iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Alegerile de dimineață

După ce revenim din tărîmul misterios al somnului avem de făcut cîteva alegeri importante. Nu prea știm noi de ce este necesar să dormim, nu prea știm exact ce se petrece cu noi în starea de somn, însă imediat ce ne trezim și revenim în starea de veghe avem de făcut cîteva lucruri care ne pot ajuta să ne bucurăm de o zi minunată.

Ideal ar fi să vă puteți trezi la ora dorită fără să aveți nevoie de un semnal acustic. În cazul în care vă treziți prin intermediul unui astfel de semnal acustic, atunci prima grijă este să-l opriți, caz în care trezirea din somn se produce cam brusc. Chiar și așa, după ce ați oprit semnalul acustic rămîneți cu ochii închiși și zîmbiți. Cum îngerul păzitor este cu noi mereu și a vegheat la căpătîiul nostru cît am dormit, este normal să-i spunem „bună dimineața” și să-i mulțumim că este cu noi. Putem apoi să-i spunem „bună dimineața” și Tatălui Ceresc și cui mai credem noi de cuviință. Zîmbiți-le tuturor acestora.

Fiți politicoși și salutați Ființele care vă însoțesc prin viață, zîmbiți-le și simțiți din adîncul sufletului că veți avea o zi minunată. Alegeți să fiți fericiți, alegeți să fiți buni, alegeți să fiți plini de iubire, alegeți să fiți mai înțelepți în ziua pe care tocmai o începeți. Faceți aceste alegeri în sufletul vostru! Măcar pînă să vă treziți de-a binelea puteți alege să fiți fericiți, să vă simțiți înconjurați de prieteni/prietene, să vă bucurați că sînteți în viață, că aveți un suflet bun și frumos. Aceste momente intime, momente în care sînteți doar cu voi, imediat după ce v-ați trezit, sînt ideale pentru a face toate aceste alegeri. Ca timp să știți că nu durează mai mult de un minut sau două, însă alegerile pe are le veți face dimineața, imediat după ce v-ați trezit vă pot influența în bine tot restul zilei. În popor există o vorbă. Se spune despre cineva morocanos și pus pe harță că „s-a trezit cu fața la cearșaf!” sau că „s-a trezit cu fundul în sus!”. Adică invers decît ar trebui. Adică a făcut alegerile nepotrivite la trezire și aceasta le marchează întreaga zi în mod nefavorabil. Să știți că înțelepciunea populară își are valoarea ei, certificată de nenumăratele experiențe care au generet-o de-a lungul timpului. Contează mult ce alegeri faceți în momentul în care vă treziți. Alegeți să fiți fericiți!

Previous

Despre învățare

Next

Alegerea de a reacționa conștient

1 Comment

  1. Lena

    „Noapte buna, Doamne” si „Buna dimineata, Doamne” oricum le spuneam de ceva timp, insa m-am bucurat tare mult sa le si vad scrise de dvs aceste idei. M-au facut sa zambesc in mod ghidus, amintindu-mi ce starea frumoasa care se creeaza cand simt starea aceea de intimitate cu Dumnezeu, ca ma stiu protejata in somn, ca ma stiu in bratele Lui si iubita de El, ca stiu ca daca ma trezesc zambind si increzatoare toate vor decurge armonios.
    Va multumesc inca o data.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén