ai dreptate uneori esti pre comod sa dai si un like,
  dar are si asta importanta sa in lumea „reala”ca doar traim in lumea „reala” si
  ne hranim virtual,
  traim liberi,ne exprimam parerile,pro si contra, facem ce dorim,
  sintem propriul nostru stapin, dar avem si obligatii,
  care trebuie sa ni le asumam,nu sa ne ascundem dupa perdeaua anonimatului,
  trebuie sa invatam chiar si cind sintem maturi, sa ne asumam responsabilitatea,
  daca nu am facuto pina acuma, niciodata nu este prea tirziu.
  ori si ce sfirsit,e un nou inceput!!!!!!
  curaj

 2. Cristian Ţurcanu

  „Observatii si zimtete” am intitulat ultimul articol. In aparenta m-am legat de nr de like-uri, insa asa am reusit sa subliniez ideea ca nimic nu putem obtine cu adevarat decit prin transformare personala, iar aceasta transformare se obtine prin realizare de eforturi si inca mari! In rest, nu scriu pentru a primi like-uri. La inceput nici nu a existat aceasta optiune. Am introdus-o la cererea unora dintre voi. 🙂

 3. marlena

  nu cred ca conteaza cate…like-uri primesti !
  fii serios…nu te cred !
  ne provoci ,nu-i asa ?
  ai vorbit frumos si la obiect despre toate…….inclusiv ca suntem prea comozi ca sa mai dam si ….like-uri !
  si poate ca….. ne lasam doar sa fim alintati de cuvintele tale !
  multumesc

 4. Claudiu

  Dimpotrivă, am ajuns demult la concluzia că este necesară o muncă permanentă și că trebuie să culegi singur fructele. E mai greu să începi. Practica spirituală este greu de deslușit din cărți. Sunt convins că, dincolo de ce se spune despre maestrul interior, e nevoie de un maestru în carne și oase care să-ți dea un impuls, să te ghideze către Sinele tău. Altfel, e foarte greu să găsești drumul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén