iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Comentarii aproape inutile, dar totuși cerute!

Am tot fost întrebat cum comentez protestele sociale care au loc în țară? M-am abținut de la comentarii pentru că rămîn fidel credinței mele profunde că o transformare a lumii trebuie să înceapă cu o transformare interioară a fiecăruia, cu o reîntoarcere la bunătate și omenie a fiecărui om în parte. Domnul președinte Traian Băsescu a făcut o declarație care din punctul meu de vedere este foarte grăitoare. Dumnealui chiar crede că îl avantajează declarația pe care a facut-o, care sună cam așa: “pot să lupt fără probleme cu politicienii, niciodată însă cu poporul”! Dar oamenii politici nu sînt oare reprezentanții populației, adică ai poporului!? Și pentru că domnul președinte este bine informat, declarația dumnealui nu spune decît că  trăim într-o țară democratică în care oamenii politici nu sînt reprezentații poporului. Oamenii politici se pare că nu reprezintă interesele și vocea poporului. Politicienii sînt orice altceva, dar nu reprezentanții populației. Există o prăpastie mare între popor și Stat și din păcate, în ultimele veacuri, s-a ajuns la situația în care Statul conduce autoritar și arbitrar poporul și nu doar îl administrează, așa cum ar trebui să fie într-o democrație reală și autentică.

În ce privește viața socială și politică de la noi din țară din punctul meu de vedere există un deficit enorm de ONOARE, de bărbați adevărați care să fie preocupați de binele celor mulți și nu doar de binele personal sau al clanului din care provine. Puterea CORUPE! Ar trebui să ai un caracter de granit ca să reziști influenței nefaste pe care o exercită asupra conștiinței banii și funcțiile de conducere. Se pare că noi ca popor n-am reușit să ne găsim acei reprezentanți care să aibă un caracter nobil și de neclintit, ferm ancorați pe calea bunătății și a omeniei. Cînd transformările benefice nu vin de sus în jos ele trebuie să vină de jos în sus, dar nu prin violență sau prin mișcări de constrîngere asupra politicienilor, ci prin propria noastră transformare interioară. Cînd majoritatea populației va fi formată din oameni plini de onoare și omenie, atunci vom avea și politicieni mai buni, iar Statul nu va mai fi un conducător autoritar, rupt de realitate, ci un administrator onest al intereselor și resurselor țării spre bunăstarea materială și spirituală a poporului.

Previous

Dăruiește, fii activ!

Next

O iubire mare

16 Comments

 1. Aeleden

  Simona, mă vezi aşa poate tocmai pentru că şi tu eşti la fel. Sunt mulţi români cărora nu le convine ceea ce se întâmplă în ţară. Fiecare se naşte cu misiunea lui. Dumnezeu are planuri cu fiecare dintre noi.
  Aş fi curios ce părere ai despre „Anastasia” lui Vladimir Megre şi mesajul ei. Crezi că se va putea împăca ceea ce spune ea cu doctrina creştină? Prin tot ce face Anastasia arată că este o fiinţă iluminată, întocmai părintelui Arsenie Boca.
  Apropo, dacă nu găseşti cărţile (sunt 7 volume) ţi le trimit eu, dar în format pdf. Nu e literatură elevată, se citesc uşor. E mai mult un mesaj al Anastasiei către lume, dar autorul susţine că textele cuprind o anume înlănţuire de cuvinte, care pot vindeca, deschide mintea cititorului şi îi schimbă starea de spirit.
  Eu înclin să cred că ceva influenţă îţi induce citirea cărţilor, dar poate sunt subiectiv.
  Numai bine.

 2. Simona

  @ Aeleden,
  Noua ni se cere doar o anumita conduita din punct de vedere al crestinismului. Rezultatul poate nu e cel asteptat de noi sau nu apare imediat, dar crede-ma nimic din ceea ce facem sau gandim nu e in zadar. Dupa cum spunea parintele Arsenie Boca “Dumnezeu nu ne cere minuni. Acelea le face El.”
  Da, eu sunt acea Simona de pe blogul Dianei. Am regretat mult faptul ca nu am mai putut purta acele discutii constructive, zic eu, dar anumite polemici ai vazut unde ne-au adus. Oricum, pentru ca te admir mult si in acelasi timp te si respect ,ti-am urmarit cu mult interes, atunci cand timpul imi permitea, diversele comentarii de pe anumite bloguri. Cred ca ar fi interesant sa ai blogul tau propriu, dar preferi deocamdata anonimatul; astfel ca atat eu cat si altii care converseaza cu tine iti respectam aceasta decizie. Eu sunt sigura ca esti un om deosebit, un bun român , de aceea te rog sa continui pe calea pe care ai ales-o, trezind astfel constiintele multor adormiti.
  Nu am citit cartea de care mi-ai zis, dar multumesc pentru recomandare.
  Sa stii ca la Prislop m-am rugat pentru toti românii si cei care gandesc româneste. Sa ne ajute Dumnezeu tuturor si sa ne ocroteasca! Multa LUMINA!

 3. Aeleden

  @Simona,
  crezi că nu înţeleg? Ştiu despre ce vorbeşti. Iubirea către tot ce ne înconjoară este ca o lumină ce emană din om către univers, iar ura este ca întunericul. Bănuiesc că ai citit „Anastasia” de Vladimir Megre, această femeie susţinând acelaşi lucru. Ea spune că animalele percep lumina iubirii emanată de omul bun. Chiar şi unii oameni o percep, însă cei mai mulţi au pierdut această sensibilitate.
  Aşa este, nu trebuie să acumulăm răutate, care duce la boală, dar spune şi tu: am un vecin care în 20 de ani mi-a ucis prin otrăvire 17 câini. Consumă alcool şi pentru el a ucide un câine este o distracţie. L-am iertat mereu, dar la un moment dat te disperă. Un altul, şi văr pe deasupra, mi-a luat din terenul meu un drum de servitute. Nu am spus nimic, asta e legea, trebuia să-i cedez, dar acum s-a apucat să construiască un parc auto (repară macarale de mic tonaj) chiar în fereastra mea. A adus piatră, betonează, distruge vegetaţia şi solul fără nici un pic de bun-simţ sau judecată, în ideea că face ce vrea pe locul lui. Scopul lor este să câştige cât mai mulţi bani. Natura nu contează. Crezi că aceştia pot fi numiţi oameni? Sunt maimuţe cu haine.
  Dar mă tem că acesta e începutul. Vom fi martori la oribilităţi mai mari, pe măsură ce ne apropiem de Sfârşitul Timpului. Va trebui să ne adaptăm, altfel nu traversăm aceste vremuri tulburi pentru a apuca să fim martori la revenirea lui Iisus. Îmi doresc f. mult să apuc acest mare eveniment care, după mine, va avea loc în jurul anului 2025.
  P.S.
  Eşti Simona, cea de pe blogul Dianei? După cum scrii înclin să cred că da şi îmi pare bine că te-am reîntâlnit.
  Dacă mai ajungi la Prislop, te rog, aprinde şi pt mine o lumânare la mormântul sfântului Arsenie, în care cred foarte mult.
  Numai bine! .

 4. Simona

  @Aeleden,
  Te respect mult pentru felul in care gandesti si mai ales pentru ca esti un adevarat român, dar crede-ma ca efectele binelui stau doar in dorinta noastra si puterea si vointa lui Dumnezeu. In acest weekend am fost la Prislop si am vizitat si mormantul parintelui Arsenie Boca. Am revenit incarcata de energie pozitiva si convinsa mai mult decat oricand ca IUBIREA cea curata, nepatimasa, este arma impotriva tuturor relelor, pentru ca asa cum spunea parintele ,, Iisus… iubindu-i pe pacatosi , le intindea acestora cursele divine ale iubirii ” , iar acestia ajungeau sa se transforme. Sa nu uitam ca Pavel inainte de a fi crestin era un mare prigonitor. Ceea ce l-a transformat a fost tocmai iubirea lui Dumnezeu. Rautatea celui ce nu poate ierta este dusmanul propriei sanatati sufletesti, primejdia venind din partea vrajmasului care este continuu in inima celui care uraste, practic esti prizonierul propriei rautati. Dumnezeu ne-a facut liberi si nu prizonieri. Doar dragostea si iertarea ne dau aceasta libertate, de aceea orice am suferi din cauza altora, sa nu ne determine sa fim rai sau sa-i urâm, pentru ca poate tocmai acesta este scopul lor, limitandu-ne astfel puterile, acel graunte de credinta care poate muta si muntii din loc.

