iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Lună: martie 2017

Nu suntem perfecți

Una dintre cele mai grele conștientizări pentru majoritatea dintre noi este conștientizarea imperfecțiunii noastre, conștientizarea ignoranței care ne caracterizează, în mai toate domeniile vieții. A recunoaște și a accepta faptul că suntem slab pregătiți în ceea ce privește cunoașterea de sine, cunoașterea mediului înconjurător, cunoașterea universului este unul dintre cele mai grele lucruri, pentru că a recunoaște și a accepta aceasta, nu se rezumă doar la a ști că nu știi, a accepta cu adevărat că ești ignorant înseamnă a te mobiliza să cercetezi, să studiezi, să experimentezi să te îmbunătățești în mod continuu. Nu este suficient să spui că „asta n-o știu”. N-o știu, dar fac efortul de a o afla!

Toți avem senzația că știm la perfecție unele domenii ale vieții. Mai toți avem senzația că știm ce este iubirea, ce este sufletul, ce este lumina, ce este viața. Faptul că ne considerăm cunoscători a tuturor acestora este cea mai mare piedică în calea transformării și perfecționării. Autosuficiența și lenea, la care, adeseori, se adaugă și orgoliul, ne țin blocați în ignoranță și într-un surogat de viață din care nu ieșim decât cu vânătăi pe suflet și un noian de regrete.

Nu este o tragedie să recunoști, față de tine însuți, în primul rând, că nu știi ce este cu adevărat iubirea și apoi să te străduiești să o cercetezi. Nu cercetarea este dificilă, ci dificil este să trezești curiozitatea și abnegația de a studia cele mai importante aspecte ale vieții, fără de care nu vom putea muri împăcați și senini!

Transfigurarea – cheia transformării

Astăzi, cu ocazia zilei internaționale a femeii mă adresez bărbaților. Astăzi transfigurăm cu ușurință Femeia, vedem tot ce este mai frumos în ea, o vedem ca pe o adevărată Forță Cerească. În restul zilelor, trebuie să o ajutăm să devină așa cum o vedem astăzi – sublimă, cutezătoare, fascinantă, sensibilă, întruchipare a bunătății! Tocmai din cauza sensibilității lor, femeile sunt extrem de complexe, adeseori confuze, temătoare, neputincioase, capricioase, ca să nu spun chiar de-a dreptul răutăcioase. Transfigurarea noastră continuă le creează cadrul necesar transformării. Transfigurarea noastră, prețuirea și iubirea noastră le ajută să devină conștiente de tot ceea ce este mai frumos și sensibil în ele. Transfigurarea noastră, mereu înnoită, le ajută să-și depășească temerile, să-și înțeleagă sufletul și menirea. Pentru noi nu este dificil să le transfigurăm, mai dificil este să ne menținem această transfigurare până când ele reușesc să devină așa cum le-am văzut într-un moment copleșitor de iubire! Vă provoc să vă mențineți transfigurarea de astăzi pentru tot restul anului!

O, primăvară frumoasă!

O primăvară frumoasă vă doresc tuturor și fie ca speranțele de iubire să vă fie împlinite. Prima opțiune să vă fie mereu, în orice împrejurare vă veți afla, iubirea plină de bunătate. Suntem creați din iubire, suntem născuți pentru a dărui iubire. Un zâmbet, o vorbă bună, o mângâiere, o privire plină de compasiune, un gest de tandrețe sunt darurile pe care le putem oferi zi de zi, daruri care ne vor îmbogăți sufletește și ne vor ferici. Putem simți toate acestea cu predilecție în zilele de primăvară însorite, așa cum este și ziua de astăzi. Vă îmbrățișez cu infinită iubire!

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén