iubire, înțelepciune, credință, frumusețe, putere, smerenie, adevăr

Valoarea timpului

Pe drumul vieții este bine să ne oprim uneori și, contemplativi, să privim unde sîntem, cine sîntem, încotro ne îndreptăm. Și nu mă refer doar la faptele mari. Nu trebuie să facem aceasta doar atunci cînd viața ne aduce în cale probleme mari, decizii importante. Este necesar zi de zi să ne obișnuim să spunem din cînd în cînd STOP. Să ne oprim atunci corpul și mintea și în tăcere să ne privim. Cît de importantă este pentru noi acțiunea pe care tocmai o facem în acel moment? Cît de importantă este acea acțiune pentru ceilalți? Clipele pe care le avem sînt extraordinar de prețioase. Întrebați-vă din cînd în cînd dacă acțiunea pe care o realizați chiar merită să-i oferiți din clipele vieții voastre? „Merită această acțiune să o inserez în tabloul vieții mele?” – ați putea să vă întrebați atunci.

 

Într-un serial de comedie (Seinfeld) am văzut următoarea scenă: o femeie constatase că au dispărut de pe piață niște bureței pe care îi folosea ca metodă contraceptivă. Deoarece mai avea o rezervă limitată a început să-i folosească cu mult mai multă atenție. Bărbatul pentru care ar fi folosit un astfel de burete trebuia să treacă tot felul de probe, trebuia să-l merite cu adevărat. Desigur, a fost o scenă comică, dar este foarte multă înțelepciune aici. Clipele vieții sînt mult mai valoroase decît niște bureți contraceptivi. Merită să le irosiți pe orice acțiune care vă apare în cale? Fiecare clipă este unică și, mai ales, fiecare clipă se consumă, indiferent dacă sînteți sau nu angrenați într-o acțiune. Pentru a învăța să apreciați valoarea clipelor este necesar să spuneți din cînd în cînd STOP și să vă întrebați dacă merită sau nu să consumați clipele vieții voastre cu ceea ce tocmai faceți în acel moment. Întrebați-vă dacă nu cumva ați putea să faceți altceva mai bun pentru sufletul vostru! Cînd te oprești nu se oprește și timpul, dar măcar începi să-i cunoști valoarea!

În timp ce am scris acest articol m-am oprit și m-am întrebat dacă merită să-l scriu. Voi ce părere aveți? Ar fi fost mai bine să spun NU? Voi v-ați întrebat dacă merită să-l citiți? Dacă ați ajuns pînă aici fie nu v-ați întrebat, fie ați avut un răspuns afirmativ. Și într-un caz și în celălalt vă mulțumesc!

Previous

Bătălii pe timp de pace

Next

În afara vremurilor

5 Comments

 1. Cristian Ţurcanu

  pentru istorie nu timpul este valoros ci evenimentele care au avut loc de-a lungul timpului.

 2. leontina

  Va rog sa ma ajutati ! este urgent

  Care este valoarea timpului pt istorie?

 3. Dragos

  Va citesc cu mare drag si astept cu nerabdare fiecare articol.

 4. pacurar theodora

  cu siguranta nu v-ati irosit timpul scriind aceste randuri…….de lucrul acesta puteti fi convins….cu stima a dvs. cititoare Theodora

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Powered by WordPress & Theme by Anders Norén