 5. Aeleden

  @Simona,
  ar fi ideal ce spui şi cred în aceste principii, dar pentru foarte mulţi PACE înseamnă doar un timp favorabil distracţiilor fără limite, LUMINA se reduce la strălucirea diabolică din ochii în care se reflectă banii, iar IUBIREA lor nu poate trece mai departe de verbul „a poseda”.
  Vezi tu, de aceea Iisus a vorbit despre o anume triere, care se va face în viitor. Eu aşa cred.
  @Sorbad,
  ai putea să te mulţumeşti doar cu ceea ce scriu? Nu căuta filozofi şi gânditori. Sunt oameni dificili şi nu uita că pe Socrate îl fugărea nevasta prin târg pentru că uita de cele necesare în economia casei. Probabil dădea banii pe cărţi şi manuscrise, care soţiei nu-i prea ţineau de foame.
  Numai bine!

 6. sorbad

  Pentru -Aeleden- special :am urmarit f. atenta tot ce ati comentat pana acum si am ajuns la o concluzie . Estre f. important subiectul pe care-l discutati cu atata seriozitate si un devotament de invidiat .Cred ca santeti o persoana f. bogata spiritual si bine echilibrata , atat din punct de vedere -pshihic- cat si -fizic- .Caut persoane de genul acesta de f. multa vreme….si rar mi-a fost norocul sa-i intalnesc .Personal mi-ar face f. mare placere sa purtam o conversatie intre patru ochi de ori ce naturaar fi …….poate cine stie ce vom mai descoperii si pe ce tema ne vom confrunta……Eu o sa arunc prima -manusa-sa zicem asa ce spuneti….?Deocamdata ami place cum ganditi…….

 7. Simona

  Fiti buni in interiorul vostru si sigur veti atrage binele. Genetic , poporul roman are tot ceea ce este nevoie pentru a fi fericit. Trebuie doar sa ne creem singuri realitatea in care vrem sa traim. PACE, LUMINA si IUBIRE.

 8. Aeleden

  Dacă vreţi să ştiţi ce vi se pregăteşte (şi ar trebui să ştiţi), citiţi „Până unde s-a ajuns”

  http://miscarea.net/golea-pana-unde.htm

 9. Aeleden

  Hai să ne transformăm interior fiecare dintre noi şi să schimbăm lumea.
  E o alternativă care presupune onestitatea şi lupta dreaptă, adevărată. Dar când în lume se duce o luptă ascunsă şi duşmanul poporului disimulează şi se infiltrează ca un virus în porii sistemului, ce mai e de făcut? Pentru a înţelege ce vreau să spun citiţi la adresa:
  http://bataiosu.wordpress.com/2012/02/06/mihai-razvan-ungureanu-un-premier-evreu-sionist-pentru-somnul-romanilor-seful-sie-agent-mossad/
  Şi mai luaţi aminte şi la
  http://www.youtube.com/watch?v=ohtU7x6dKb8
  http://www.youtube.com/watch?v=TK4ExpxPTC0
  S-ar părea că nu ţine nimeni seamă de cei care demonstrează în frig, iar miza „mişcărilor” personajelor din guvern este Roşia Montana. Şi cred că vă daţi seama cine se ascunde în spatele acestor mişcări. Dacă nu, mai urmăriţi şi materialul
  http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=_JIcUb5EekA
  Vedeţi câtă minciună este ascunsă sub preşul aşa-zisei democraţii?
  Chiar că orice comentariu este inutil. „Cărţile” sunt făcute la nişte nivele la care nu vom avea acces niciodată, iar ieşirea României din această stare nu este posibilă prin demonstraţii paşnice.

 10. Aeleden

  Un om care reuşeşte să se transforme pe el însuşi, în adâncul fiinţei lui, se iluminează şi atunci lumea n-o să mai reprezinte prea mult pentru el. „Tehnologiile” unei lumi TREZITĂ (iluminată) din iluzia lumii fizice sunt de domeniul magiei. Dar atunci, acei oameni, vor mai dori ei să rămână în lumea fizică?
  Totuşi ţintim prea departe în viitor şi pentru mulţi asemenea idei par rupte de realitate… dar nu este aşa… căci ceea ce numim noi realitate poate fi o mare iluzie, creată de Dumnezeu în mintea noastră, fapt intuit deja de mulţi oameni ai ştiinţei.
  Însă e posibil ca această trezire invocată (care nu este un lucru atât de simplu!) să nu fie posibilă pentru cei mai mulţi dintre noi. Şi atunci lumea va rămâne încă mult timp de aici înainte la cheremul al destinului, fără ca cineva să poată schimba ceva din evenimentele ce vor veni, dacă nu este predestinat pentru asta, iar ceea ce trebuie să se întâmple se va întâmpla cu necesitate, cursul istoriei fiind imperturbabil.

 11. Cristian Ţurcanu

  – Da, aveti dreptate transformarea se poate face fara violenta si suferinta doar daca vine de sus in jos, dar cind spuneti sus nu va opriti la bietii nostri oameni polititici, mai sus si mai presus de ei si de toti este Dumnezeu, iar EL poate lua oricind decizia sa construiasca altfel de lume aici pe Pamint. Apoi revin la ideea pe care am mai subliniat-o cu ceva timp in urma si care este totodata ideea mea de capatii in ce priveste arta de a trai – este necesar sa ne transformam pe noi insine si apoi sa transformam lumea!
  – Ideea cu o societate organica, armonios integrata in armonia lumii este buna si cam la asa ceva ma gindesc si eu cind spun o lume paradisiaca aici pe Pamint. Ginditi-va ca este posibil sa ajungem sa descoperim noi surse de energie pe baza carora sa ne procuram mai usor cele necesare vietii, hrana si adapostul. Ginditi-va ca este posibil sa descoperim in noi insine energia necesara de a calatori in tot universul si atunci sa nu ne mai intereseze atit de mult doar resursele limitate ale acestei planete. Cind ginditi o lume transformata nu va opriti doar la cadrul actual, pentru ca in cadrul actual este intr-adevar aproape imposibil de construit o alta ordine sociala. Chiar si in cadrul actual tot ar putea fi mai bine daca ar exista bunatate si compasiune intre oameni. Dar ceea ce este este cea mai buna varianta posibila din acest moment in conformitate cu planurile lui Dumenzeu pentru fiecare in parte. E si acesta un adevar de care trebuie sa tinem cont. Concret, in conditiile date este necesar sa ne transformam fiecare in parte si sa ne transformam cu vorba buna nu constrinsi de cine stie ce imprejurari. Se poate!. Marea majoritate a oamenilor este de bun simt. Nu trebuie decit ceva mai multa aspieratie spirituala, dorinta de a se transforma si asta fara sa asteptam indemnul celor de la conducerea tarii.

 12. Aeleden

  – Domnule pentru unii a nu avea maşină la scară, a nu avea casa cât o catedrală, a nu purta costume de firmă, a fi lipsit de telefon mobil şi a mânca legume simple la masa de prânz, înseamnă sărăcie.
  – O societate inteligentă (eu îi spun societate organică, funcţionând ca o celulă vie, integrându-se în mediul natural într-o armonie perfectă sau paradisiacă, cum spuneţi) trebuie să elimine din cadrul ei luxul, care este un mare poluator şi ceva absolut inutil.
  Dar pentru foarte mulţi absenţa luxului echivalează cu imaginea sărăciei.
  – Cei care au puterea şi o folosesc împotriva intereselor celor mulţi şi „controlaţi” nu cedează uşor. În timp se acumulează tensiuni, care vor erupe în violenţă. Schimbarea fără violenţă este posibilă dacă este impusă de sus în jos. Dar poate-i convingeţi d-stră cu vorba bună, pe cei a căror unică iubire e bogăţia, să împartă banii la cei săraci şi să apuce pe o cale spirituală. Oare veţi reuşi?
  – De altfel, noi emitem teorii şi ne dăm cu părerea, visând la o lume bună şi performantă. Poate un înţelept ar râde de noi, pentru că înţeleptul realizând iluzia lumii, se retrage din ea. El mai ştie că lumea merge pe un drum unic şi necesar, care se derulează imperturbabil, ca un program de calculator, şi pe care nu-l putem influenţa noi cu teoriile noastre. Şi dacă în acest program scrie schimbare prin forţă, atunci aşa va fi, fie că vrem sau nu vrem noi aceasta.
  P.S. Am început textul prin cuvântul „domnule”. Ar fi trebuit să scriu „frate”, dar…convenienţele societăţii sunt adânc înrădăcinate şi, de aceea, greu de schimbat.

 13. Cristian Ţurcanu

  Exista transformari pentru care nu este necesar sa se recurga la violenta. Posibil sa le vedem petrecindu-se, posibil sa fim promotorii unor astfel de transformari, posibil sa fie doar visele unora dintre noi, sperantele celor „controlati”. O societate a ]n’elep’ilor nu este o societate a saraciei, este o societate paradisiaca, iar in paradis oakneii au tot ce le este necesar pentru a fi fericiti si impliniti. Cautarea spirituala nu trebuie conexata cu renuntarea la bunuri sau saracia lucie. Important nu este cit si ce ai, ci atitudinea pe care o ai fata de bunurile pe care le folosesti!

 14. Aeleden

  Cu permisiunea voastră aş face câteva precizări referitor la textul articolului:
  1. Atât timp cât lumea va fi împărţită în stăpâni şi slugi nu poate fi vorba de coabitare liniştită în ţară. Cu atât mai puţin de “bunăstare materială şi spirituală a poporului”.
  2. Schimbarea nu vine niciodată prin demonstraţii paşnice, iar cererile oamenilor nu sunt auzite de la ferestrele înalte ale îmbuibaţilor. Schimbarea unor sisteme politice neviabile sau compromise, din păcate, se impune doar cu forţa, de cele mai multe ori prin luptă şi vărsare de sânge.
  3. O societate ideală, în care toţi oamenii vor fi nişte înţelepţi, este posibilă. Într-o asemenea lume fiecare trebuie să accepte „sărăcia de voie”, iar spiritualul trebuie să înlocuiască goana după material, căci economiile clădite în baza principiului „profit cu orice preţ” a adus planeta în pragul dezechilibrului. Sunt necesare sisteme economice despovărate de politic şi de societăţi umane înţelepte, adică performante şi inteligente. În final se va ajunge şi aici… dar vor rămâne foarte puţini oameni… presăraţi răzleţ pe culmile munţilor planetei.

 15. Cristian Ţurcanu

  Poate fi si o femeie cu calitatile unui barbat adevarat din punct de vedere politic cel putin! 🙂

 16. monica

  despre onoare vorbesc si mafiotii… ai facut un portret fantastic de frumos: barbat adevarat, preocupat de bine, caracter nobil, bunatate. ingaduie-mi sa mai adaug si eu: constient ca are o misiune si devotat ei. sa ni-l imaginam cu puterea gandului creator. daca exista va aparea. daca nu se va naste acum. poate fi si femeie? 🙂 mi-a placut mult articolul. multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén