iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Faptele iubirii

Vă invit pe toți să trecem la o mai bună transpunere în viața de zi cu zi a iubirii. Să trecem de la gînduri la vorbe și de la vorbe la fapte! Chiar dacă mă credeți idealist sau chiar utopic, am ferma convingere că, dacă am începe să ne manifestăm cu mai multă iubire, am reuși să transformăm țara și poate chiar întreaga lume. Nu ne costă nimic, nu ne trebuie capital străin sau autohton, nu ne trebuie avize sau cine știe ce autorizații, ne trebuie doar o atitudine interioară bazată pe suflet, pe iubire, pe compasiune, pe înțelegere și pe respect reciproc, pe omenie, pe ceea ce avem mai înalt și uman în noi. Este suficient să începem prin a fi mai atenți cu exprimarea iubirii față de cei apropiați, față de frați și surori, față de vecini, față de prieteni și să ajungem să ne exprimăm cu iubire pînă și față de colegii de serviciu, față de cei pe care îi întîlnim pe stradă, față de cei pe care îi privim la televizor, îi ascultăm la radio sau îi întîlnim pe internet – față de toți.

Exceptînd perioadele în care sînt îndrăgostiți, chiar și între doi iubiți faptele iubirii, cuvintele iubirii, gesturile iubirii sînt cam rare. Eu cred că dacă am înmulți gesturile iubirii, cuvintele iubirii, faptele iubirii, gîndurile pline de iubire am reuși să ne tranformăm pe noi și pe ceilalți, am reuși să devenim extrem de bogați. Ar fi țara plină de turiști pentru că toți ar vrea să vină să simtă pe pielea lor un climat de iubire, să respire un aer îmbogățit de tandrețe și compasiune, de sinceritate și dăruire sau cel puțin de respect și omenie.

Concret, vă propun ca măcar în fiecare duminică să fim mult mai atenți în exprimarea iubirii. Să fim darnici în gesturi de tandrețe, în cuvinte frumoase, în fapte pline de iubire. Măcar duminica să dăruim celorlalți mai multă înțelegere, să evităm orice supărare, orice cuvînt urît, orice reproș. În această zi a iubirii să urmărim să iertăm și să cerem iertare.

Și mai concret, vă propun să vă cumpărați un caiet și în fiecare duminică să scrieți în el o declarație de dragoste  față de Dumnezeu. Dacă în vreo duminică nu simțiți să scrieți nimic, nu aveți nici un cuvînt e suficient să scrieți doar „te iubesc!” sau să desenați o inimă sau să vărsați o lacrimă și să semnați sub ea. Spuneți-i cum simțiți dragostea față de EL. De asemenea, dacă vă este greu să exprimați în mod direct o declarație de dragoste față de un anumit om, atunci scrieti-o în caiet fără să fie nevoie ca el să ajungă să citească ceea ce ați scris. Chiar este un exercițiu foarte valoros să scrieți aceste declarații de iubire. Spuneți părinților, fraților și surorilor voastre că îi iubiți. Facem prea rar acest lucru!

Haideți să facem ca într-adevăr măcar ziua de duminică să devină ziua iubirii, ziua iertării, ziua în care să ne îmbrăcăm sufletul în hainele cele mai frumoase, să le îmbăiem în iubire, să le îmbrăcăm în cuvinte de dragoste, în gesturi de tandrețe, să fim cu adevărat iubitori, buni și frumoși! Să trecem la fapte! Voi relua acest articol de-acum în fiecare duminică în care voi avea acces la internet. Răspîndiți-l și voi … să începem o revoluție a iubirii!

Previous

„Suflete pereche”

Next

La mulți ani fericiți!

4 Comments

 1. Calin Eugenia

  Nu ne cunoatem , am aparut si eu , maturisesc ca nu sunt o evlavioasa . Cred In Dumnezeu , incerc sa fiu o persoana corecta , nu fac rau nimanui , si imi iubesc apropiatii
  Dar acum iubesc si un barbat , dar nu putem sa fim niciodata impreuna Voi incerca sa aflu de la bunul Dumnezeu ce ar trebui sa fac Acum ma alatur voua , si voi merge catre Dumnezeu M anumesc Eugenia
  va multumes , si va rog primiti-ma printre voi
  Nu doresc sa public gandurile si trairile mele , numai voi ve-ti fi prietenii mei

 2. francesca

  Dragă Cristian îți mulțumesc foarte mult că ai încercat să răspândești iubirea între noi și să ne duci către o eră a păcii și armoniei.Sper ca toți oamenii să citească site-ul acesta ,să înțeleagă ”ARTA DE A TRĂI”,și să o pună în practică la fel cum voi face și eu. MULȚUMESC FOARTE MULT!

 3. angelica

  Iisuse, imi esti drag
  Si te astept si-n al meu prag!
  Te tii de cuvint Cristian si-ti multumesc. Sa ai Sarbatori cu pace, bucurie, iubire !
  Craciun Fericit !

 4. Draupadi

  Astazi am inceput cu mine, sa aduc lumina prin rugaciune si iubire….fiind bine cu mine, pot fi bine cu oricine….M-am gandit apoi la parintii mei carora foarte rar le spun ca-i iubesc…le-am deschis poarta inimii ,i-am primit si le-am spus ca ii iubesc si-i voi iubi mereu, simt recunostinta dar si o profunda durere deopotriva… vine de la un trecut trist a caror rani nu s-au vindecat deplin nici la mine, nici la ei…

  Va imbratisez si va indemn sa manifestati iubirea celor care merita si cat sunt inca in viata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén