iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Matematica vieții fericite

Fericirea este și un rezultat al matematicii vieții. Aduni bucuriile, scazi suferințele. Chiar și numai cu o jumătate de cerc poți să fii fericit – rotindu-l îl poți transforma într-o sferă. Oricît de mic ar fi unghiul tău de vedere tot este destul de vast dacă te îndepărtezi cît mai mult de origine, zburînd în largul lui. Cînd unghiul de vedere îți este mic, măcar privește departe, foarte departe și vei cuprinde în viziunea ta ceva mai mult. Rezolvînd limitele unor stări poți să știi exact cît reprezintă valoarea bucuriei tale, valoarea răbdării tale, valoarea dăruirii tale, iar în unele cazuri poți să vezi că limitele sînt de fapt infinite, nu te mărginește nimic altceva decît infinitul. Integrînd trecutul poți constata pe ansamblu că viața ta a fost totuși frumoasă: soarele ți-a zimbit de multe ori, cerul înstelat te-a inspirat, vîntul te-a mîngîiat, apa te-a reflectat, pămîntul te-a hrănit. Și toate acestea rezolvînd o simplă integrală definită. Și dacă te lași inspirat să duci limitele acestei integrale de la minus infinit la plus infinit poți integra întreg Universul. Doamne, ce minune să ajungi să cuprinzi totul! Mai poți folosi înmulțirea pentru a deveni bogat în virtuți și apelînd apoi la împărțire le poți dărui celorlalți. Dacă ai ajuns să fii tangent cu o rază de iubire, las-o să devină chiar axul vieții tale pentru că te va umple cu lumină și o să-ți pierzi conturul de cerc izolat.

Fii coplanar cu toți chiar dacă aspiri la cel mai înalt plan!

Nimicul zici că nu te poate încurca cu nimic, dar cînd un zero ajunge la numitor îți dai seama că ordinea acestei lumi, oricît de vastă și infinită ar fi, nu poate cuprinde nedefinitul. Tot matematica ne spune că negativul nu are rădăcini. Negativul nu poate avea rădăcini decît în imaginarul unei minți complexe. Doar ceea ce este pozitiv are cu adevărat rădăcini! Apoi, viața te mai învață că dacă ești puțin îngăduitor chiar și iraționalul își poate găsi un rost în viața ta și-ți poate fi de folos la ceva.

Așa-i că e mai fericită viața dacă știi puțină matematică?!

Acum o problemă amuzantă 5+5+5=550 Este suficient să adăugați un singur semn matematic și relația devine adevărată. Succes!

Previous

Puterea creatoare a minții

Next

Perspicacitate

4 Comments

  1. Cristian Ţurcanu

    Solutia Oanei este corecta. Felicitari. Semnul minus – asezat un pic oblic transforma unul din cele doua + -uri in cifra 4 si astfel relatia devine corecta.

  2. Oana

    La primul semn (+) ii mai pun o liniuta si-l fac 4 . Rezulta : 545+5= 550 q.e.d. 🙂

  3. Cristian Ţurcanu

    nu se inlocuieste nimic… 🙂

  4. Gabriela

    5+5+5=5+5+5(inlocuim 0) 🙂 chiar amuzant

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén