iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Simplitate

Semnul unui om armonios și elevat este simplitatea. Cu cît un om este mai aproape de sufletul său, mai rafinat și mai înțelept, cu atît are un comportament mai simplu. Și este simplu atît prin gîndirea lui limpede, cît și prin limbaj și expresiile corpului. Este o mare artă să știi să te îmbraci elegant și totodată simplu. Este o mare calitate să știi să te exprimi, atît gestual cît și verbal într-un mod cît mai simplu. Rafinamentul intelectual și afectiv este întotdeauna în corelație cu simplitatea.

Cum se obține simplitatea? Sau pe ce anume se bazează ea? În primul rînd pe o siguranță de sine. Un om nesigur pe el va fi mereu complexat, fie într-un mod introvertit fie într-un mod extrovertit. Un om simplu nu vrea să fie în centrul atenției, nu epatează, nu vrea să demonstreze nimic nimănui. Fericirea și satisfacțiile sale provin de altundeva decît de la aplauzele celorlalți. Un om simplu nu-și va cumpăra nu știu ce mașină ca să arate ce „tare” este! De asemenea, nu se va îmbrăca țipător sau extravagant, nu-și va impune convingerile sale celorlalți, nu va căuta să aibă ultimul cuvînt într-o conversație și lista cred ca o puteți continua și singuri.

În mod normal dezvoltarea interioară a sufletului atrage după sine simplitatea. Însă lucrurile pot fi și invers. Un comportament simplu, o vorbire simplă, dar din ce în ce mai înțeleaptă, vor conduce la dezvoltarea armonioasă a sufletului.

În final o mică atenționare: nu confundați simplitatea cu simplismul.

Previous

Ce ne însuflețește? (9)

Next

În ring cu viața – piesă într-un act, pe Repeat

1 Comment

  1. dita marc

    FERICIREA ESTE IN INTERIORUL FIINTEI … EA ESTE STAREA NOASTRA NATURALA ,ESTE PACEA INTERIOARA ,LINISTEA SI SENINATATEA… IAR ACESATA STARE DE PACE O DOBANDIM PRIN ,, SIMPLITATEA SI DESPATIMIRE ,,….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén