iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Lucrări nevăzute

Cu siguranța ați avut zile în care nu v-ați simțit nicicum, zile în care nu puteați să spuneți că sînteți fericiți sau triști, zile în care nu erați obosiți, dar nici plini de vitalitate, zile în care nu erați nici adormiți, nici treji, zile în care aveați senzația că sînteți oarecum suspendați. În astfel de zile este bine să nu forțăm nimic. Trebuie doar să ne abandonăm și să așteptăm, pentru că în astfel de zile, Universul, pe căi numai de el știute, ne regenerează. Este ca și cum am trece printr-o perioadă de revizie. Să nu tulburăm lucrarea care se face în noi și prin noi, forțîndu-ne să simțim ceva în astfel de zile. Dacă avem răbdare, în scurt timp ne vom simți ca și noi, animați dintr-o dată de vechi idealuri sau de idei noi, ne vom simți plini de încredere, plini de viață, plini de entuziasm. Revizia s-a realizat cu succes! Aveți, deci, răbdare în astfel de zile și ajutați să se facă lucrarea, rugîndu-vă mai mult, abandonîndu-vă mai mult în mîinile lui Dumnezeu.

Previous

Bucuriile bune

Next

Faptele iubirii

3 Comments

 1. Maria

  Au trecut ani de zile in care am „predicat” despre valori, atitudine, caracter etc… Am fost testata cu privire la fiecare din aceste aspecte… am cazut, m-am ridicat, am reusit si de la capat… Acum, in 2013, viata a facut astfel incat sa ma retrag partial din viata sociala si sa experimentez altfel, in interior… Intr-adevar, citind articolul tau, Cristian, mi-am dat seama ca a fost perioada mea de regenerare care se apropie de sfarsit. Nu mai simt aproape deloc nevoia sa „predic” 🙂 Vreau doar sa fiu… atat si nimic mai mult.
  Va imbratisez 🙂

 2. Anisa Manescu

  Draga Cristian,
  Si eu trec prin astfel de moment in prezent. un moment de revizie…? poate da, poate nu; nu stiu. si stiu ca incepând cu acest moment am nevoie sa fac o schimbare in viata mea. poate chiar una radicala. ramâne de vazut. pentru moment nu vreau sa ma mai lupt: cu mine, cu cei din jur, cu morile de vânt. am obosit. am nevoie sa ma regenerez, sa imi regasesc curiozitatea, sa fac o pauza. asa este, sunt cu ochii deschisi, dar închisi in mine. adormita, fara motivatie. dar am energia de a face altceva. voi gasi… dupa momentul de revizie! 🙂

  „Viata este scurta, asa ca iubeste viata. Fii fericit si zambeste intotdeauna. Traieste frumos si aminteste-ti: Inainte sa vorbesti, asculta! Inainte sa scrii, gandeste! Inainte sa ranesti, simte! Inainte sa urasti, iubeste! Inainte sa renunti, incearca! Inainte sa mori, traieste!” – (William Shakespeare)

  „Incepi sa faci ceea ce e necesar. Apoi faci ceea ce e posibil. Si, dintr-o data… faci imposibilul!” – Saint Francis of Assisi

  „Nu pe ape moarte vreau să visez pământul, ci pe stânci zdrobite de îmbrăţişări de spume.” – Emil Cioran

 3. Draupadi

  Multumesc….E una din ideile forta care ma va insoti de acum inainte: abandon si rugaciune …. a ajuns cand trebuie in sufletele noastre….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén