iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Puterea tainică a complimentelor

Oricine primește complimente se simte mai bine. Un compliment sincer, venit din partea unei persoane pe care o admiri are o putere tainică de alchimizare interioară, îmbunătățindu-ți tonusul psihic și chiar starea de sănătate. Există studii care au evidențiat că sistemul imunitar este strîns legat de starea noastră de bine și de confortul psihic pe care îl avem, iar complimentele ne creează întotdeauna o stare de bine și ne ajută să atragem în ființa noastră energii pozitive cu multiple efetcte benefice. Nu fiți zgîrciți cu complimentele! Nici să bagatelizați gestul de a face un compliment nu este bine, dar atît cît puteți fi de naturali și sinceri exprimați complimente pentru oamenii pe care îi întîlniți. Spuneți-le ceva frumos din adîncul inimii. Nu vă costă nimic, dar beneficiile pentru celălalt sînt foarte mari. Chiar și cei care spun că nu prea îi interesează complimentele și că acestea nu ar avea vreun efect asupra lor, totuși, efectele binefăcătoare ale unui compliment se resimt mai devreme sau mai tîrziu chiar și în cazul acestora. Sînt extrem de rari oamenii care să fie complet insensibili la un compliment.

Un singur compliment din partea unui dușman este mai puternic decît o mulțime de complimente din partea lingușitorilor, din partea celor care vor să ne cîștige bunăvoința. Chiar și complimentele de complezență sînt binefăcătoare, atît pentru cel care le primește cît și pentru cel care le oferă. Atunci cînd faci un compliment, cel puțin atît timp cît rostești cuvintele, gîndești pozitiv și atragi asupra ta gînduri pozitive, care îți vor îmbunătăți starea de bine.

Femeile vor înțelege mai bine valoarea ce vreau să spun aici. Bărbații vor trebui să-l citească de mai multe ori și chiar dacă nu îl înțeleg ar face bine să înceapă să facă mai multe complimente oamenilor cu care se întîlnesc zi de zi. Nu este suficient să faci complimente doar la sărbători. Fă complimente în fiecare zi și fiecare zi va deveni o sărbătoare!

Previous

Modificările de comportament

Next

Credința

2 Comments

 1. dragos

  sa ne traiesti domnule Cristian Turcanu, citesc cu mare drag articolele dvoastra

 2. Bagal...

  Buna,

  inteleg foarte bine valoarea acestui articol pentru ca simt efectul binefacator al unui compliment sincer (sau macar din complezenta) din partea oamenilor.
  In cazul meu , mai ales din partea clientilor…si a iubitului… Simt cum ziua devine mai luminoasa, cum sufletul tresare de bucurie si am observat ca atrag complimente in special cand starea mea de spirit este foarte buna. Cand zambesc deschis si chipul oamenilor se lumineaza si atunci si ei se deschid fata de mine. E un transfer reciproc de energie pozitiva :).

  Aveti un blog minunat, articolele de aici de multe ori ma inspira.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén