iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Nevoia de inimă

Nu ne costă absolut nimic, dar ne poate aduce beneficii uriașe. Nu avem nevoie de nici o investiție străină sau autohtonă pentru a deveni extrem de bogați, admirați, apreciați și căutați de tot restul lumii. Putem deveni, fără a cheltui nici un leu, o sursă de bogăție pentru toți ceilalți. Avem nevoie doar de ceva mai multă inimă! Avem nevoie doar de ceva mai multe gesturi de iubire, de ceva mai multă înțelegere între noi. Cu ceva mai multă tandrețe și o fărîmă de compasiune, putem deveni izvor de bogăție pentru întreaga lume. Niciunde nu este mai bine de trăit decît acolo unde inima se simte în siguranță și liberă. Niciunde nu este mai frumos decît acolo unde inima poate înflori în voie. Niciunde nu te simți mai bine decît acolo unde ești iubit și poți să iubești la fel de liber pe cît de ușor poți să respiri. Nu ne costă nimic să fim mai înțelegători unii cu alții. Nu ne costă nimic să lăsăm bășcălia de o parte și să ne iubim unii pe alții sau măcar să ne respectăm. Nu ne costă nimic să punem ceva mai multă inimă în tot ceea ce facem. Nu ne costă nimic să fim mai tandri, să ne amintim mereu de iubire, cînd sîntem împreună să ne gîndim mai mult la nevoile celuilalt decît la ale noastre. Putem deveni o mare putere, dacă înțelegem că este nevoie doar de ceva mai multă inimă. Vă las ca exercițiu de imaginație să vedeți cam cum ar arăta relațiile voastre și viața socială în ansamblu, dacă am avea cu toții ceva mai multă inimă. Cam cum ar arăta oamenii noștri politici, dacă ar avea ceva mai multă inimă!?

Previous

Nevoia de educație

Next

A te strădui

7 Comments

 1. ~

  Cristian Ţurcanu spune:
  13 septembrie 2012 la 10:34
  Nu știu în ce masură acest puțin cîte puțin mai poate da roade atît timp cît comportamentele opuse au un ritm de creștere mult mai mare. […]

  E necesar, acum, mai mult decat inainte… pentru ca netraieste (greseala intentionata de scriere) viata pe noi, pentru ca am uitat sa fim, pentru ca, desi un proverb spune „cu o floare, nu se face primavara”, o „floare”(o mica minune de frumusete sau, pur si simplu, de… bun-simt -din ce in ce mai rar, de omenesc), poate inflori un suflet, poate face un om mai bun si poate sadi o samanta-in-devenire-de-mai-bun – care poate salva, la randul ei, printr-o manifestare ulterioara, un alt suflet s.a.m.d.
  Face parte din frumusetea demersului acestui site.
  Si Multumesc

 2. anisa manescu

  „Oboseala vine din lupta fiintei cu Viata. Când te opui vietii, judecând, criticând, mâniindu-te, pierzi viata din tine si obosesti, si este normal pentru ca mergi contra curentului.
  Iubirea este curgerea vietii. Pacea, linistea, se obtin când lasi viata sa curga prin tine si nu mai opui rezistenta la ceva.
  Ati obosit vreodata in timp ce te bucurai, in timp ce iubeai, in timp ce te rugai? Atunci te lasi purtat de curgerea vietii, nu ai opus rezistenta. Atunci te deschideai prin inima.” (cuvintele unui preot de 85 de ani)

 3. Liliana Culda

  Articolele pe cere le scrieti mi se par deosebit de profunde si de reale. Ma bucur din suflet de acest site. Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 4. Indrani♥

  Atunci cand esti in inima ta♥ si esti impacat cu tine insuti,
  simpla ta prezenta este o ofranda mareata pt aceasta lume.♥

 5. Cristian Ţurcanu

  Nu știu în ce masură acest puțin cîte puțin mai poate da roade atît timp cît comportamentele opuse au un ritm de creștere mult mai mare. Gesturile de iubire sint tot mai rare chiar și la cei plini de bunăvoință. Desigur, orice farimita e bine venita. Priveam aseara oamenii dintr-un parc. Oameni in mare parte plini de bun simt, oameni echilibrati, sanatosi sufleteste. majoritatea sintem astfel si totusi de unde atita lipsa de intelegere si iubire intre noi?

 6. liliana

  este f important sa stii sa asculti oamenii si sa incerci sa te pui mereu in locul lor ,sa-i poti intelege.Daca vom incerca putin cite putin ,impreuna vom reusi

 7. draupadi

  viata noastra sociala dar si cea personala ar fi minunata daca am trai cu totii in starea de minte in inima si inima in minte…politicienii ar intui nevoile reale ale oamenilor si i-ar ajuta sa le implineasca.
  Noi, cei din popor, ne-am iubi mai mult de-am avea mai multa inima, ne-am simti mai mult unul pe celalalt, ne-am mangaia mai mult unul pe celalalt…..ne-am uni in suflet !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén