iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Viața se trăiește în direct

Tot ceea ce trăim rămîne impregnat în ființa noastră exact așa cum am trăit. Este un adevăr dur pe care puțini oameni îl conștientizează. În ceea ce privește trăirile pe care le acumulăm nu există posibilitatea să le retușăm, nu există posibilitatea să le anulăm sau să le înlocuim. Fiecare clipă trăită va rămîne în ființa noastră exact așa cum am trăit-o. Putem să le îngropăm sub țărîna groasă a uitării, dar chiar și acolo, în abisurile insondabile ale sufletului, ele vor rămîne așa cum le-am trăit. Este foarte important cum trăim fiecare clipă, este foarte important ce încărcătură vibrațională alegem pentru a impregna ceea ce ne este dat să trăim AICI și ACUM, clipă de clipă. Reluarea unui gest sau a unei acțiuni nu va anula prima realizare a acestora. Reluarea unei acțiuni va aparține unei alte clipe, unui alt timp. Viața se trăiește în direct și o singură dată. Nu există montaj, nu există retușări, nu există nici o posibilitate de a schimba ceea ce ai trăit la un moment dat.

Desigur, există posibilitatea de a face iar și iar anumite acțiuni pînă ajungem să le realizăm perfect. Există posibilitatea de îmbunătățire, dar aceste îmbunătățiri aparțin altor clipe din viața noastră. Faptul că la un moment dat faci mai bine un lucru decît altădată, nu anulează modul în care l-ai făcut prima data sau în dățile anterioare. Fiecare clipă este unică și poate fi trăită doar ACUM. Căința nu anulează ceea ce ai făcut greșit în trecut, însă poate aduce în tine energii ale BINELUI care să-ți dea libertatea de a trăi fără a mai fi influențat de greșelile trecutului. Iertarea nu anulează traumele pe care ți le-a produs cineva, dar te poate elibera de influența emoțională a acelor clipe din trecut, pentru a putea trăi CLIPA de ACUM cu ceva mai multă libertate. De asemenea, dacă ești iertat pentru greșelile pe care le-ai făcut, ești eliberat oarecum de consecințele vibraționale ale acelor clipe încărcate de acțiuni rele, dar ele vor rămîne, totuși, în tine. Cînd ierți, încarci CLIPA de acum cu atîta bine și frumusețe încît pot fi ocultate vibrațiile traumatizante ale clipelor din trecut. Cînd te căiești și ești iertat, CLIPA din acel moment devine atît de mare și luminoasă încît greșelile din trecut par a fi insignifiante, dar ele nu dispar. Cei care au iertat pe cineva din tot sufletul lor pot confirma că uneori le revin cam aceleași sentimente și emoții față de persoanele pe care credeau că le-au iertat. Să nu vă zdruncine acest lucru! Să nu ajungeți să credeți că de fapt nu aveți puterea de a ierta. Ba o aveți, dacă ați trăit măcar odată eliberarea plină de iubire față de acțiunile greșite ale cuiva, înseamnă că ați iertat, dar aceasta nu înseamnă că se anulează trecutul, ci doar raportarea la el. Apoi e bine să știți că dacă ați iertat odată, puteți ierta și a  doua oară. La fel și cei care au cerut iertare și au fost iertați, tot mai simt din cînd în cînd, în anumite condiții, sentimente de vinovăție, ceea ce înseamnă că nimic nu se anulează din ceea ce am făcut la un moment dat.

Este foarte important să trăim fiecare clipă într-un mod impecabil. Este foarte important să conștientizăm mai bine alegerile pe care le facem. Este important să prețuim fiecare clipă și să o înfrumusețăm la maxim. Odată ce a trecut, ea nu mai poate fi modificată. Trăiți fiecare clipă în lumină. Trăiți conștienți de faptul că ceea ce alegeți să simțiți, să spuneți și să faceți ACUM, așa va rămîne în eternitate. ACUM am ales să scriu aceste rînduri, tu ai ales să le citești. Să sperăm că și eu și tu am ales un mod sublim de a înfrumuseța un număr de clipe din viețile noastre – care deja au trecut! Să sperăm că vom fi mai atenți de acum cu fiecare clipă a vieții noastre. Merită să le lăsăm în urmă cît mai luminoase!

În încheiere o povestioară scurtă. Un copil cam obraznic este sfătuit de tatăl său să bată un cui într-o ușă de fiecare dată cînd face o faptă rea. După un timp ușa era plină de cuie. Copilul are un moment de trezire, privind la ușa plină de cuie, simte nevoia de a se îndrepta, se îngrozește de ceea ce îl va aștepta ca urmare a acțiunilor lui greșite și îl întreabă pe tatăl său ce ar putea să facă pentru a îndrepta lucrurile. Tatăl său îi spune: „pentru fiecare faptă bună pe care o vei face de acum încolo poți să scoți un cui din ușă.” Astfel, după un timp, mai scoțînd, mai punînd la loc cîte un cui ajunge să le scoată pe toate. Plin de bucurie îl cheamă pe tatăl său și îi spune: „Iată tată, am scos toate cuiele prin faptele mele bune, m-am îndreptat”. Tatăl său îi răspunde: „foarte bine fiule, este foarte bine că ai reușit să scoți toate cuiele prin faptele tale bune, dar totuși, iată cum arată ușa, plină de găuri!”

Previous

Lumina – aplicații

Next

Fericirea aduce succesul – nu invers!

1 Comment

 1. Indrani♥

  Stii ce esti?♥…
  Esti un manuscris al unei scrisori divine,
  Esti oglinda care reflecta o fata zeiasca.
  Acest univers nu este in afara ta.
  Priveste in tine;
  tot ceea ce vrei sa fii
  Esti.♥
  (rumi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén