iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Credința

Credința este o putere tainică și atunci cînd prinde viață în sufletul unui om îl transformă pe acesta mai mult decît orice altă putere. În general, cînd vorbim de credință ne referim la credința în Dumnezeu, dar nu numai oamenii religioși pot beneficia de această putere tainică a credinței. Poți să manifești credință în orice, poți orienta această putere a credinței către orice obiect sau ființă, către orice există sau nu există. Spunem că avem credință, atunci cînd în pofida oricăror evidențe potrivnice ai încredere că lucrurile se vor desfășura așa cum trebuie. Au credință cei care sînt pe deplin convinși în inima lor că un anumit lucru este într-un anumit fel sau că lucrurile vor avea un anumit parcurs, chiar dacă deocamdată toate semnele arată că este imposibil. Au fost cercetători care au ajuns la descoperiri doar pentru că au îndrăznit să creadă. Au avut o credință de nezdruncinat în ideile lor și chiar dacă întreaga lume științifică le-a fost potrivnică, ei au izbîndit să găsească o cale să demonstreze ceea ce ajunseseră să intuiască și să simtă ca fiind real tocmai pentru că au fost ghidați de puterea credinței.

Nu crezi în Dumnezeu doar dacă te duci la Biserică și declari aceasta. Crezi în Dumnezeu atunci cînd în pofida oricăror evidențe potrivnice continui să crezi în bine. Puterea credinței se verifică atunci cînd tu continui să crezi chiar dacă toți îți spun că nu mai are rost, că lucrurile au intrat pe un alt făgaș și că nimic nu le mai poate schimba cursul. Rămîneți liniștiți în orice încercare a vieții pentru că dacă aveți credință știți în inima voastră că totul va fi bine și ceea ce se petrece, se petrece spre binele sufletului vostru. Aceasta este puterea credinței și cei care se bucură de ea sînt capabili cu adevărat de lucruri mărețe. Au credință doar cei care rămîn netulburați în fața oricărui obstacol, doar cei care continuă să creadă în ajutorul și bunătatea lui Dumnezeu în pofida oricăror aparențe potrivnice.

Previous

Puterea tainică a complimentelor

Next

Disciplina

1 Comment

  1. nicu

    Credinta nu se limiteaza doar la a crede cand altii spun ca nu are rost.A avea credinta inseamna in primul rand sa te increzi in cuvantul lui Dumnezeu si prin felul tau de a fi sa faci tot posibilul sa nu incalci acest cuvant. Apoi prin rugaciune vei avea partasie cu Dumnezeu prin revelatie si descoperire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén