iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Fii tu însuți

Un om ajunge la maturitate psiho-mentală din momentul în care înepe să devină el însuși și are putere să-și exprime propria identitate în mijlocul celorlalți. Tendința generală în zilele noastre este aceea de a fi la fel cu ceilalți, de a te alinia la niște standarde și modele. Suferim de mimetism social cronic. Este absurd, este o imensă prostie, este de-a dreptul nerușinare să îndemni oamenii să se alinieze la anumite modele arbitrare. Din această imensă prostie socială fiecare se poate trezi, fiecare își poate lua viața pe cont propriu, fiecare își poate afirma propria identitate. Nu căuta să fii diferit, așa cum dintr-o altă imensă prostie a apărut un curent social contrar celui dintîi. Doar FII TU ÎNSUȚI! Ai curajul de a-ți găsi și afirma propria personalitate. Nu mai căuta să urmezi tendințele impuse de ceilalți, pentru că așa ceva este o inepție și o absurditate. Fii tu însuți pentru că nimeni nu este ca tine. Fiecare om este unic. Fiecare om poate fi frumos, dacă are o stare interioară potrivită. Nu trebuie să-ți spună ceilalți cîte kg să ai, cum să te îmbraci, cum să-ți zugrăvești casa ș.am.d. Găsește-ți propria identitate și ține cont de ea. Mai degrabă trădezi „moda” decît să te trădezi pe tine însuți. Mai degraba refuzi să asculți lumea decît să refuzi să-ți asculți propria inimă. Mai degrabă ești singur, dar autentic, decît „cineva”  într-o mulțime anostă și ineptă.

Este timpul să ne maturizăm, să ne găsim propria identitate, să învățăm să ne ascultăm inima și să înțelegem odată pentru totdeauna că fericirea este în noi, fericirea nu ți-o dă nimeni. Lumea nu-ți va da nimic niciodată, decît, eventual iluzii, pe care, oricum, le vei plăti la un moment dat cu prețuri reale. Prindeți curaj și afirmați-vă propria ființă. Urmați-vă propriile aspirații benefice. Fiți voi înșivă!

Previous

Mărire și cădere

Next

Adevărat a înviat!

4 Comments

 1. Cristian Ţurcanu

  Adevărat a înviat! Am scris un nou articol ca urmare a rugăminții tale. Iar cuvinte de ale mele despre Iisus mai găsești răsfoind arhiva revistei Arta de a trăi magazin. Putem adăuga și ADEVĂR, pentru că există, într-adevăr!

 2. marlena

  pt ca tot au fost sarbatorile pascale ,m-ar bucura sa citesc cateva ganduri personale pe care le ai despre IISUS. multumesc
  si…..mi-ar placea ca la motto site sa adaugi si …..ADEVAR!
  pt ca EXISTA…..
  HRISTOS A INVIAT !

 3. Cristian Ţurcanu

  Nu exista nimeni care sa se cunoască pe sine în totalitate. În viață există însă momente cînd ȘTII foarte bine cine si ce ești, ce si cum ai vrea să faci. În astfel de momente chiar trebuie să fii cît mai autentic și să urmezi calea inimii tale fără șovăială. În rest va fi întotdeauna o fărîmă de îndoială, va fi ezitare, va fi nesiguranță, va fi confuzie. Cel mai adesea nu vei ști ce vrei cu adevărat și în ce direcție să te îndrepți. Pentru nimeni nu sînt cu adevărat clare și limpezi căile inimii. Unii le urmează fără să știe, alții își amintesc ce au simțit în momente de grație. În mod normal nimeni nu ște exact cine este si ce este. Dar poți să aspiri să afli!

 4. Claudiu

  Ca sa fii tu însuţi ar trebui să ştii cine sau ce eşti. Cei mai mulţi oameni nu-şi pun o astfel de întrebare, unii cred că ştiu, alţii puţini ştiu la nivel intelectual, iar cei mai puţini ştiu pentru că au trăit identificarea cu fiinţa lor reală.
  Dintre cei care nu ştiu, unii nu întreabă, alţii nu caută, cei care caută se pierd în hăţişul teoriilor, iar când găsesc metoda practică nu au curajul să o pună în aplicare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén