iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Printre gînduri

Pășesc printre gînduri ca printre flori, cutremurîndu-mi sufletul deopotrivă de dor și de împlinire. La umbra unei fapte bune mă întind pe gîndurile moi, cu brațele larg defăcute, atît de larg încît degetele mi le strecor pe sub orizont în afara cerului și ascult cum tropăie prin piept lumina.

Nedumerite, celulele corpului se înfioară, presimt ele ceva, dar n-au nici o idee a cui e trena de lumină, ai cui sînt pașii care se aud, a cui e sărbătoarea care vine! În văzduh sunetele înfloresc, notele cad pe pămînt petale, strigăt de dor în suflet împlinit.

Aprins ca o torță luminez aleile care șerpuiesc prin grădina plină de emoții înflorite. Le mîngîi pe creștet ca pe niște copii și toate se-nalță în cerul azuriu. Doar eu și orizontul violet, cu marginea-i tivită de un zîmbet alb ne contemplăm reciproc! Pînă și în parcul de joacă al gîndurilor tinere e tot mai multă liniște, statui zîmbitoare, rouă zburătoare. Mi-e dor, mi-e atît de dor de mine…de tine….de infinit!

Previous

Toate-s noi și vechi sînt toate

Next

Ești ceea ce vrei să fii

3 Comments

 1. Cristian Ţurcanu

  “Noi trebuie sa devenim schimbarea pe care vrem s-o vedem in lume.” (Gandhi) Am preluat acest ultim rînd din comentariul tău Anisa de la articolul „Esti ceea ce vrei sa fii”. Începem cu noi! Să ne simțim liberi și plini de iubire în noi! Să devenim noi înșine mai buni, mai frumoși. Aceasta este ideea forță care se află la baza a tot ceea ce am facut de-a lungul anilor sub denumirea generică de „arta de a trăi”. Secretul transformării lumii se află în propria transformare. Nu trebuie să așteptam să se transforme lumea ca să ne ofere condiții mai bune, ci trebuie să ne transformăm noi ca să-i odâferim lumii ceva mai bun, o șansă de a fi mai bună. Ma regăsesc în tine Anisa. E un sentiment plăcut să stii că ceea ce te-a însuflețit atîția ani este intuit și împărtășit și de alte persoane! Mulțumesc!

 2. Anisa

  Lumina… sensualitate…. dor… mangaiere… caldura… si eu visez mai departe la o lume fara frontiere… o lume fara reguli…. unde fiecare e liber sa iubeasca si sa viseze!… haideti sa construim impreuna o lume mai buna, o lume mai frumoasa!… cu drag, anisa

 3. Bagal...

  ….e poezie pura…..in acest articol. Ma indeamna si mai mult la visare, la zbor printre nori si stele…..si-mi trezeste dorul pe care-l simt de cand ma stiu….
  Multumesc !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén