iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Lumina – aplicații

Marea majoritate a misticilor l-a descris pe Dumnezeu ca fiind LUMINĂ. Desigur, au spus ca este și iubire, nemurire, spirit absolut, dar cel mai frecvent l-au descris ca fiind lumină. Iubirea a devenit foarte populară și mult dezbătută, însă despre lumină, ca și atribut dumnezeiesc fundamental, se discută mai rar. Totuși, lumina este la fel de binefăcătoare ca și iubirea, este la fel de importantă pentru dezvoltarea oricărui suflet, este poate cea mai nematerială manifestare a spiritului. Dacă iubirea poate fi exprimată doar parțial sau chiar mimată uneori, lumina ca și prezență a spiritului nu poate fi decît prezentă sau absentă. Ea ori este și atunci se manifestă în toată splendoarea ei miraculoasă, ori nu este.

Eu unul am devenit cu totul alt om din momentul în care am văzut lumina și am urmărit să trăiesc apoi mereu în lumină. Căutarea luminii este la fel de valoroasă și importantă ca și căutarea iubirii sau a înțelepciunii. Așa cum se recomandă să trăiți mereu cu iubire în suflet, există și recomandarea să vă simțiți mereu înconjurați de lumină. Simțiți-i și pe ceilalți cu care interacționați ca și cum ar avea o lumină puternică în interiorul ființei lor și ar fi mereu învăluiți în lumină. Atunci cînd beți apă, imaginați-vă că beți lumină, că vi se umple trupul cu lumină. Cînd mîncați, imaginați-vă că din hrana pe care o mestecați iese lumină. Cînd vă îmbrăcați, imaginați-vă că vă îmbrăcați cu lumină. Cînd stați la soare, imaginați-vă că lumina vă pătrunde în fiecare celulă a corpului și voi înșivă deveniți luminoși, strălucitori. Cînd vorbiți, imaginați-vă că sînteți învăluiți de lumină. Cînd cineva vă vorbește, imaginați-l ca fiind învăluit de lumină. Cînd sînteți bolnavi chemați lumina în voi. Lumina este cel mai bun suport pentru vindecare, este ceea ce face eficient orice tratament. Adormiți în lumină, treziți-vă în lumină. Amintiți-vă iar și iar de lumina misterioasă care vă înconjoară și pe care o purtați în același timp în suflet. Contemplați lumina care se vede cu ochii închiși și lăsați-o să vă inunde.

Previous

Lumina

Next

Viața se trăiește în direct

3 Comments

 1. Cristian Ţurcanu

  Vezi tu, in timp ce eu spun LUMINA ma gindesc la Dumenzeu, in timp ce tu spui LUMINA te gindesti la Lucifer! Mai trebuie sa citesti din patristica si din vietile sfintilor pentru ca in multe locuri vei gasi afirmatia ca Dumnezeu este LUMINA. Daca te-ai fript cu ciorba nu trebuie sa sufli si in iaurt, Daca Lucifer este inger-cazut, dar stralucitor nu insemana ca nu ma mai gindesc la LUMINA lui DUMNEZEU! Zici ca nu vrei sa jignesti, dar folosesti cuvinte jignitoare! Dai exemplul citorva sute sau mii de oameni ca sa ponegresti o cale spirituala care a imbunatatit milioane sau zeci de milioane de oameni. Nu exista padure fara uscaciuni, dar eu prefer sa vad ramurile inverzite si puietii care isi fac loc sa creasca, nu ma uit doar la uscaciuni si spun ca padurea este uriciune. Eu as incheia cu un indemn mai plin de compasiunesau sau macar respect:

  Sa ne mintuim!

 2. Claudiu

  In timp ce tu te minti ca esti lumina si iti imaginezi chestia asta, cineva, care este renumit prin faptul ca era un far al Raiului si stapan al unui anumit soi de lumina, Lucifer, o sa aiba grija sa-ti distruga sufletul si sa-ti pierzi timpul distrugandu-l si pe al celorlalti. Fiecare dintre Sfintii din crestinismul ortodox au condamnat imaginatia, ca fiind modul in care tu te lasi prada diavolului si au binecuvantat si recomandat rugaciunea. Si ca totul sa fie ok, eu sunt o victima a ineptiilor pe care tu le imprastii si ti spun asta nu ca sa te jignesc ci ca sa te avertizez. Da am practicat yoga si am studiat-o in cele mai adanci forme. De ce? De prost. Vezi ca e plin netul de oameni care au patit fel si fel de chestii datorita ei.

  Sa va mantuiti!
  Sanatate!

 3. Indrani♥

  Prin gratia lui D-zeu,am avut aceasta revelatie in care ma vedeam,simteam,gustam,miroseam,atingeam,etc,deci cu toate simturile lumina divina din fiinta mea si am primit certitudinea ca noi suntem doar lumina divina,aceste trupuri ale noastre sunt doar ca niste haine care acopera temporar lumina din noi,am simtit chiar vibratia luminii divine care mi-a inundat toata fiinta mea si am stiut si am inteles ca aceasta lumina din noi este neutra,f.puternica fara nici un atribut din aceasta lume duala,aceasta lumina divina din noi doar ESTE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén