iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Ceea ce nu știi

Ceea ce nu știi poate să fie de multe ori ceea ce te protejează, ceea ce îți dă curajul și puterea de a realiza fapte mărețe. Se spune că din punct de vedere aerodinamic bondarul nu are cum să zboare. Însă bondarul nu știe acest lucru și tocmai de aceea zboară și ornează tabloul grădinilor înflorite cu bîzîitul său grav.

Este adevărată și afirmația care spune că a cunoaște înseamnă a avea putere. Sînt mii și mii de exemple care pot să susțină  această afirmație, dar eu vă invit acum să vă gîndiți cît de cît și la varianta în care ați putea fi mai fericiți dacă nu ați cunoaște unele lucruri. Desigur, o asemenea perspectivă este prost văzută în lumea noastră, în care s-a dezvoltat dragostea de putere în loc de puterea dragostei. Politica struțului a fost rezervată doar celor slabi și lași, însă de multe ori este bine să nu vrei să afli pînă la capăt unele lucruri. Se pot rezolva mai ușor unele probleme dacă le lași învăluite de mister. Știu că nu e ușor să lași lucrurile suspendate, să nu ceri să fie exprimate cuvinte, cînd oricum se subînțelege totul. Bucuriile pot avea o savoare mai mare dacă nu sînt îmbrăcate în cuvinte. La fel și durerile vor putea fi mai ușor sublimate dacă nu ajung să fie exprimate în cuvinte, care să se rostogolească prin canalele noastre auditive în hrubele creierului și ale sufletului.

Este bine ca din cînd în cînd să medităm asupra faptului că tot ceea ce nu știm împreună cu tot ceea ce știm, formează TOTUL și acest TOT este chiar aici și acum în noi și în afara noastră. Dar ce-ar mai putea însemna înăuntru sau afară, cunoaștere și necunoaștere cînd inima contemplă TOTUL?

Previous

Zile (zi-le) de început de primăvară

Next

În așteptarea unui miracol

1 Comment

  1. Nera

    S-ar putea sa aveti dreptate… pe de o parte, pe de alta parte – problema cred ca nu se pune la a sti sau a nu sti ceva, ci la felul cum intelegi, primesti si accepti acel ceva… caci de multe ori cand vrem sa stim un adevar – el ni se arata, dar nu stim ce sa facem cu el mai departe… Esti pregatit sa-l primesti cu increderea si inocenta unui copil? Daca nu … mai bine doreste-ti sa nu-l afli…

    Si da … probabil acum as fi fost mai fericita daca Mos Craciun ar fi existat cu adevarat… sau Zana Maseluta…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén