iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Odihna minții

Este bine ca din cînd în cînd să ne facem timp pentru a nu gîndi.

Simți că nu gîndești doar atunci cînd ceea ce faci, faci cu pasiune, cu suflet, cu bucurie! Însă în orice altă situație mintea este foarte solicitată pentru a crea comptaibilitatea cu ceea ce faci, pentru a susține tot ceea ce este necesar în îndeplinirea sarcinilor pe care le faci din obligație și nu din plăcere. Astfel, mintea ajunge să fie suprasolicitată și este necesar să o odihnim din cînd în cînd. Modalitatea prin care o putem odihni este să ne găsim o activitate care să fie eventual destul de diferită de profesia pe care o avem și căreia să-i acordăm cu bucurie atenția necesară. Este de preferat să fie o activitate în care mintea să nu aibă un rol prea important. Este necesară o activitate în care să ne implicăm mai mult cu trupul și cu sufletul și să fie totuși o activitate creatoare. A merge la o bere cu prietenii, a privi la televizor, a ieși la o bîrfă nu sînt activitățile cele mai recomandate pentru a ne odihni mintea.

Ne odihnim cu adevărat mintea și îi asigurăm o stare de sănătate timp îndelungat, dacă avem o sferă de activități ceva mai largă. Cu cît avem mai puține direcții în care ne folosim mintea, cu atît devenim mai predispuși în timp la bolile degenerative ale sistemului nervos. Bărbații sînt mai predispuși la bolile degenerative ale sistemului nervos decît femeile. Bărbații au o  sferă de activități mai îngustă decît femeile, bărbații au atenția focalizată pe mult mai puține lucruri decît femeile. Femeile au adeseori un serviciu, care nu este neapărat o expresie a pasiunii lor, iar pe lîngă acel serviciu au în grijă și toate cele legate de familie, de casă, de copii și ele știu să facă separarea acestor preocupări între ele. Femeile acordă atenție și trupului și sufletului mult mai mult decît o fac bărbații și aceste obiceiuri se pare că le protejează împotriva bolilor degenerative ale sistemului nervos.

Recomandarea mea este să ne găsim modalități recreative cu adevărat creative, activități în care mintea să fie pe plan secundar, iar trupul și/sau sufletul să joace un rol important în realizarea acestora pentru ca astfel să ne odihnim mintea și să o păstrăm sănătoasă. Mult succes!

Previous

Faptele iubirii

Next

Bucuriile bune

2 Comments

  1. angelica

    Frumosul….frumosul de-l privim / mintea ne-o oprim.
    Costinel, ne-am plimbat si noi cu tine ..reusita realizarea ta . Si inspirata !
    Eu…sunt o visatoare si mereu as privi cerul si mi-as umple ochii de senin , de culoare si uneori, de picaturi de ploaie.

  2. Micul Prinţ

    ….momente frumoase…să vă încânte sufletul….gând la gând…cu bucurie!
    http://www.youtube.com/embed/1OdUx_LmIBY

    O zi superbă tuturor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén