iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Prea multă politică!

Atît timp cît miniștrii noștri recunosc cu nonșalanță că orice decizie mai importantă pe care vor să o adopte depinde de aprobarea FMI, despre ce suveranitate mai vorbim? Unde mai sîntem ca și țară, ca și popor? Are vreo unul curajul să ne mai spună deschis unde ne situăm și către ce ne mai îndreptăm? Atît timp cît politica a devenit o sursă de îmbogățire sau un paravan protector este clar că ea nu se mai adresează tuturor, ci doar unora care au parte de „susținere” adecvată. Trăim într-o țară anormală și din motiv de politică. Prea multă energie investită în politică. Prea multe dezbateri, lupte epice, grotești, pe teme politice. Este un exces de discuții pe această temă. Politica a devenit cu adevărat toxică.

Dacă s-ar rezerva spațiu în mass-media pentru a discuta despre surse de energie alternative, dacă atenția oamenilor ar fi canalizată cumva pentru a dezbate cu aceeași persistență și „pasiune” un alt domeniu decît cel politic, probabil am ajunge la realizări uimitoare. Dacă am canaliza o parte din resursele pe care le avem în discutarea unui mod de viață sănătos, în loc să discutăm despre politică, am ajunge la rezultate remarcabile. Dacă politica ar trece undeva într-un plan cu totul secundar și ne-ar mai aminti că există doar în anii electorali, în rest, fiind centrați pe înțelegerea și găsirea unor soluții de ameliorare și chiar de îmbunătățire a comuniunii cu natura sau de a călători în spațiul interstelar, cu siguranță am fi mai fericiți și mai sănătoși. Politica trezește ce este mai urît în oameni: orgoliul, dușmănia, lăcomia, ura, zgîrcenia, trădarea, viclenia și altele din aceeași clasă de „virtuți”. Este prea multă politică în centrul atenției noastre! Este prea multă dezbatere politică în mass-media, pe terase, în parcuri sau pe alei. Mă tot întreb cînd și cum ne-a fost furată viața? De ce nu am dezbate cu aceeași efervescență aspecte legate de sănătate sau frumusețe, sau iubire! Cum Dumnezeu de am ajuns să discutăm toată ziua despre politicieni!? Așa ceva nu este normal și nu aduce nimic bun! Dacă așteptăm ca politica să însănătoșească țara și să aducă prosperitate e ca și cum am accepta că sîntem infantili și ne merităm soarta. Părerea mea este că vom deveni mai sănătoși ca și popor în momentul în care dezbaterile politice se vor retrage în plan secundar, în momentul în care centrul atenției în mass-media nu-l vor mai ocupa politicienii, ci oamenii cu adevărat străluciți dintr-un domeniu benefic de activitate.

Dragii noștri politicieni, vă rugăm, înțelegeți odată cu lumea merge și fără voi, că lucrurile pot să funcționeze și fără voi, că Natura își are legile și mecanismele ei de dezvoltare și autoreglare. Orice comunitate umană își poate găsi echilibrul și se poate autogestiona eficient pe baza unor legi și principii înnăscute, naturale și cu adevărat umane. Chiar nu sînteți buricul pămîntului, iar noi nu mai avem nevoie de circ!

Previous

Omul sfințește locul

Next

Lumina

1 Comment

  1. Claudiu

    Degenerarea continua a rasei umane este explicaţia mea pentru nebunia care ne inconjoara. Orgoliul nu se preocupa de binele celorlalti. Puterea este drogul suprem. Masele proaste si prostite generatii la rand nu mai stiu sa iasa din vartej, nu au puterea sa inchida televizorul. Evolutia si progresul asociat chipurile ei sunt de fapt decadere si distrugere. Umanitatea nu evolueaza, ci involuează. Conspiratorii universali au folosit marile secrete doar pentru a dobandi puterea de a controla masele. Un popor care se lasa prostit ajunge prost de-a binelea, dator vandut si fara un viitor pentru copiii sai.
    Politicienii sunt doar imaginea televizata a lipsei de idealuri, de moralitate a acestei naţii. Ma rog, a celei mai mari părţi a sa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén