iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Agonisind lumină

De astăzi, pentru majoritatea românilor a început Postul Mare. Cel puțin teoretic! Nu vreau să vorbesc prea mult despre beneficiile postului. Există multe materiale valoroase despre post publicate pe internet. La ora actuală există chiar și studii medicale temeinice care vorbesc despre beneficiile postului. Mă întreb cum de am ajuns ca omenire să ignorăm informații atît de importante despre noi înșine, despre propria noastră dezvoltare? Cum de tot mai puțini oameni țin post, pe măsură ce dovezile referitoare la beneficiile acestuia devin din ce în ce mai numeroase și mai bine documentate!? Eu vă recomand să țineți postul, după canoanele creștine și să țineți o zi pe săptămînă post complet, sau „negru”, consumînd doar apă.

Unul din beneficiile cele mai importante ale postului este că ne ajută să agonisim lumină! Ca oameni care aspiră la desăvîrșirea spirituală trebuie să adunăm cît mai multă lumină. A evolua spiritual înseamnă a aduna lumină, a spori lumina din noi. Și aici nu este vorba doar de o metaforă, este vorba de a face posibilă emisia luminii la nivel celular. (Citiți lucrările porfesorului Traian Stănciulescu despre metafizica luminii și ale biofizicianului A. Popp dacă vreți să aveți mai multe informații despre acest domeniu.)  A te hrăni cu plante înseamnă a te hrăni cu lumină. Plantele cresc cu ajutorul luminii, plantele înmagazinează lumină în celulele lor, iar atunci cînd le consumăm, lumina din ele pătrunde în noi. Oricine simte că devine mai luminos dacă ține post. Fața îi este mai luminoasă, lăuntric se simte mai luminos! Cu cît ne hrănim mai mult cu partea aeriană a plantelor, aflate în starea lor naturală, adică crude, cu atît agonisim mai multă lumină. Este cea mai simplă cale de a ne îmbogăți cu lumină, de a aduce lumină în interiorul ființei noastre. Dacă starea de sănătate vă permite, țineți această perioadă de post, țineți o zi pe săptămînă post negru și consumați frecvent alimente crude. Chiar și în acest sezon putem să consumăm multe tipuri de legume și fructe crude. Agonisiți lumină pentru a deveni luminoși. Agonisiți lumină pe orice cale, pentru că în lume este din ce în ce mai întuneric!

Previous

De gîndit

Next

Primăvara

3 Comments

 1. Anisa

  Ma bucura aceste comentarii! Si trezirile la lumina, la lumina si caldura sufletului!
  Nu demult am inteles istoria postului, si m-am felicitat! Mi-am zis, da trebuie sa fie adevarat: cand avem mai multa nevoie de hrana spirituala, fara sa ne dam seama, avem mai putina nevoie de hrana fizica…. Pentru moment am inceput postul dar timid… il incep incet, la ritmul meu pentru imi doresc sa fiu in acord cu mine insami, mintea, trupul si sufletul sa poata primi aceasta ‘intelepciune’ pe deplin cand pornesc pe acest drum.. astfel incat sa devina o placere, si nu o contrangere.
  Si cand inima si sufletul ne sunt calde, deci pline de lumina, ne simtim ‘plini’ de bucurie in interiorul nostru! E adevarat, experimentez aceasta traire aproape zilnic.. si imi doresc sa devina starea mea de spirit de zi cu zi!…
  Nici nu va imaginati cat de impliniti va puteti simti in aceste momente! Si cat de mult se inmulteste aceasta bucurie, aceasta lumina cand o impartasiti cu cei pe care ii intalniti in calea voastra!… Nu uitati, pe unde treceti, sa lasati prin gandul vostru o lumina aprinsa si calda… care sa-i ghideze si pe cei care dainuiesc inca in intunericul ignorantei… in tristetea de a exista pe pamant fara a fi aici si acum in clipa pura a fiintei!..

 2. Cristian Ţurcanu

  Va multumesc pentru incredere, va felicit pentru lumina!

 3. ANA GEORGESCU

  Va contrazic domnule Turcanu!Articolele dumneavoastra,de fapt,descopera faptul ca lumina incepe sa sporeasca si intunericul sa se indeparteze.Bucurati-va!Eu am dat din intamplare de acest blog( dar stim f.bine ca absolut nimic nu e intamplator! in aceasta viata) la inceputul acestui an .Si de atunci va citesc articolele.Am ajuns sa citesc f.mult din urma(am de recuperat,nu gluma!) si citesc comentariile lasate de diversi.F.frumoase.Din ce in ce mai frumoase. Cu acest prilej am descoperit ca exista oameni care rezoneaza,simt, gandesc ca si mine. M a regasesc in ceea ce se scrie aici.Toate lucrurile astea ma fac sa cred ca NU MI SE PARE,ca nu e o iluzie,ca ceva se schimba, ceva se misca spre lumina.Atatea suflete deschise ,regasite,atatea suflete trezite!Tot ce este crud (adica nealterat) este lumina!Se spune ca postul este renuntarea la hrana materiala si imbogatirea hranei duhovnicesti,Cum?Prin lumina!Atunci cand suntem flamanzi,suferinzi,bolnavi incercam prin toate remediile sa ne intremam.La fel si in post trupul ne slabeste prin privarea de hrana materiala si avem sansa sa ne intremam cu hrana spirituala!Cand oamenii reusesc sa descopere cat de benefic este acest lucru,cat de plina le este fiinta,cat de multa hrana primesc astfel, inseamna ca ei tin cu adevarat post.Slabind trupul se intareste sufletul.Cum?Cu lumina!Asta vom simti daca vom tine post!SI vom fi multi ptr ca….multi au inceput sa se trezeasca si si sa constientizeze ca numai spiritul luminat iti aduce linistea,pacea launtrica,fericirea si caldura cautata!Felicitari ! sunteti in categoria oamenilor care misca ceva luand atitudine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén