iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Cadouri neprețuite

Dăruiți zîmbete. Ce frumoși sînt oamenii cînd zîmbesc! Dăruiți zîmbete celor pe care îi cunoașteți, celor pe care nu-i cunoașteți. Acest cadou ajunge la ceilalți numai dacă mai întîi vi l-ați dăruit vouă înșivă!

Dăruiți iertare. Iertați-i pe cei care v-au greșit cu voie sau fără de voie. Iertați-i pe cei care v-au rănit cu intenție, iertați-i pe cei care nici nu știu că v-au rănit. Iertați-i pe cei care v-au cerut iertare, dar și pe cei care încă nu au făcut aceasta. Și acest cadou este mai ușor de oferit celorlalți, dacă mai întîi vi l-ați dăruit vouă înșivă, adică, mai întîi trebuie să vă puteți ierta pe voi înșivă.

Dăruiți îmbrățișări. Îmbrățișați-vă mai mult și mai des prietenii, cunoscuții, rudele. Întîrziați în îmbrățișare, nu vă grăbiți să vă desprindeți pentru a vă îndepărta. Acest cadou nu-l puteți oferi fără a-l primi totodată voi înșivă.

Dăruiți pace! Aduceți pace în sufletele care se-adună în jurul vostru ca oamenii înfrigurați în jurul focului. Ca să puteți dărui pace, trebuie să faceți mai întîi pace în sufletul vostru.

Dăruiți bucurie mîngîietoare! O mîngîiere poate să ne umple sufletul mai mult decît o mie de vorbe, mai mult decît zeci de cadouri. Cînd ai un necaz nu te mai gîndești decît la tine și la necazul tău, însă chiar dacă ai un necaz nu uita totuși de ceilalți și bucură-i! Putem dărui bucurie fără să avem bucurie în noi. Mai ușor treceți peste un necaz, căutînd să trăiți bucurii alături de alți oameni, decît să vă plîngeți în singurătate.

Previous

Sărbători fericite!

Next

Un An Nou Fericit!

2 Comments

  1. ANA GEORGESCU

    De exceptie acest articol! Nu as vrea sa ma mai desprind din imbratisarea de care vorbesti! Traind asta, nu mai pot decat sa zambesc! Bucuria mea sunt… ei si, ACUM, inteleg ca zambetele lor sunt…zambetele MELE!

  2. Bagal...

    este nepretuit acest articol…
    multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén