iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Cîte ceva despre Femeie

Respectul față de femeie este în primul rînd respectul față de viață. Mereu neînțelese, mereu prea puțin iubite, femeile rămîn un mister chiar și pentru ele însele. Fascinante ambasadoare ale frumuseții și gingășiei, ale dîrzeniei și iubirii, ele reușesc doar prin simpla lor prezență să facă viața mai interesantă, lumina mai blîndă, greutățile mai ușoare, durerile mai suportabile, provocările mai mari, competitivitatea mai acerbă, autotransformarea mai dorită!

Să le deslușim misterul sau doar să le iubim? O dilemă mereu de actualitate, un mister mereu în mișcare. Femeia! –  o mare putere, însă prea puțin cunoscută, chiar și de ea însăși!

Puține femei sînt conștiente de puterea pe care o au. Ne atrag, dar puțini bărbați și le doresc cu adevărat trezite, în deplinătatea puterilor lor! În general, femeile au nevoie de mai multă încredere în ele însele, dar și de bărbați capabili să le asigure cadrul adecvat dezvoltării lor. Este necesar pentru orice femeie să aibă în viața ei un bărbat care să-i inspire siguranță, pentru că numai astfel ea va ști apoi să se abandoneze propriei naturi și să-și trezească sufletul, sufletul ei profund misterios, copleșitor, fascinant, complex, uluitor.

O femeie puternică nu este femeia care și-a dezvoltat atribute specifice masculinității, ci femeia conștientă de feminitatea ei, adusă la stadiul de exprimare plenară. Puterea unei femei nu vine din faptul că știe să trăiască pe picioarele ei, așa cum au ajuns să creadă mulți bărbați în zilele noastre că ar trebui să fie o femeie. Puterea unei femei provine din faptul că se poate abandona total misterului din propriul ei suflet, se poate abandona cu totul iubirii ca Principiu Etern și Absolut, se poate abandona emoțiilor copleșitoare și inefabile. Bărbații au o atracție mai mare față de femeile așa-zis independente, dar fug de o femeie care li se abandonează cu totul, care îi copleșește cu iubire și li se dăruiește fără rezerve, pentru că în fața unei asemenea femei, trebuie să vii cu o masculinitate pe masură, cu o putere a verticalității de excepție, cu o deschidere plină de curaj față de misterele vieții. În fața unei femei capabilă să manifeste emoții cît Universul de mari, tu, ca bărbat, trebuie să creezi spațiul care să le cuprindă, altfel produc dezastre și în tine și în ea. Pentru a genera atît de mult spațiu cît să cuprindă sufletul unei femei îndrăgostite, nu este chiar la îndemîna oricui! Și atunci preferăm iubirile călduțe, emoțiile temperate, frivolitatea! Fie totuși ca … în vastitatea lumii, miraculoasele iubiri să înflorească! Fie ca femeile excepționale să întîlnească bărbați de excepție! Fie ca orice femeie și orice bărbat să trăiască o iubire excepțională! Iubirea să ne trezească deopotrivă pe toți!

Previous

Suferința

Next

La plimbare

10 Comments

 1. Marius

  Inceput, cuprins si incheiere asa isi astern o parte din oameni gandurile pe o foaie de hartie…alti doar incep sau pur si simplu se multumesc cu un epilog sau chiar mai putin se exprima in… tacere. Sunt uimit de ce oameni cu o putere apreciabila de introspectie nu reusesc sa duca la bun sfarsit ceea ce gandesc…si anume sa se exprime in scris !? Doar constatam nedumerit… desi sub anonimat ar trebuii sa fie mai simplu sa-ti exprimi ideile, nu?

 2. Anca

  M-a surprins mult viziunea lui Osho despre barbatul „perfect”, si vreau sa v-o impartasesc: „Zorba e orb – nu vede, dar poate sa danseze, sa cante, sa se bucure. Buddha poate vedea, dar atat. El este doar ochi, claritate, perceptie, dar nu poate dansa – este olog – nu poate canta, nu se poate bucura. E timpul! Lumea este in flacari, viata tuturor e in pericol! Intalnirea lui Zorba cu Buddha poate salva intreaga omenire. Aceasta intalnire este singura speranta. Buddha aduce constiinta, claritatea, ochii care vad cele nevazute. Zorba adauga intreaga sa fiinta lal viziunea lui Buddha si nu-i ingaduie sa fie searbada, ci o transforma intr-un mod de viata care inseamna dans, cantec, extaz. Eu ii dau lui Buddha energia pentru a dansa si lui Zorba ochii cu care va vedea dincolo de ceruri destinul indepartat al existentei si al revolutiei. Razvratitul meu nu este altul decat Zorba-Buddha”.

 3. Alina

  Imi place foarte mult ce ai scris, ma regasesc in ele si am invatat multe, multumesc!

 4. marlena

  nu pot sa scriu in cuvinte ce simt sau ce gandesc despre barbat , ma exprim cel mai bine prin ..tacere.
  cuvintele apartin altor persoane ..asa ca tine, care reusesc in ganduri frumos asternute pe
  pagina alba sa materializeze trairi ! si sa ne arate ca nu suntem singuri ci cu totii formam un singur corp viu si prezent.

 5. Cristian Ţurcanu

  De ce se elogiaza mai mult femeia? Pentru ca barbatii au curajul sa spuna ce gindesc chiar daca asta inseamna sa-si arate totodata care le este slabiciunea. Am intilnit femei care se fereau sa spuna „te iubesc”, gindind ca daca iubitii lor sint sigure de iubirea lor, atunci ei n-ar mai fi interesati de ele. Deci, probabil ca va veni o vreme cind vom gasi suficienta literatura scrisa de femei care sa elogieze barbatul ca si „amant”, ca altfel, „barbatul erou”, „barbatul print” este destul de elogiat si frecvent intilnit in literatura. S-au cam impartit rolurile in ce priveste arta. Femeia a preluat cam tot ce este legat de frumusete, iubire sensibilitate, barbatul – restul!
  De ce este elogiata mai ales ipostaza de iubita a femeii in detrimentul celorlalte iposatze? Probabil ca este doar o moda temporara, o caracteristica a vremurilor noastre in care sexualitatea a devenit o componenta principala a vietii majoritatii oamenilor, o componenta suprasolicitata si supralicitata, componenta care la un moment dat probabil va cadea si va reveni intr-o matca a normalitatii. Facind o analogie, periodic, pe bursa sint supracotate anumite actiuni. Cindva a fost febra lalelelor. Bursa a luat-o razna in c epriveste pretul bulblor de lalele, iar apoi a cazut, iar lalelele si-au regasit locul firesc in viata noastra. N-au disparut cu totul, dar nu mai tin capul de afis al vietii tuturor oamenilor. Probabil ceva similar va fi si in ceea ce priveste sexualitatea. Acum de citeva decenii incoace este capul de afis al majoritatii oamenilor, dar el va cobori si va reveni in matca normalitatii intr-o zi si atunci vor fi elogiate si alte ipostaze ale femeii.

  Imi place ca te gindesti ca si barbatul merita sa fie elogiat, cel putin la fel de mult ca si femeia! Astept un astfel de comentariu1 🙂

 6. marlena

  in ultima perioada tot ma gandesc de ce este asa de mult elogiata femeia amanta si mai putin femeia ca partenera de viata cu care sa treci prin bucuriile si provocarile vietii.
  am prietene care manifesta din plin arhetipul amantei si …totusi isi doresc un singur barbat pt todeauna !..sa fie amante doar pt el …
  dincolo de aspectul de posesivitate,gelozie ,femeia isi doreste constant un barbat langa ea ,poate nu pentru a-l lega [asa cum tot se sugereaza,interpreteaza ] ci pentru a-si relua locul acolo de unde a fost luata…….si ma gandesc la EVA care a fost luata din coasta lui ADAM …..
  daca ‘coasta’ femeia este atat de minunata ,nu inseamna ca si restul , ‘trupul ‘ barbatul este cu mult mai minunat ?!……
  se exagereaza prea mult cu elogierea femeii …cred ca amandoi merita aceeasi atentie.
  sunt femeie si pt mine barbatul ramane un mister…..pt ca nu ma intereseaza sa ma folosesc de el …..ci sa mergem impreuna.
  mena

 7. Cristian Ţurcanu

  Da, poate ca ar mai trebui sa scriu, este si va fi mereu un subiect deschis. Interesant este ca intelegerea iubirii si trairea iubirii sint totusi doua lucruri foarte diferite. Exista timp pentru trairea iubirii vine un timp pentru intelegerea iubirii. Partea cea mai frumoasa a vietii este acea perioada, adeseori foarte scurta, in care se pot suprapune cele doua perioade de timp. Orice iubire mare, spunea Camil Petrescu, este un proces de autosugestie. Pina la un punct are dreptate, orice iubire mare depinde foarte mult de tine insati, de modul in care te implici si traiesti acea iubire. Orice iubire mare depinde de prorpia ta putere de imaginatie, de transfigurare si autotransfigurare. Citisem o replica intr-un film legat de un loc cu totul special in care bucuria era limitata doar de imaginatia ta. La fel si in iubire, intr-o prima etapa, intensitatea ei este limitata doar de puterea ta de a iubi, care este direct proportionala cu imaginatia ta. Insa orice iubire mare depinde totusi de raspunsul din partea celuilalt, iar acest raspuns poate fi spontan sau poate veni cu timpul. Compatibilitatea pe toate planurile este a doua conditie necesara pentru a trai o iubire exceptionala. Compatibilitatea perfecta poate fi spontana si avem acele cazuri rare de iubiri exceptionale obtinute fara efort sau compatibilitatea poate fi obtinuta pe baza unor ajustari reciproce, numai ca acest proces de calibrare cu cit dureaza mai mult si necesita eforturi mai mari cu atit va diminua din intensitatea iubirii. La inceputul unei relatii fiecare vine catre celalalt cu o parte a fiintei si isi expune ce are el mai bun si mai frumos. Cu cit creste timpul petrecut impreuna cu atit ne aducem la comun intreaga fiinta si astfel compatibilitatea poate fi mai greu de atins. Fericiti sint cei care reusesc sa mentina iubirea vie pe masura ce ajung sa se cunoasca mai bine.

 8. incep sa inteleg barbatii….:) multumesc. te rog mai scrie despre asta pentru ca vad ca esti acolo de unde se vede bine. o saptamana excelenta cu iubiri exceptionale iti doresc.

 9. Anisa

  Pentru toate femeile de azi si din lume!…
  Viata sa va fie mereu roz si sufletul copil!…
  http://www.youtube.com/watch?v=7-O0XorTiX4&NR=1&feature=endscreen

  Cu drag,
  Anisa

 10. Bagal...

  Va intreb: ce nu poate sa faca o femeie trezita, animata de vise marete, iubitoare, tandra dar ferma….? Nimic nu ii este imposibil, atata timp cat sufletul sau este trezit si plin de iubire, lumina, smerenie….
  Foarte bine punctat si despre increderea in sine a femeii si constientizarea propriei forte ce vine din forul sau launtric….aici noi femeile trebuie sa lucram mult ! 🙂
  Si sunt de parere ca puterea unei femei se simte cel mai suav in intimitate, cand face amor…..asa cunosti cel mai bine femeia, cum este ea in suflet . Cand face amor, femeia se poate deschide in multiple ipostaze nebanuite nici macar de ea….
  Femeia este sublima, in toata splendoarea sa, o capodopera gigantica…..o admir uimita de frumusetea manifestata chiar si fara sa-si dea seama !
  Femeia merita toate florile din lume si sunt sigura ca sunt barbati constienti de maretia si misterul femeii.

  Va felicit pentru acest inspirat articol……..sunteti un barbat care SIMTE femeia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén