Fiecare simte altfel sufletul, fiecare doreste să-și simtă sufletul! Fiecare este mulțumit și împlinit doar prin sufletul său; fiecare își vrea sufletul împlinit și fericit.

Să vedem ce fel de om ești în funcție de ceea ce te însuflețește! Ce anume te face să te simți viu, să te simți dinamizat, împlinit, fericit!

Pentru marea majoritate a oamenilor sufletul este strîns legat de materie. Au sufletul atît de mult lipit de materie încît nu pot concepe existența lui în afara unui suport material. Pentru marea majoritate a oamenilor sufletul se simte cît de cît dinamizat doar prin aportul unor substanțe din lumea exterioară. Cei mai mulți oameni pentru a se însufleți recurg la consumul unor substanțe. Diverse alimente, alcoolul, cafeaua, tutunul sînt substanțele de care au nevoie pentru a-și trezi cît de cît sufletul sau altfel spus pentru a „se simți bine”. Fără aportul de substanțe dinamizatoare, sufletul le rămîne amorțit și plat.

Dacă nu este vorba de substanțe pe care să le consume, atunci trebuie să fie măcar niște lucruri deosebite pe care să le posede. Mulți se însuflețesc și se simt fericiți atunci cînd își cumpără ceva nou sau mai ales atunci cînd primesc cadouri valoroase. Oricum, pentru toți aceștia însuflețirea este strîns legată de lucrurile materiale. Pentru ei contează foarte mult ce consumă și ce posedă.