iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Ești ceea ce vrei să fii

În momentul în care nu vom mai aștepta de la ceilalți ceea ce avem nevoie, ne putem lua singuri, de exemplu, fericirea! Ne vom transforma mult și vom avea o cu totul altfel de viziune asupra vieții în momentul în care vom avea tot mai puține așteptări de la ceilalți. Dacă cineva nu vrea să meargă cu tine la un film, poți să te duci singur sau plin de voioșie îți găsesști altceva de făcut. Întristarea datorită faptului că ceilalți nu răspund așteptărilor tale este cea mai păguboasă. Ne fură viața! Să nu ne mai lăsăm păcăliți și să rămînem fericiți chiar dacă ceilalți nu fac ceea ce ne-am aștepta să facă. Bazați-vă în primul rînd pe voi înșivă și luați-vă singuri ceea ce se poate lua. Mă refer aici în special la bucurie și fericire. Acestea nu trebuie să vi le dea altcineva, vi le puteți lua singuri. La fel și sănătatea, vitalitatea, pofta de a trăi vi le puteți trezi de unii singuri. Respectul de sine și sentimentul de împlinire nu trebuie să depindă decît de instanța conștiinței de sine și nu de opinia celorlalți. Pe cît posibil căutați să depindeți cît mai puțin de aprecierile celorlalți pentru a vă simți bine. Fiți cu inițiativă și asigurați-vă singuri accesul la bucurie și fericire, prin ceea ce aveți înlăuntrul vostru. Chiar și într-o relație de iubire lucrurile sînt cu atît mai frumoase cu cît ai mai puține așteptări de la celălalt și mai multe de dăruit.

Previous

Printre gînduri

Next

Dăruiește, fii activ!

1 Comment

 1. Anisa

  Da este foarte adevarat! Si am inteles singura ca fericirea exista numai in launtrul nostru: o cautam in zadar acolo, undeva, tot mai departe!… era doar o amagire care ma intrista de fiecare data cand alergam tot mai tare sa o cuprind….

  fericirea este in jurul nostru si in fiinta noastra!

  DA! „Respectul de sine şi sentimentul de împlinire nu trebuie să depindă decît de instanţa conştiinţei de sine şi nu de opinia celorlalţi”! Mi-a luat timp sa inteleg acest lucru, dar e bine ca totusi mi-am dat seama si am pornit pe drumul meu in implinirea fericirii!..

  DA! „Întristarea datorită faptului că ceilalţi nu răspund aşteptărilor tale este cea mai păguboasă.” Da, egoul nostru ne impinge mereu sa cautam vina in altii… si sa ne victimizam…

  Va multumesc pentru asa ganduri frumoase si aceste adevaruri care ne deschid ochii spre mai bine! Dar forta si hotararea de a le face parte din viata noastra nu depind decat de noi insine!

  „Noi trebuie sa deveni schimbarea pe care vrem s-o vedem in lume.” (Gandhi)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén