iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Iertarea

Se spune că în momentul trecerii, atunci cînd plecăm din această lume, în marea lui bunătate, Dumnezeu ne iartă o mare parte din greșelile pe care le-am făcut de-a lungul vieții. Totuși, este bine să știm că nu ne poate ierta ceea ce noi nu am iertat celorlalți și, mai ales, nu ne poate ierta ceea ce nu ne-am iertat nouă înșine. Este deci, foarte important să iertăm și să ne iertăm pe noi înșine cît încă mai putem să facem aceasta.

Previous

Pacea interioară

Next

Capcana de a ști

1 Comment

 1. Mica

  Hehe, Doamne, cum lucreaza iubirea…
  Aseara am citit articolul tau, iar in dimineata aceasta, in clubul 5AM din care fac parte, ne-a fost prezentata o resursa exact cu aceeasi tema. Este vorba despre videoclipul:
  David Brooks: Ar trebui să trăieşti pentru CV… sau pentru epitaf?

  Si… un extras din videoclip, care mi-a mers la inima:

  Reinhold Niebuhr a reuşit să caracterizeze confruntarea celor doi într-o viaţă completă, astfel: ,,Nimic din ceea ce merită făcut nu poate fi realizat într-o viaţă; de aceea trebuie să fim salvaţi de speranţă. Nimic din ce-i adevărat, frumos sau bun nu are sens în contextul istoric imediat; de aceea trebuie să fim salvaţi prin încredere. Nimic din ce facem, oricât de virtuos, nu poate fi făcut de unul singur; de aceea trebuie să fim salvaţi prin iubire. Nici un act nu e chiar atât de măreţ privit din prisma prietenului sau al altcuiva. De aceea trebuie să fim salvaţi prin forma finală a iubirii, care e iertarea.”

  Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén