iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Lumina

Chiar dacă nu sîntem ca fluturii de noapte, totuși, și noi, oamenii, sîntem atrași de lumină. Mereu ne îndreptăm spre lumină, o căutăm mereu. Fie că este vorba de luminița de la capătul tunelului, fie că este lumina unui far, fie că e lumina lunii, a soarelui sau a unui foc, de fiecare dată cînd o vedem, ne simțim bine, ne simțim atrași de ea, faptul că o vedem ne dă siguranță. Lumina trezește speranță și încredere. Lumina ne însuflețește, ne vindecă, ne face fericiți. Lumina unui surîs ne binedispune, lumina unui sărut ne înfioară, lumina unui cuvînt bun ne înalță, lumina unei mîngîieri ne umple de bucurie. Lumina din ochii celui pe care  îl iubești te face să plutești, să uiți de somn sau mîncare, de gînduri sau vorbe. Lumina este bună la toate, mai ales lumina care se vede cu ochii închiși.

Bucurați-vă de lumină, dar dincolo de sensul metaforic să știți că lumina este adevărata noastră natură. Cînd dispar toate celulele și gîndurile, amintirile și visele, emoțiile și freamătul, rămîne doar lumina. Rămîneți mereu în lumină sau măcar cu ochii îndreptați către ea. Închideți ochii din cînd în cînd și urmăriți să simțiți lumina. Imaginați-vă iar și iar că vedeți o lumină puternică atunci cînd închideți ochii, pînă cînd veți ajunge să o vedeți în toată splendoarea ei, mai ceva ca soarele de pe cer. După ce ați ajuns să vedeți această lumină ea va fi bună la toate. De aici încolo viața voastră devine mult mai fericită, pentru că din perspectiva acestei lumini contrariile se unesc, spațiile se umplu, asperitățile se netezesc. După ce vi s-a arătat lumina din spatele pleoapelor, adică acea lumină pe care o puteți vedea cu ochii închiși ea vă va umple corpul și sufletul și toate vor deveni mai clare și mai ușoare. Lumina este și tratament și hrană, este și pace și forță. Viața se va împărți în două: cea de dinainte de a vedea lumina și cea de după apariția luminii.

Căutați lumina mereu. Puneți lumină în tot ce faceți. Și antrenați-vă iar și iar ca să puteți vedea lumina, care nu se vede cu ochii. Odată ce ați reușit aceasta, veți obține apoi tot ce vă doriți și vă este necesar. Cu toții ar trebui să fim învățați și îndemnați să descoperim mai întîi această lumină binecuvîntată a conștiinței, pentru ca tot ceea ce vom face apoi, să facem cu lumină și în lumină.

Previous

Prea multă politică!

Next

Lumina – aplicații

2 Comments

 1. monica

  foarte luminoasa emotie mi-ai daruit. multumesc 🙂 lumina sa fie

 2. Anisa

  Multumesc draga Crisitian pentru frumusetea luminii impartasite!…
  E minunat sa ne gandim la lumina, sa traim in lumina!… Ne face sa ne simtim ca niste nou nascuti 🙂 am constientizat de curând cat e de importanta lumina.. si o chem atat de des in mine, in fiinta mea… sa dainuiasca mereu in mine ca un far calauzitor… sunt ca un fluture in noapte mereu in cautarea unei mici luminite.. fie ea oricat de mica… si sa ma ghideze din interior spre culmile cerului infinit… spre culmile iubirii neconditionate… spre vise de visat si impliniri de implinit… dar lumina „din spatele pleopelor” o iubim si nu ne saturam de ea… de asta o cautam fara incetare… ne purifica, ne implineste, ne vegheaza in soapta…
  Cu mult drag
  in lumina,
  Anisa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén