iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Privind pur și simplu

Dacă chiar ai ajuns să simți existența lui Dumnezeu, atunci poți să îi simți omniprezența Lui. Este în tot și în toate. Privind pur și simplu, vezi opera lui Dumnezeu. Privind pur și simplu obiectele din fața ta te minunezi de cei care le-au făurit, dar dacă privești un pic mai adînc înțelegi că materia din care sînt alcătuite este la rîndul ei făurită de cineva și te cuprinde atunci o bucurie copleșitoare.

Privind pur și simplu pietrele te minunezi că pînă și în acestea se simte omniprezența lui Dumnezeu, ascuns în acea parte misterioasă din interiorul oricărui atom. Azi dimineață am mers la rîul din apropierea casei. Am dus vaca să bea apă și în timp ce stăteam așa privind pur și simplu m-a cuprins deodată o liniște profundă. Privind pur și simplu, apa, pietrele, vaca, dealul din apropiere cu copacii lui mîngîiați de vînt și scăldați în lumină, am simțit că totul este o expresie a ființei divine, o manifestare a Sa plină de frumusețe. Am simțit o lumină fascinantă iradiind din tot și din toate. Am ajuns să înțeleg că chiar și pentru existența unui singur fir de nisip trebuie aduse împreună forțe extrem de puternice, forțe antagoniste, forțe care în mod normal se exclud una pe cealaltă, forțe care odată ce sînt făcute să lucreze împreună, lasă să transpară apoi o formă și o liniște a formei de te cutremură inerția și pasivitatea firului de nisip ce pare atît de inert cînd îl privești din exterior.

Privind pur și simplu ceea ce se află în fața ta, calibrînd mintea pe gînduri mai înalte și fără să-ți dorești să știi ceva, ci doar să fii, te poți simți pătruns de ființa misterioasă a lui Dumnezeu. Porniți de la adevărul revelat că El este în tot și în toate. Priviți ca și cum îl vedeți!

Previous

Singurătatea

Next

În fața frumuseții

3 Comments

 1. Laura

  Pur si simplu privesc si multumesc.

 2. Draupadi

  Insasi titlul spune totul….expresia Pur si simplu are mare profunzime….Acum majoritatea o folosim fara a-i intelege sensul …dar ea cuprinde niste atribute deosebite.
  Cand spun Te iubesc pur si simplu, inseamna ca iubesc cu toata fiinta mea….
  Ne indemni sa privim PUR si SIMPLU
  ….aceasta atitudine launtrica este suficienta pentru a-l percepe pe Dumnezeu in tot ce ne inconjoara….

 3. monica

  m-a impresionat tare ce ai scris. am si am avut si eu momentele mele de liniste. exact cum ai spus: „fara sa-ti doresti sa stii ceva, ci doar sa fii.” multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén